Designstudent söker hjälp!

Designstudent söker hjälp!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Designstudent söker hjälp!
  Lena    

Designstudent söker hjälp!


Hej!
Jag jobbar just nu med ett projekt där jag skulle vilja ta fram en mätsticka för olika livesmedel och maträtter. Denna skulle kunna känna av om din allergen finns i maten. Som jag förtår så händer det allt för ofta att man få symptom på mat som sägs vara fri från t.ex. laktos. Det måste finnas en stor oro över dessa situationer. Efter att läst på om allergier och läst lite på olika forum så ser jag att det verkligen skulle kunna finans ett behov en en sådan produkt. Så nu skulle jag behöva lite hjälp av så många som möjligt. Skulle en sådan produkt kunna var till hjälp?
Hur ofta får era barn reaktioner trotts försiktighetsåtgärder? Skulle en "mätdosa" lugna er eller era barn? Kom gärna med tips och åsikter. Tacksam för hjälp.

Designstudent söker hjälp!  skrevs november 2006

  Tanja    
Om en sticka är till hjälp beror ju på hur allergisk man är. Själv kan jag inte äta med samma bestick eller på samma tallrikar som det t ex varit mjölk eller fisk. Dessa allergen brukar då inte förekomma i direkt mätbara mängder. Jag tror alltså att problemet blir att göra en sticka som är tillräckligt känslig för att detektera "spår av". Skulle väl funka för dem med lite "lagom" allergi. Lycka till!

Skrevs november 2006

  Marie    
Visst vore det bra om nåt sånt gick att uppfinna, men just "spåren" måste ju vara omöjliga att mäta, tyvärr.
Industrin skulle verkligen behöva hjälp att designa sina fabriker så att man kunde slippa ifrån all denna "spår"-märkning på alla varor. Nåt super-rengöringsmedel kanske? Som också rensar luften från spår av tidigare tillverkning....hm


Skrevs november 2006

  Lena    
tack för hjälpen.
Ja, det kommer bli väldigt viktigt med precisionen. jag har försökt få fram fakta om just analyserna idag, hur de går till och vad som är på framfart. Det finns en provsticka idag, men den är inte fullt så utvecklad som jag vill att min ska vara. Jag får fortsätta söka efter tekniker.
tack än en gång.


Skrevs november 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist08 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade