Mjölkallergisk dotter?

Mjölkallergisk dotter?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Mjölkallergisk dotter?
  Emma    

Mjölkallergisk dotter?


Hej!

Min dotter på snart 1,5 år har haft problem med magen i snart ett år. Hennes läkare föreslog mjölkfri kost för att se om problemen lättade. Låter jättebra tycker jag, som kanske äntligen kommer att få se ljuset i tunneln efter så lång tid med ett sjukt barn. Problemet är att vi inte kommer att få träffa dietist förrän om en månad. Helst skulle jag vilja börja med mjölkfritt genast! Finns det någon som har några bra tips på produkter eller annat som skulle kunna hjälpa mig börja med mjölkfri kost åt min dotter? Vad använder man istället för välling till exempel? Tacksam för all hjälp!


Mjölkallergisk dotter?  skrevs december 2004

  Carina    
Hej!
Vi har kört mjölkfritt till vår son i ca 2 månader nu och jag fick rådet utav vår läkare att köpa nutramigen eller profylac på apoteket. Dessa båda produkter kan du ha som bas i välling och sen tex blanda med Ekogo gröt eller havremust om det behövs. Tänk bara på när du köper havremusten att det måste vara änglamark för den är mjölkfri.
Du kan också göra välling på tex maizena.

Du får gärna maila mig privat om du behöver prata mer...
[email protected]

Lycka till
Carina


Skrevs januari 2005

  Britt-Marie    
Hej,
jag har varit mjölkallergiker i 30 år och samlat mycket recept. För ett år sedan bestämde jag mig för att göra en cd-romkokbok. Cd-kokboken blev klar i oktober och innehåller 125 olika recept. Jag har ännu inte gått ut med information om den eftersom jag har förhandlingar med ett bokförlag om en "riktig kokbok" om mjölkfri mat. Om du är intresserad av att köpa cd-romkokboken så kan du maila till mig. Den kostar 150 kronor inkl. frakt.
Skicka i så fall namn och adress via mail så skickar jag cd-romskivan och ett inbetalningskort.
Hälsningar
Britt-Marie Wreeby
[email protected]


Skrevs januari 2005

  Jennie    
Hej!
Har en dotter på 6mån. som är allergisk mot mjölkprotein. Vi fick råd av läkaren att utesluta även nötkött.. eftersom de har proteinet i köttet.
Träffade en dietist för 14dagar sedan och fick tips om yosa mellanmål.. en typ av yogurt som är god. Även en kokbok som heter "mat special recept och råd vid överkänslighet och allergi". Den är lätthanterlig och verkar väldigt bra.


Skrevs februari 2005

  Åsa    
Hej!
Det var en ny teori att man skall undvika nötkött, för att det skulle "ha proteinet i köttet", om man inte tål mjölkproteinet. Men i så fall får man ju undvika kött m.m. från alla däggdjur - nöt, gris, får, rådjur, häst o.s.v. Mjölkprotein finns i all dimjölk, vad jag vet.
/Åsa :o)


Skrevs februari 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer212 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade