"LITE" glutenintolerant

"LITE" glutenintolerant

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    "LITE" glutenintolerant
geminine    

"LITE" glutenintolerant


Min sambo var med sin dotter hos doktorn pga magsmärtor en längre tid. De tog flera blodprov och i veckan fick de svar. Proverna visade "lite förhöjt gluten" men det var inget man behövde göra nåt åt. Ööh?? Det kändes lite konstigt att hon visade lite intolerans men ändå inte skulle göra nåt åt det? Vad säger ni?

"LITE" glutenintolerant 

Annons   
Alina    
Ja, det här med blodprov är inte alltid så precis. Ossian visade också bara "lite" alergisk reaktion mot vete, råg havre ock korn vid blodprov men han kan absolut inte äta någon av dem och får hemsk diarhé med slem i flera dagar om han bara tar i sig en smula bröd eller liknande. Ni får se hur din sambos dotter reagerar mot gluten själva genom att utesluta den under 2 veckor eller så.Nu vet jag inte om det handlade om intollerans eller allergi? Det är säket olika tester i båda fall.
Alexandra Carlsson    
Hejsan, alltså jag tror inte alls på dessa blodprover. Alla mina barn är testade men det enda som har visats på en av dem är lite känslig mot soja. Själv har jag också nyligen testa mig och fått svaret att jag har antikroppar mot gluten i blodet. Det ledde till biopsi, tarmluddet såg finfint ut men jag har inte fått svar på proverna. Jag har i alla fall slutat äta gluten och har inte längre några magbesvär. Ingen av barnen äter heller gluten. En av dem växte heller ingenting när hon var ett år och det enda gluten hon fick var havremjölk gjord på "ren" havre som innnehåller ytterst lite gluten. Två veckor efter jag tog bort den började hon växa...

Mina tre barn äter inte mjölk, havredryck, soja eller gluten. Ibland har de även reagerat på baljväxter och nu har mellantjejen börjat kräkas morgonen efter hon har ätit ägg!

Jag blir galen! Uppenbarligen har de svårt att bryta ner proteinerna på något vis. Och dessa blodprover som inte visar någonting, förrän nu då på mig fast jag har haft problem sen födsel, kolik, kräkningar mm.

De där dyra blodproverna och biopsierna verkar verkligen inte alltid stämma. Det verkar som läkarvetenskapen i alla fall här i Sverige har missat något. OCH jag är såååå trött på att bli behandlad av läkare som om jag hade Munchausen!

Och svindyrt är det! All specialmat, jag som har massor med finfina försäkringar som inte faller ut för mina barn har ju ingen diagons. Släktingar och vänner tittar också snett på oss när vi är "jobbiga" på kalas mm.

Fram för mer tillförlitliga diagnosmeotder eller kolla bara på symptom istället för provsvar!!! Det skulle vara så skönt med diagnoser.Helle    
Nu är ju inte jag glutenintolerant men som det redan skrivits här så bara för att ett blodprov visar liten förhöjning så behöver inte intoleransen vara liten. Enligt blodprover är jag varken allergisk mot mjölkprotein eller laktosintolerant eller överkänslig mot röda saker man äter och dricker men jag är jättelaktosintolerant-reagerar häftigt på även de där pyttesmå mängderna laktos dem trycker ner i mediciner, äter jag pyttesmå mängder mjölkprotein blir jag dålig, äter jag röda saker får jag utslag. Lite mer på din egen kropp än på vad läkarna säger för de vet inte alltid vad de pratar omSkriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfritt i Malmö nySara Håkansson22 dagar
New TopicUppgradering och utveckling av allergimatallergimat219 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade