Mat tips.

Mat tips.

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Mat tips.
wenche olsen    

Mat tips.


Det är inte alls kul att laga mat längre. Jag har 4 barn varav 2 har olika allergier. Wiking tål inte någonting i stort sett. Det som går bort är Mjölk, ägg, havre, ris, fisk, nötter, vete, råg, soya. Han är även extremt pollen allergisk, pälsdjur allergisk, mögelallergisk, tål inte heller husdammskvalster, citrus, stenfrukter,ärtor och baljväxter. tål inte heller en hel del emulgeringsmedel och smakämnen och smakförstärkare. Ni som också har barn med många allergier har ni några tips?

Mat tips. 

Annons   
Lisa Bekkouche    
Hej! Mitt barn är inte allergiskt men jag är däremot extremt allergisk. Har varit det sen 6 mån ålder (är 26 nu).
Vad tål din son idag? Det är ganska viktigt (för mig iallafall) att fokusera på vad man tål i vardagen. Så får man göra det bästa av det.
Svarta vinbär, blåbär och rabarber innehåller inte så mkt allergener. Rent kött brukar också gå bra. Undvik färdigrätter osv och laga så mkt som möjligt hemma med rena råvaror.
Kanske kan han äta gurka, sallad? Det går att leva ganska så normalt även när man är extremt allergisk, man måste tänka sig för lite mer bara...
Lisa Bekkouche    
Tål han pasta och potatis? Hör gärna av dig om du vill ha förslag på maträtter :) ha det bra!wenche olsen    
han tål potatis och special pasta, han kan även äta nöt- och älgkött och kyckling. men de flesta grönsaker och frukter går bort.Gästkonto    
Snabbmat:

Korvstroganoff: lithells falukorv, kokosmjölk och kryddor, örter, servera med ris. Superenkelt och gott!

Bogskinka (konserv) med potatis, ris el pasta och grönt som han tål

Kassler med ananasbitar och ris?

Rör ihop en gryta med kycklingfrikadeller, lite päronpuré salt och peppar och ett lagerblad? Gör frikadellerna av kycklingfärs, koka dem, häll av vattnet men lämna kvar så det täcker bullarna, salta och krydda, häll i en halv-hel burk päronpuré, ett lagerblad och tärna morötter, fräs lite lök.

Hoppas det gav lite idéer. Vet hur det är med idétorka.Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade