Majs Allergiker

Majs Allergiker

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Majs Allergiker
  Jannica    

Majs Allergiker


Hej! Har en dotter på 16månader som är majs allergiker, tål dvs inga majs ämnen ville höra om det är någon mer som har denna allergi?? vad vi har fått höra så är det inte så vanligt att vara allergisk mot majs. Mvh Jannica, Elin´s mamma

Majs Allergiker  skrevs februari 2005

  Dannemannen    
Jag vet inte om jag är allergisk mot majs men jag får typ diarre eller snarare "rinnande" avföring. Samma gäller bambuskott. Hur yttrar sig symtomen hos er dotter?

Skrevs februari 2005

  Sara    
Hej,vad jag blir lättnad av att höra att det finns fler som ej tål majs.Därför när jag nämt det säger alla"jasså är du säker."SÅ KLART JAG ÄR SÄKER!!!Min dotter är nu 1 år och får utslag i ansiktet och ont i magen av att äta det.Så du är inte ensam.
Mvh Camilla,Saras mamma


Skrevs februari 2005

  Malin    
Hej.... Visst kan man vara allergisk mot majs... Min 12-åring, som är multipel födoämnesallergiker sedan 6 månaders ålder, tål inte heller majs... Han tål heller inte ris (m.m., m.m)
Han reagerar med nässelutslag då han äter majs.... svullnar också upp aningen i ansiktet, DOCK INTE i halsen...

MVH Malin

Skrevs mars 2005

  Malin    
Hej. Jag är majsallergiker sedan 10 år tillbaka. Fick det i vuxen ålder och har fått höra av många olika läkare att man inte kan vara allergisk mot majs.
Jag får problem med magen när jag äter majsprodukter och kan rapporter att majs finns i det mesta... Druvsocker, gelegodis gjuts i majsformar, tandkräm, vissa vitaminer osv. Vill ni utbyta erfarenheter kring majsallergi så skicka gärna ett mail.

/Malin T

Skrevs mars 2005

  Åsa-Lena    
Jag har just fått veta att min dotter inte tål majs. Inte heller vete och ris. Utslag och ont i magen har hon haft sedan 1 års ålder nu är hon 3,5 så det tog sin tid. Skönt att höra att det finns fler med dessa udda allergier. Alla säger ju att det som är så mildt det kan man inte reagera på. Då vet man inte vad man pratar om. Om du vill utbyta råd och ideér eller bara beklaga dig så mejla mig gärna på [email protected]
Hej så länge


Skrevs maj 2005

  Hanna    
Hej jag heter Hanna och jag har varit Majsallergiker sedan dag 1.
Hela mit li (nästan)har jag letat en tjej/kille som är majsallergiker och jag gav nästan upp men ett tips om ni en majsallergiker råkar äta majs lägg dom ned he fram en spyhing
och se till satt dom bara äter då dom e hungriga ett tips från en som vet hur det käns :)


Skrevs september 2005

  Hanna    
Hej Hanna heter jag och jag har en fråga VARFÖR FINS MAJSSTÄRKELSE ELLER MAJSMJÖL DET HINDRAR MIG FRÅN ATT ÄTTA SÅNT JAG GILLAR SOM LÖKRINGAR,OSTKROOKAR M.M..:(
om du har en son/dotter eller är en Flicka/pojke på 11-13 år konkakta mig skulle villja prata med en som har samma allergi och inte anndra saker :(


Skrevs september 2005

  Anna    
hej hej! Jag har varit allergisk mot majs väldigt länge. Min erfarenhet är att man inte kan lita på innehållsförteckningar samt att de kan finnas sånt som härstammar från majsprodukter på de mest konstiga ställen. Jag får utslag i ansiktet, speciellt många på linje från näsan och runt kinderna mot öronen. Det hettar och svider men går över på några dar. Jag får inget kli i halsen men om jag dricker någon form av alkohol (inte majsbaserad sådan) samtidigt som jag råkar äta något med majs i så blir allt mkt värre och det blir som en chock, ganska läskigt. Det hände bla en gång då jag åt lax (ingen sås) som var kryddad med citronpeppar. Så se upp o läs alltid väldigt kritiskt innehållsförteckningar.

Skrevs oktober 2005

  Maria H    
Hej! Jag har en son som precis fyllt 2 år som reagerar på majs och även majsstärkelse. Vi får hela tiden höra av både läkare, dietister mm hur otroligt ovanligt det är med majsallergi och hur osannolikt att han även reagerar på majsstärkelse. Skönt att höra att det finns fler iaf. Tar tacksamt emot tips om vad vi ska undvika och vanliga ”fällor” då detta är väldigt nytt för oss. Hade ex igen aning om att det famns i många charkprodukter och i tandkräm förrän nyligen. Och får otroligt dåligt samvete för sonen över att vi inte förstått detta.

//Ebbes mamma

Skrevs juni 2019

  Anna    
Hej! Jag har blivit van att höra samma sak. Det tog lång tid innan jag fattade vad det var, därefter lång tid tills jag lyckades undvika eftersom det var många otippade källor. Vanliga fällor har blivit färre under åren pga det blivit mindre stärkelse i mat, vissa saker har jag börjat kunna äta. Jag har testat att provocera flertalet gånger under årens lopp men landat i att det är majs och majsstärkelse jag reagerar på trots allt. Inget annat. Om det är allergi eller inte är oklart. Jag reagerar, dock aldrig med anafylaxi så jag kan vara lite tuff och prova var gränsen går. Jag har lärt mig vad som funkar för mig. Kan på rak arm komma på några mer eller mindre otippade källor jag stött på. Yoghurt, pizzakit, tacosås (ICA har just nu en ekologisk salsa som funkar pga risstärkelse), vissa kryddor, riven ost (vissa har potatisstärkelse och funkar, så läs eller riv själv), godis (många olika, i regel de utan gelatin), vissa bullar (för att de blir gulare och troligen ska se godare ut), vissa chokladsorter med krokant (ex. Marabou Apelsin). Under ett pricktest reagerade jag kraftigt på hudvänlig tape, limmet var enligt relativt säkra källor gjort från majs. Reagerar på geléliknande duschcrémer och schampoo (jag blir rödrosa när jag duschat med Palmolive vid flertalet tillfällen). Tips är dock att vit redning av Maizena funkar (lite otippat), dock givetvis inte den gjord på ren majsstärkelse. Det tog lång tid innan jag fattade detta, tydligen gjort från majs. Jag förstår ditt dåliga samvete, men det är väldigt svårt och verkligen inte givet ens att komma på vad det är man reagerar på många gånger. Det var mycket läsande i början, men numera läser jag sällan utan bara vet. Lycka till!

Skrevs juni 2019

  Maria H    
Tack för dina tips Anna! Uppskattas verkligen, detta är som sagt helt ny mark för mig så jag har mycket att lära. Sonen har även MP-allergi så jag fick lite smått panik först när det visade sig att han inte tål majs heller. Men nu har jag smält det och försöker lära mig laga det han kan äta och fokusera på det som funkar. Det där med att reagera på vissa krämer och schampon hade jag faktiskt inte alls tänkt på. Det ska jag ha i åtanke. Som sagt, jättetack för dina tips!

//Ebbes mamma

Skrevs juni 2019

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade