Snart galen.....

Snart galen.....

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Snart galen.....
  Liselotte    

Snart galen.....


Jag blir snart galen.... min dotter (4 år) är allergisk mot vete, korn, råg, soja, mjölk, och efter snart ett år har man ju lyckats få ihop det mesta ändå, men nu var vi hos läkaren i måndags och nu ska även havren plockas bort!!!!!! Vad ska hon äta då???!!! Kollade rismjölken idag, men den innehåller ju spår av korn så den går ju inte.... e det nån som vet om man kan göra egen glass på kokosmjölk...det är ju lite tråkigt med isglass hela tiden..........

Snart galen.....  skrevs januari 2007

  Carina    
Hej!
Har du testat Rapsy-glassmix? Finns att köpa här på sidan http://www.allergimat.com/produkt.asp?id=56 och större ICA-butiker.


Skrevs januari 2007

  Liselotte    
...just det här ÄLSKAR jag med Allergimat-sidan, bara en liten stund efter att man ställt en fråga så får man ett användbart svar....TACK!!!

Skrevs januari 2007

  Linda    
Hade jag varit dig hade jag kollat med en dietist om just rice mjölken, min son klarar faktiskt av att dricka den. Den innehåller så pass lite av kornet att det knapt går att mäta. MEN det finns de som inte kan dricka den, det beror nog på hur pass mycket allergi man har mot korn.
Otly glassen är gjord på glutenfri havre så det får min son ha max 2 dl/dag. Men åter igen tala med en dietist de kan sådant här och kan ge dig tips på det ditt barn kan äta. Sia har en sorbetglass som innehåller glukossirap ursprungligen från vete men vetet är bortplockat. Min son har en 3:a i allergi av en 5:a på justvete och han har tur att även kunna äta den, därför inte sagt att alla kan tåla den, jag tror även där att det beror på hur stark allergi man har (och om kroppen är färdigläkt). Jag har ständig kontakt med min dietist och jag vet inte vad jag skulle gjort utan henne. Jag kan ringa när jag vill och jag får svar direkt hon kan precis allt utantill. Och hon förklarar så att man förstår varför han kan tåla eller inte tåla det. Jag tor nämligen att även om ett barn har samma allergier som ett annat barn kan det skilja kosten. Jag tror nämligen att det beror på hur känslig men är mot saker och det skiljer från fall till fall.
Lycka till det kommer nog att gå bra när du kommit in i det.


Skrevs januari 2007

  Linda    
Hallå igen.
Ville bara säga att min son har gluten, vete, soja, komjölksprotein, ägg, ärtprotein, och soja allergi och lite annat smått och gott. Men det är skönt att säga att det faktiskt funkar bra. Jag får inte använda den glutenfria havren bara 2 dl av otlys glass och grädde/dag. Annars har jag bytt ut havre mot boveteflingor, funkar bra. Sen är detskillnad på ditt bar som har allergi mot sädeslagen som att min har gluten, det är ju olika saker. Men vist blir man trött på skiten ibland.


Skrevs januari 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Min dotter och jag har samma allergier, minus sojan som vi tål. rapsyn funkar bra. Mitt tips är att titta lite på dinkel/spelt produkter också. Det innehåller gluten. Det fungerar som vanligt vete och finns i många olika produkter, från mjöl till flingor och spagetti m.m. Det kan vara så att ni tål det. Många veteallergiker klarar det, dock inte alla. Det vi märkt är att det måste vara kravodlat. Därför går kungsörnens och finax dinkelprodukter bort. Gott och underlättar mycket. Lycka till.

Skrevs januari 2007

  Marie    
Hej! Vad ger ni era barn för välling nu när Profylacen (produktionen) krånglar???? Har fått nutramigen utskrivet, men vågar inte ge det när flickan varken tål soja eller baljväxter i övrigt....och nutramigenet innehåller ju sojaolja(även om det inte finns nåt protein kvar i den, så är det ju en baljväxt). Hur har ni gjort? Min tjej har bara fått rismjölk i flaskan sista tiden, som "välling" alltså, annars äter hon ju mat också. Men det finns väl inget annat är Nutramigen och Profylac eller?? (som inte innehåller varken mjölk, vete eller baljväxter)

Skrevs januari 2007

  Carina    
Hej Marie!
Såg du att Louice Malmberg (dietist här på sidan) svarat på din fråga i ditt andra inlägg? Nutramigen är ju till för sojaallergiker också, så den borde ju vara säker om proteinet i oljan är borta. Om du inte litar på tillverkaren så tycker jag att du ska tala med er läkare och be att få testa ge barnet Nutramigen på sjukhuset. Det går ju inte att jämföra Rismjölk och Nutramigen ur näringssynpunkt...
Mvh Carina


Skrevs januari 2007

  Marie    
Hej! Jo jag såga att Louise svarat att sojaproteinallergiker kan äta nutramigen. Men det var ju inte det jag frågade egentligen, utan om baljväxtallergiker kan äta den? (Jag vet ju att glutenallergiker tex kan äta vetestärkelse för att proteinet är borttaget, men att veteallergiker inte kan det.) Undrade alltså om det är typ samma med sojan. Även om proteinet är borta, så är det ju fortfarande soja...
Våra läkare kan ingenting om detta, man får ta reda på allt själv..tyvärr. Och på apoteket avrådde dom mej från att ge henne nutramigenet, så jag känner mej rätt förvirrad.
Självklart fattar jag att rismjölken inte är nåt näringalternativ, utan bara en möjlighet för tjejen att få "välling" i flaskan...(Näringen måste ju förstås komma via övrig mat)


Skrevs januari 2007

  Carina    
Hej igen Marie!
Om man är allergisk så är det proteinet som man reagerar mot. Om Mead Johnsson säger att Nutramigen är för sojaallergiker och Louise att oljan är processad (proteinfri) borde det inte vara något problem för baljväxtallergiker heller. För var skulle proteinet komma från? Fy vad taskigt av läkarna att inte hjälpa dig med detta. Jag förstår att du känner dig förvirrad. Om läkaren inte vet måste väl denne kunna ta reda på det via tillverkaren eller dietist?!?. Vad hade apoteket för argument när de avrådde dig? Ville de vara på den ”säkra sidan” eller hade de goda faktakunskaper? Vilken läkare går ni till? (ser att ni också är från norrbotten. Du kan maila mig privat om du vill)
Vänligen Carina


Skrevs januari 2007

  Marie    
Hej! Min tjej tål inte baljväxter överhuvudtaget(inte E410-414,E417 heller). Och inte sojalecitin eller sojaolja, trots att de inte innehåller sojaprotein. Så det är alltså INTE bara proteinet man kan vara allergisk mot, utan även själva baljväxten som sådan.
Det vet jag. Men jag undrade om man på nåt sätt trollat bort även det allergenet i Nutramigen...? Undrar vad andra vete/mjölk/baljväxtallergiska barn fått i utbyte mot Profylacen nu??? Apoteket avrådde eftersom det inte står nåt om detta i deras källor. Där står det inte ens att nutramigen innehåller sojaolja,(men det står på burkens innehållsförteckning).


Skrevs januari 2007

  Linda    
Hej Marie
Jag går regelbundet till läkare här i skåne med mina barn, Hon har skickat mig till en dietist som kan allt och då menar jag allt. Jad träffar henne 2 gånger / år pluss att vi har ofta telefonkontakt. Har du ingen dietist som du har blivet rekomenderad, Har du inte det hade jag krävt att få en. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan min dietist hon är en klippa, men nu ska hon gå i pension men jag har redan fått en ny.
Lycka till Marie


Skrevs januari 2007

  Marie    
Hej! Har precis fått ett mail från Barn och ungdoms-allergologen hos MeadJohnson. Han vågar inte heller garantera att min tjej tål sojaoljan i nutramigenet. (Men han skulle skicka mitt mail vidare inom MeadJohnson, så får vi se.)
Jo, vi har både en bra läkare och en bra dietist, som vi fått mycket hjälp av. Det finns också en allergisköterska. Men vår tjej är allergisk mot så många och ovanliga livsmedel/tillsatser så de har helt enkelt inte den specialkunskap vi behöver.


Skrevs februari 2007

  Marie    
Enligt mail från MeadJohnson kan de inte garantera att en baljväxtallergiker tål sojaoljan.

Skrevs februari 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
hejsan. mitt barn är H2O intollerant. det är väldigt jobbigt eftersom kroppen består till 70% av vatten. Hjälp mig!!

Skrevs november 2007

  elena    
Hej, min dotter är 19 månader och allergisk mot ägg, mjölk, fisk, soja, baljväxter, sädeslag,.... Hon dricker Nutramigen och det går bra. Vi använder Rapsy, då kan hon äta " yoghurt"

Skrevs november 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist011,2 timmar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina01 dagar
New TopicMarabou mandel/vete/nöttedietist011 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade