Komjölksallergi etc..

Komjölksallergi etc..

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Komjölksallergi etc..
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Komjölksallergi etc..


Hej, vår dotter på snart 3 mån är komjölksallergiker. Jag har uteslutit ALL mjölk från vår kost enl rekommendation från BVC. Idag blev hon prickig igen och dom ilsket röda fläckarna på magen kom tillbaka. Kan det bero på att jag fortfarande har mjölk kvar i kroppen. Det var ca en vecka sedan jag slutade med mjölkprodukter och produkter innehållande spår av mjölk. Idag har jag ätit rismjölk tillsammans med en Dinkelssupermusli som bla innehåller nötter. Kan hon vara nötallergiker redan?
Hoppas någon kan råda, vi känner oss förtvivlade och frustrerande.

PS. Dessutom hade hon lite slemmig blod i avföringen, men det har jag hört att man kan få som överkänslig
Mvh Camilla med Ebba

Komjölksallergi etc..  skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
jag tycker du ska kontakta en läkare igen ochvissa upp henne.min son har aldrig haft blod fast han har kraftig allergi mot mjölk.hon kan ju vara allergisk mot nötter??

Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
jag som skrev innan.tänkte på om ni bara varit på bvc?ta kontakt med en barnläkare och en dietist mjölken .det är ganska svårt att veta exakt vad som innerhåller mjölkprotein tro mig min son är snart 4år och det händer fortfarande att det blir fel ibland mvh åsa


Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
vad innerhåller muslin???

Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej, tack för era svar. Muslin innehåller som följer
MYSLI SPELT SUPER ØKO 750 G

Varenummer 12425

Beskrivelse Ingredienser: havreflager grove*, speltflager* (15 %),
fine havregryn*, sultanas rosiner*, speltflakes(10%)
= (speltmel*, rørsukker*, majsmalt* & havsalt),bygflager*,
rugflager*, solsikkekerner*, hele ristede hasselnødder*,
hel boghvede*, risflager* - intet andet * = økologisk

Næringsindhold pr 100 g:
Energi 1442 kJ/345 kcal
Protein 13 g
Kulhydrat 54 g
- heraf sukkerarter 11 g
Fedt 8 g
- heraf mættede fedtsyrer 1 g
Kostfibre 11 g

Kan hon vara gluten allergiker?
Hur lång tid tar det innan "giftet" går ur min kropp?


Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
vet ej så mycket om just gluten tror inte det vissar sig så. när jag ammade min son tog det ca 10 min innan hela han blev prickig och flammig. jag tycker du ska ringa en barnmottagning imorgon och få proffs hjälp det lönar sig att vara bestämd och krävaläkar hjälp det har du rätt till (jag har gjort det i 4 år nu det var jag som skrev innan,skriv igen om du undrar något! muslin innerhåller ju inte mjölk skönt. mvh åsa

Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Tack Åsa, jo jag får nog gå till bvc igen imorgon. Man blir ju orolig! Jag återkommer i tråden igen och berättar hur det gick.

Tack igen!

Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
hej igen det är säkert ingen fara men kolla med bvc är det en riktig doktor ??? annars får du ju ringa vårdcentralen för barn vore kul att höra hur det går bor du i en storstad eller?? vi bor i jönköping ganska bra sjukvård för vår son bara man inte ger sig !! hoppas det löser sig åsa

Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej,
Du bör absolut få en remiss från BVC till allergiläkare. Det är allvarligt när det är slem i avföringen och dessutom blod. En duktig allergiläkare kan ge er rätt information så att ni snabbt kan få en bra vardag med mat och annat. BVC är sällan tillräckligt kunniga i allergifrågor och i ditt fall är din dotter helt klart mycket känslig/allergisk mot flera livsmedel. Stå på dig och agera snabbt.
Hälsningar Maria, som är mamma till en multiallergisk tjej som idag är 4 år och mår bra.


Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej alla, och tack för era svar och ert stöd. Nu har vi varit hos BVC som skickade oss direkt med remiss till barnakuten. Där undersöktes Ebba och vi fick ta blodprov för att se om det var komjölksallergi. Detta tar några dagar innan vi får svar på det. Men vad jag har läst så har Ebba typiska symtom, såsom lös i magen som luktar jäst, torra röda eksem på magen och i huvudet. Samt prickar på benen. Hon är inte heller på sitt bästa humör utan väldigt skrikig fast detta varierar från dag till dag. Jag äter HELT mjölkfri kost enligt det papper jag fick från BVC med kostråd. Vi fick remiss av barnakuten till allergimott. Men tydligen kan detta ta några veckor innan vi får komma dit. Sååå frustrerande, jag vill ju gå dit NU! Vi vill ju gå till botten med problemet eftersom stackars Ebba verkar lida. Vet någon hur lång tid det kan ta från det jag slutade med mjölkprodukter tills att hon är helt fri från symtomen?
Återigen tusen tack!

Camilla

Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
vad skönt att ni fick hjälp så fort.det är jag åsa som har skrivit mest har gästkontot glömt koden..har ingen anning om hur lång tid det tar men du borde kunna ringa till allergimottagningen på erat sjukhus och fråga dom . var glad att ni fick remiss det fick aldrig jag till linus,men vi har gått hos en privatläkare som är ganska ok.linus är snart 4 och mycket bättre.men har dom kollat ägg mm på ebba det glömde dom på linus...vi har bara gjort prov på armen mot komjölk. vore kul att höra hur det går för er .men glöm aldrig bort att åka tillbaka till barnakuten igen så fort hon blir dålig då brukar remissen gå fortare.stå på dig så går det fortare ring igen och igen om du är orolig mvh åsa mamma till linus

Skrevs augusti 2005

  Annika    
Vad jag fick veta så går det ur kroppen på något dygn, iallafall mindre än en vecka. Dock kan ju reaktionen ta lång tid innan den kommer dvs det de får i sig kan visa sig ganska sent. Blodprov tar ca en vecka innan man får svar - men tänk på att man kan vara allergisk även om testen visar negativt - både blod och pricktest på armen!
Rådgör därför med läkaren innan du ändrar något mer i kosten!

Lycka till!!!Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej igen,
Vad bra att ni fått remiss och hjälp på barnakuten. När det gäller hur fort en produkt går ur kroppen så tog det för min dotter Elsa ganska lång tid. Hon var mycket sjuk hela sitt första år och någonstans vid 8 månader kom vi tillrätta med bra kost till henne. Hon tålde aldrig min bröstmjölk vad jag än uteslöt ur min kost. Tänk också på att det kan vara fler produkter än mjölk. För oss var det mjölk, soya, ägg och mjöl. Men när allt detta var borta ur Elsas kost mådde hon jättebra och det mesta eksemet försvann men det tog ca 6 månader. Hoppas nu att det går bra tills ni får träffa allergiläkare men tveka aldrig att ringa och fråga dem om du märker förändring till det sämre. Lycka till!
Hälsningar Maria


Skrevs augusti 2005

  Kamilla    
Hej!

Jag ser attt ni har samma symtom som min son hade när han var liten. Då sa alla att det var mjölk men tillslut efter mycket problem konsaterades även ägg,soja och en massa andra saker. Idag är han 9 år och mår förhållandevis bra. Han vet nu själv vad han kan äta och inte.Men är man 9 år vill man ju vara som andra och då kan det vara lite jobbigt att förstå fast man är "stor". Lycka till och stå på dej.

Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Ibland lönar det sig med kontakter....
Vi har i alla fall nu fått tid hos Malmös bästa allergibarnläkare (vanligtvis 3 mån väntetid) så vi ska dit om två veckor!!!
Tack för era svar, så snällt att ni engagerar er. Ja man blir lite orolig när ens 3 månaders dotter inte är som hon brukar vara. Idag har hon dock varit betydligt piggare och har pratat massor. Vilket känns jätteskönt. Jag har tänkt på en sak, det är ju så att utslagen blir rödare direkt efter att hon har ammats, men är det inte så att hela hon blir varmare när hon ammas och att det då isåfall är därför som det ser rödare ut?
Dock har hon fortfarande lös avföring... Men det kanske inte försvinner på en mjölkfrivecka.
Kan man som bebis få allergi även mot ägg när man ammar?

Camilla
PS. Det är lite störigt att man inte kan se tidigare inlägg när man svarar för det är svårt att rikta frågorna till den det berör...

Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Kamilla Höjd, gjorde ni pricktest när han var bebis? Vilka symtom exakt hade han, om du kommer ihåg?
Mvh Camilla


Skrevs augusti 2005

Sida 1 av 2    1 2
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist01 dagar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina02 dagar
New TopicMarabou mandel/vete/nöttedietist012 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade