Egen mat med på dagis?

Egen mat med på dagis?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Egen mat med på dagis?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Egen mat med på dagis?


Hej! Hur funkar det med maten när det blir dags för dagis (till hösten)? Måste man ta med egen
glutenfri pasta, bröd, mjölkersättning osv???

Egen mat med på dagis?  skrevs maj 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Jag har en som som är allergisk mot mjölk, ägg, soja+ en massa andra saker. Jag har aldrig tagit med mig någon mat till dagis. Det enda jag tagit med är bullar och kakor. Det har jag sett till att det alltid funnits för ev. kalas o utflykter.Ring till kommunens kostansvarig så får du svar på dina frågor.Lycka Till


Skrevs maj 2006

  Liselotte    
Hej. Man ska absolut inte behöva ta med egen mat till dagis, däremot har jag ibland tagit med "godsaker" till kalas och så, men då fått ekonomisk ersättning för det!

Skrevs maj 2006

  Yasmin    
Jag har två allergiska töser som går på dagis. När de skulle börja på sitt nya dagis i jan så tog jag kontakt med områdeschefen och vi hade några möten med personalen för att gå igenom vad de är allergiska mot och vad man kan använda istället. Hon som lagar maten hade aldrig haft någon med så många allergier innan. Eftersom det kan vara lite svårt att få tag på en del saker så erbjöd jag mig att köpa in en del saker som jag vet att de tycker om, naturligtvis får jag pengar för mina utlägg.

Skrevs maj 2006

  Maria    
Hej!
Jag tar inte med till min pojk som inte tål vete, ägg och mjölk, nötter och kiwi. Ett tips har jag dock. Personalen tog på eget initativ (men det var nog för att min pojk började där, han har reagerat anafylaktiskt) beslutet att de skulle fira födelsedagar på ett annat sätt. De har bland annat gjort en cape och en krona de får ha på sig vid samling där de blir firade och får bestämma vad de ska göra. De har också en fin tavla där de sätter deras foto som berättar att de fyller år. Jag tycker det är en jättebra idé, och jag tror de andra föräldrarna och barnen tycker det också. Och så slipper vi risken att det kommer nötter till dagis, och att Theo alltid får "bara" glass eller en kaka som han är van vid.

Mvh
Maria


Skrevs maj 2006

  Helle    
På vårt dagis ordnar de all mat inklusive bullar och annat.Ta kontakt med dagiset och frågar hur de brukar göra. Allergier är ju så pass vanliga i dag så det finns säkert fler födoämnesallergiska barn där.

Skrevs juni 2006

  Angelica    
hej!
nej man pratar med barnsjukhuset (allergiläkare)som skriver ut ett intyg till dig där det står vad barnet har för allergi Intyget lämnas vid dagisstart. Sedan sköts allt automatiskt. köket beställer in allergimat åt dit barn. Lycka till!!!


Skrevs juni 2006

  Gretel    
Jag håller på att skola in min allergiska tös på dagis och jag måste ta med mat åt henne - Dom kan inte garantera att maten de serverar åt henne är fri från det hon reagerar för.De har ingen specialkock antsälld. På detta kan de heller inte garantera att maten inte kontamineras eftersom de inte har matkärl nog att transportera hennes mat i.
Jag har ett speciellt kylskåt och en speciell micro enbart för henne och jag får kostnaden för mathållningen avdragen på dagisavgiften.


Skrevs september 2006

  Alina    
Jag har gett med mat till min dotter när hon går till dagis sedan hon var 1.5 år, men det är bara för att inget dagis hon har gått på har haft en matleverantör som vågar ta ansvaret (hon får lätt anafylaktisk chock). Men jag har precis börjat fundera på om det verkligen är särskilt sunt att hon varje dag får uppvärmd mat? En del näringsämnen går förlorade. Dessutom är jag och min man inte särskilt duktiga på matlagning. Borde det inte gå att få leverans av mat från något skolkök där kockarna är tillräckligt duktiga för att "våga" laga maten? Ersätter kommunen något, t.ex extra leverans (Uppsala kommun)?

Skrevs juni 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
Som om inte dagismaten är uppvärmd!
Den står ju på varmhållning från niotiden på dan till lunch och ofta är den redan då uppvärmd en gång efter transport från polen tex. Så det är nog betydligt näringsriktigare med egen mat. Däremot kan man ju diskutera om det är riktigt att man ska behöva göra så. De borde ju ha personal som kan mat och som kan garantera vad de gör.


Skrevs juni 2010

  Mariè-Louisè    
vad jag kan läsa utifrån det ni berättar har jag det väldigt bra. På det dagiset som min dotter går vågar kocken laga mat och ser det som en utmanning att få lära sig mer. Fast självklart kan de inte garantera men hittills har vi inte haft några problem. Allt hänger nog på graden av känslighet. Hur känslig min dotter är vet inte jag men hon har bara klagat 3 ggr sedan hon blev konstaterad. Utifrån det är det bra.


Skrevs juni 2010

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200gdietist08 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade