18 mån och tål inte mjölkprotein, havre, röda saker, äpplen, bananer eller

Annons...
Slippa annonser?

18 mån och tål inte mjölkprotein, havre, röda saker, äpplen, bananer eller

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    18 mån och tål inte mjölkprotein, havre, röda saker, äpplen, bananer eller
  Pernilla    

18 mån och tål inte mjölkprotein, havre, röda saker, äpplen, bananer eller


Vår dotter är 18 månader och blir känslig för nya saker hela tiden. Jag undrar om det är någon som vet om vissa födoämnen hör ihop i "grupper" dvs vad bör vi kanske undvika att ersätta ett födoämne med? Vi ersatte äpplen med banan, det gick inte så bra hon tålde inte banan efter någon månad, ersatte mjölk med havremjölk och hon blev jättedålig för att hon uppenbarligen inte tålde havre osv..

Några tips på vad vi kan göra/undvika att göra??

18 mån och tål inte mjölkprotein, havre, röda saker, äpplen, bananer eller   skrevs april 2008

  Marie    
Ja, många ämnen "hör ihop". Sök på nätet om "korsallergi"..då får du mycket tips.
Om ni inte redan har en läkar/dietistkontakt så försök ordna en tid för det, så ni kan få hjälp med att hitta en basdiet, att sen utgå ifrån när ni provar er fram. Be att få recept på Profylac eller nutramigen så att hon har en "vällingbas". Det känns tryggt, då vet man att de får i sig mycket av det dom behöver, även om det funkar dåligt med maten...Sen brukar ju potatis oftast funka. För oss gick även majs o ris bra (finns mycket bra produkter här på allergimat). Vår flicka tålde även broccoli, samt banan o vinbär. senare också apelsin, som egentligen är väldigt allergen. (Men eftersom det mest var sten&kärnfrukt hon inte tålde..så gick det bra. De var ju inte "släkt").
Men som sagt, läs på om korsallergier...
Lycka till!


Skrevs april 2008

  Pernilla    
Tack snälla!
Vi väntar på provsvaren ännu, de kommer om en vecka. Men jag skall ringa dietist idag. Vi känner att vi behöver lite tips. Att äta ute är knepigt och än så länge har vi inte vant oss hemma heller..


Skrevs april 2008

  Robyn    
Hej Pernilla och andra soom läser det hr. Har ni problm med grundrecept eller behöver en lista på korsallergier så får ni gärna maila mig. Jag kan inte allt men jag har en del erfarenhet, en liten recept samling och en tabell över korsallergier som jag har satt ihop och en suverän dietist som hjälpt mig. Maila på [email protected] så hjälper jag till så gott jag hinner!
Cicci med två multipla försoämnes allergiker och astma bla.


Skrevs maj 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade