Citrusallergi

Citrusallergi

6 gillar 0
Fråga:
Jag är allergiker mot soya och mjölk sedan flertalet år tillbaks. Jag har nu fått bekräftat att jag inte kan äta någon slags citrus.

Jag skulle vara väldigt tacksam om du skulle kunna skicka en lista över samtliga citrusfrukter samt vilka produkter citrus innehåller så att jag en gång för alla skulle kunna få ordning på min vardag.

Tusen tack
Fredrik Citrusallergi
Svar:
När det gäller Citrusallergi. Citrusfrukter är apelsin, citron, grapefrukt och varianter därav som t ex mandarin, clementin, lime etc.

När det gäller produkter är det bara att lusläsa ingrediensförteckningar. Det kan gömma sig under beteckningar som smakämnen, frukt, fruktpektin. Det enda Du kan göra i det fallet är att ringa producenten och fråga, dom berättar om det innehåller citrus eller inte.

Citronsyra har däremot inget med citrus att göra.

Kiwi är ingen citrusfrukt.

Fruktarom har normalt inte med frukten att göra men vill Du vara säker så kontakta även där producenten och fråga.

Wikipedia har information om citrusfrukter

Så är tyvärr hårda livet för en matallergiker, det finns ingen samlad lista och det kommer ständigt nya produkter och förändring av befintliga produkter. Jag hoppas detta ska vara lite till Din hjälp i alla fall.

Liknande frågor kan du läsa om här:
Näringsbrist vid citrusallergi? Om citrusfrukterna

Känner Du förresten till Rapsy-produkterna? De är utan mjölk och soja och kan användas på många trevliga sätt - och goda är de också! Du hittar dem under rubriken produkter.

Vänliga hälsningar
Louise Malmberg
Citrusallergi är skrivet av Fredrik Salde, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Citrusallergi


© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade