Dålig aptit

Annons...
Slippa annonser?

Dålig aptit

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Dålig aptit
Elisabeth Skatteboe    

Dålig aptit


Hej! Har en grabb, nu 7 år, som ALLTID varit trasslig med maten. Många läkarbesök har det varit - men...Hysterisk Morsa är standardsvaret - Han har gått upp i vikt, växt normalt, är sällan sjuk...Vid skolstart reagerade även personalen på hans otroligt dåliga aptit - varpå vi än en gång gick till läkare. Nu visade det sej att han har Celiaki. Det har inte funnits nåt tidigare som tytt på det, bara att han är helt ointresserad av att äta - inga magsmärtor, ingen diarré - ingenting!!!
Efter en månad med glutenfri kost äter han bättre - äntligen!!! Det är som en skänk från ovan!
Med det här har jag en fråga - kan man räkna med att kunna "fuska" ibland, då besvären inte är "större"? Räknar förståss med att tarmarna ska få en chans att läka, men jag tänker lite på lång sikt. Någon här med erfarenhet?
Tack på förhand!
Elisabeth

Dålig aptit  skrevs juli 2008

Annons   
Marina Johansson    
Hej, min 13-åriga dotter fick diagnosen celiaki i april, så jag är absolut ingen expert på detta snarare nybörjare.
Men jag vet däremot att man INTE ska fuska med den glutenfria kosten. Det finns de som säger att de inte mår dåligt av att äta gluten, eller att de "kan äta lite" utan att må dåligt. Men det som händer är att tarmarna tar stryk på en gång. Man behöver inte få symtom med ont i magen eller diarre. Men tarmluddet påverkas direkt, och det tar lång tid för det att "läka".
Så jag tycker inte att det är "värt" att fuska för att man är sugen på något speciellt. Det finns ju många följd sjukdommar
som kan komma längre fram i livet om man inte behandlar sin gluten ordentligt.
Det finns ju en hel del glutenfria alternativ i dag, tack och lov! Det har inte varit helt bekymmersfritt då man är 13 år och helt plötsligt inte kan äta likadant som sina kompisar. Men min dotter har tagit det bra, kommer kanske nåt bakslag, men det får vi handskas med när/om det kommer.
Hon mår ju så bra i dag med den glutenfria kosten, så hon vet ju att det gör henne gott.
Lycka till med allt,
*Marina*


Skrevs juli 2008

Elisabeth Skatteboe    
Hej, Marina, och tack för ditt svar - tar det till mej som ytterligare lärdom i allt det nya. Det finns mycket kunskap att hämta ute bland erfarna - kan påstå att vi fått rätt dålig info sen detta uppdagades, men...den som söker skola finna! Tack igen!
mvh
Elisabeth


Skrevs juli 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicOlika bud...glutenintolerans! nyGästkonto127,3 timmar
New TopicCoop Skärgårdstofu med tångkaviar kan in... nydietist010,4 timmar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade