Lagar ni samma mat?

Lagar ni samma mat?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Lagar ni samma mat?
  Soldyrkaren    

Lagar ni samma mat?


Ni som har allergiska barn, lagar ni "samma" mat till dem som till resten av familjen? Alltså så klart "samma" fast utan de barnet är allergiskt mot. Känner mig så taskig om jag ska sitta och äta köttfärspaj t.ex. och sonen får korvgryta. Han vill ju också äta det vi äter. Hur gör ni?

Lagar ni samma mat?  skrevs februari 2007

  majis    
hej. jo vi lagar samma mat. Exempelvis paj går jättebra att göra glutenfri. En bok att rekommendera är Den glutenfria kokboken. Vi äter samma mat delvis för att inte någon ska känna sig utanför men även för att inte riskera att den allergiska får i sig gluten iallafall. Om det är gluten i receptet man har finns det omräkningstabeller att tillgå.

Skrevs februari 2007

  Soldyrkaren    
Sonen är allergisk mot ägg och mjölk. Jag brukar göra så att om vi t.ex. ska äta panerad fisk så gör jag panering utan ägg till sonen och till oss andra med ägg. Steker så klart i olika stekpannor eller sonens fisk först. Likadant med pannkaka, då gör jag en smet till sonen och en "vanlig". Tycker inte att det blir lika gott oftast utan ägg och/eller mjölk.

Skrevs februari 2007

  Helle    
Det är jobbigt nog att veta att man är speciell när det gäller mat. att då inte få äta samma mat ökar på den känslan. iallafall för mig. jag var jätteglad över att mamma gjorde samma mat till alla och att de även gjorde så i skolan (självklart fick jag ju mjölkfritt men samma maträtt om det gick att ordna)

Skrevs februari 2007

  ängslättsförskola    
det går utmärkt att laga samma mat även till en allergiker, man byter ut prudukten barnet inte tåler till motsvarande som finns att köpa på allergimat.com. Jobbar självpå dagis och klarar av att servera samma mat till alla barn.kolla prudukterna på allergimats lista. MATTANTEN

Skrevs februari 2007

  Linda    
Idag är matallergier så pass vanligt och det finns enormt bra likvärdiga produkter så för våran del har det inte varit några problem för oss att äta samma mat. Min dotter har celiaki och det vi gör skillnad på vid matsituationerna är att hon får "sitt" smör och även hennes glutenfria bröd, men äter vi baguetter till frukost så äter även hon baguetter, äter vi knäckebröd så äter hon knäckebröd. När det gäller pizza, pajer, kakor och bullar så bakar jag alltid med hennes mjöl.Min dotter har haft celiaki i snart fem år och nu tänker man nästan inte på att det någonsin varit annorlunda. Det jag också måste säga är att min dotters kompisar föräldrar har varit helt underbara när det gäller min dotters kost, kalas o dylikt har aldrig varit några problem för de har alltid serverat mat som även hon kan äta, och det har underlättat enormt för både oss och maja.

Skrevs mars 2007

  Soldyrkaren    
Usch ja, visst är det jobbigt när man märker att man är speciell när det gäller maten. Häromveckan var första gången som sonen blev ledsen när han inte kunde äta det som vi åt, stackarn. Jag brukar alltid försöka göra likvärdig mat åt honom men i bland tar orken slut.

Skrevs mars 2007

  Tanja    
Vi är fem personer i familjen, med fem olika allergier. Då blir det ibland helt omöjligt att äta samma mat. Men eftersom vi alla har våra allergier är barnen vana vid det och brukar alltid fråga om alla grytor och byttor vem som kan äta av dem. För man kan faktiskt inte servera hela familjen ris, kyckling och broccoli varje dag, vilket är det enda alla tål hos oss. Men visst är det roligt när man ibland får till något där allas mat ser nästan lika dan ut!

Skrevs april 2007

  Helena    
Vi lagar samma mat till hela familjen.

Skrevs april 2007

  Marie    
Nej vi lagar INTE samma mat!!! Naturligtvis äter lilltjejen sin pasta när vi äter vår (sånt är ju enkelt!!), men för övrigt så funkar det helt enkelt inte om man har många allergier. Det vore väl förfärligt att inte låta de andra barnen i familjen äta det dom faktiskt tål, för att en är allergisk...? Likadant får syskonen finna sig i att lilltjejen ibland får mat som de kanske hellre velat ha. Thats life. Och det är inget som orsakat nåra problem. Självklart ska alla ha god mat, efterätter och snacks/godis mm MEN det kan tyvärr inte vara samma sort, fast lika bra för det.

Skrevs april 2007

  Ann-Catrin    
vår son är multi allergisk och har varit det sedan han föddes,vi försöker i den mån det går att laga ungefär samma mat till oss alla i familjen men det går inte alltid att göra eftersom han är så väldigt allergisk.Han är nu 13 år och matlagningen är en utmaning eftersom han vill äta det som alla andra äter. Men med mycket fantasi och att man vågar experimentera så gör man det bästa av det!

Skrevs april 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist08 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade