Betala extra för mjölkfri mat på förskola?

Betala extra för mjölkfri mat på förskola?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Betala extra för mjölkfri mat på förskola?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Betala extra för mjölkfri mat på förskola?


Hej på er!

Min dotter är just nu under allergiutredning för komjölksprotein. Pricktest och blodprov har har varit normala så nu återstår att eliminera mjölk helt under en period av 6 veckor för att se om hennes eksem blir bättre.

Hursomhelst, min fråga till er är om ni har haft några problem att få mjölkfri kost till era barn på förskolan? (ni som har barn som går på förskola).

Det verkar nämligen vara lite si och så med det, köket vill inte, det kostar för mycket osv. Det är t o m snack om att vi måste betala extra för vår dotters mat (!) eftersom det är dyrare att laga mjölkfritt och köpa in mjölkfria produkter. Jösses! Det kan väl bara inte vara sant! Någon här som får betala extra för maten?
Jag betalar ju redan maxtaxa för mitt barns vistelse och där ingår ju maten i det... Mat som för övrigt ska motsvara 2/3 delar av barnets näringsbehov...

Någon som har några råd eller egna erfarenheter att dela med sig av?

Betala extra för mjölkfri mat på förskola?  skrevs november 2006

  Åsa    
Tänk att du fått ett sådant tråkigt bemötande. Självklart ska man betala samma taxa som andra oavsett om det gäller en allergi eller av etiska skäl. Om jag var du så skulle jag ringa någon av de förtroendevalda politikerna i kommunen, så löser det sig säkert.
Lycka till!


Skrevs november 2006

  Helle    
kunskapen brukar det helt klart vara lite si och så med men att betala extra? är dem helt hutlösa? det var verkligen asdåligt. din dotter har ju samma rätt som alla andra ungar att äta på dagen. det där är diskriminering på hög nivå ngt som man tyvärr får vänja sig vid som mjölkallergiker. och säkert även andra allergier kan jag tänka mig.

Skrevs november 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej,
Jag är i samma situation med min son. Det enda som köket efterfrågade var en intyg från läkaren där det stod att mitt barn skulle ha mjölkfri kost under en 2 veckors period. Inget om att man skulle betala extra. Vet ej om ditt dagis har eget kök eller får maten från ett större (ingen ursäkt i och för sig). Vårt dagis får sin mat från ett större kök och de har redan så många olika varianter på kost. Jag tycker du skall stå på dig. Lycka till


Skrevs november 2006

  Marie    
Det låter inte klokt!!! Det ska du aldrig gå med på. Ta hjälp av läkare/dietist om det behövs.
Min tjej är väldigt allergisk, och tål bara vissa livsmedel, så allt måste lagas extra till henne. Och kunskap har vi(och dietisten) fått bistå med, men aldrig har det varit nåt snack om ekonomin. Det låter oerhört fräckt tycker jag att ens komma på tanken...


Skrevs november 2006

  Maria    
Hej!
Förskolan är skyldig att servera ditt barn mat som hon/han tål enligt lag. Så det är ingen snack om att du inte ska betala något extra. Min son tål inte ägg och mjölk (förut också vete) och de ordnade mat till honom utan extra kostnad.

Mvh
Maria

Skrevs december 2006

  Nettan    
Hej!
Ivanliga fall arbetar jag i kök på förskola, just nu är jag mammaledig, och på de förskolor som jag arbetat på har vi aldrig tagit extrabetalt av någon för spec.kost varesig det är allergi, religöst eller vegitariskt. Jag har oxå 5 barn som alla har någon typ av matallergi och jag har aldrig betalt exra, vad jag därimot har gjort är att laga maten hemma och fått ersättning från förskolar eftersom min son har extrema reaktioner och vi kom fram till att det var tryggare för alla om jag lagade hans mat själv.
mvh Nettan


Skrevs december 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej
Jag har två barn som har specialmat och vi har inte behövt betala extra för detta. Däremot har skolans kök velat ha ett intyg från läkaren att specialkost skall lagas, detta kan vara en lösning. Det har tyvärr missbrukats i vår kommun då vissa barn inte tycker om viss mat och då sagt att man inte tål den.


Skrevs december 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
låter helt sjukt skulle vilja veta var ni bor då vi flyttar ner till helsingborg om en månad så

det inte ä problem där mvh åsa

Skrevs december 2006

  Annelie    
Hej..Tycker det är mycket dåligt av din kommun att kräva extra. Du betalar redan för mat i både avgift och skatt. Stå på dig och vägra!! Lycka till..Mvh.Annelie

Skrevs december 2006

  Annelie    
Hej igen..Glömde nämna att vi bor i Perstorp, där krävs läkarintyg. Slipper att betala extra i varje fall..

Skrevs december 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist010,3 timmar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina01 dagar
New TopicMarabou mandel/vete/nöttedietist011 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade