Gluten och dagis/skolgång

Annons...
Slippa annonser?

Gluten och dagis/skolgång

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Gluten och dagis/skolgång
  Eva    

Gluten och dagis/skolgång


Hej.Jimmie fick sin diagnos när han var ca 1,5-2 år.Med en massa problem som följd,för att ingen trodde på oss och ville ta div prover på Vc resp BVC.När proverna väl togs hängde hans liv på en skör tråd, han hade ca 2-3 veckor kvar enl läkaren som utförde tarmbiopsiden,vilket förföljer mig som en mardröm! Sen fick han glutenfrikost och allt gick galant.=) Tills han började dagis.Då började allt igen, då framkom det att han reagerade även på vetestärkelse,så han fick sluta och han blev jätte ledsen.=(( De bakade i köket så det dammade, se tidigare inlägg.NU går han i förskolan och de skulle göra saltdeg, idag. Vilken innehåller vetemjöl!!! Min son reagerade på att det fick Inte han göra, då ringde skolan, jag hämtade hem han omgående.Tråkigt att hela tiden behöva vara på sin vakt! Saken är den att jag fick en stroke i sep-07, så att tänka är inte lika själklart längre,suckar.Jag har Nu sökt min sons läkare,väntar på han ska ringa för vidare diskussion. Vet att jag inte är ensam om dessa problemen och undrar om någon har Mer erfarenheter än jag i nuläget. Vet inte vad jag ska ta mig till i nuläget är jätte ledsen, för jag vill ha han i förskolan. Måste jag byta till en allergi-skola, för att vara säker på att min son inte får i sig vetemjöl osv så han blir dålig igen?! Är förrvirad...vill skydda Jimmie ju.(utan att vara en hönsmamma...ler). Tacksam för svar. PS: solen skiner, så vi ska gå ut en runda. Alltid något positivt mitt i allt elände. =)

[email protected]

Gluten och dagis/skolgång  skrevs april 2008

  Rose-Marie    
Men stackare!

Så ska ni inte ha det!!!! Kan du inte ringa Allergikonsulenten på ert sjukhus och säga att hon/han kommer till förskolan och informerar personalen?! Det gjorde jag med min lilla som är 3 år. Hon kom i princip nästa dag efter att jag ringt, för personalen på dagis visste inte om att hon var allergisk!!!! Snacka om bra dialog mellan kommun och personal!! Hon är allergisk mot alla sädesslagen, mjölk, ägg, soja, baljväxter, nötter, mandel.
Det fungerar alldeles utmärkt på dagis efter att våran Allergikonsulent kom och informerade fröknarna! De har blivit jätteduktiga att hantera hennes kost! Kan informera om att min lilla gick på allergidagis innan hon bytte till detta dagiset. Anledningen var att allergidagiset lades ner p g a. att det inte finns det behovet här i denna kommunen!? Hmm...
Satsa du på att ringa och kolla med läkaren som ni har!

Ha det så gott och lycka till!

Rose-Marie med två allergiska barn.

Skrevs april 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade