Multiallergi, tappat motivationen!

Annons...
Slippa annonser?

Multiallergi, tappat motivationen!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Multiallergi, tappat motivationen!
sanna petersson    

Multiallergi, tappat motivationen!


Min dotter är mjölkproteinsallergiker.
hon ska heller inte äta majs, soja, rödabär, ägg,tomat kyckling/kalkon enligt barnläkaren efter som hon e så jätte kännslig.
Blev allergisk mot nutramigen också så hon får neocate som funkar bra.
Tror att hon har kärn/stenfrukts allergi också.
Hon fick utslag över hela kroppen som kilade av morot och blev dålig i magen.
Fick utslag av päron och katrinplommon också tror jag.
Sen ska hon inte äta fisk/skaldjur efter som jag är allergisk mot skaldjur. jag börjar lixom äta vad hon SKA äta??? kan ju typ inte äta något som finns bland barnmaten förutom blomkål/brocoli/potatis/palsternacka som finns rent i 4mån burkarna.

någon som har liknadnde problem?
Kan man laga egen välling?
Vågar inte ge henne enago eftersom det är majs i.

Nån som har lite tips på recept på barnmat för en 6mån multiallergiker???

ibland behöver man kanske bara prata med någon med liknande "problem".
Nu är det mest omständigt för en sjäv, får en klump i magen av att tänka på när hon blir äldre och träffar anndra barn på tex dagis eller kalas och helt plötsligt blir annorlunda och inte får göra som anndra barn.

mamma med många tankar i huvet!Multiallergi, tappat motivationen!  skrevs mars 2009

Annons   
Catarina Lindberg    
Min dotter föddes också med en multiallergi. Allt jag åt gick över i bröstmjölken, och jag kunde inte äta något hon var allergisk emot så länge jag ammade. Hon var allergisk mot mjölkprotein,ägg,fisk,nötter,stenfrukt, röda frukter som tomat,röd paprika osv. Sen fick hon inte heller äta några sojaprodukter. det var tuffa månader innan jag kunde sluta amma och jag fick en ofrivillig bantningskur. Idag är min dotter sexton och mycket av det hon inte fick äta då klarar hon nu. Istället har hon fått andra allergier och intoleranser som hon får leva med. När hon var liten fick vi ofta laga både två och tre olika slags rätter till middag eftersom hennes bror var allergisk mot andra saker och vi andra kunde äta normalkost. Många gånger tyckte man synd om sig själv önskade att man slapp allt, men barnens väl och ve är ju det som står främst och man tar sig igenom en dag i taget. det kommer att gå bättre och du kommer att tycka att det inte är några problem med maten till slut. Min son kunde bara äta nymald kalvkött,kokt potatis och mjölkfritt margarin första året efter jag hade slutat amma honom. Han överlevde på det också även om man då tyckte det var torftig mat. Tappa aldrig tron på dig själv och det du gör för ditt barn.

Skrevs mars 2009

Linnea    
Hej!
Har inga barn själv men är uppvuxen som multiallergiskt barn och har gått igenom det där med att vara "speciell". Om du vill få tips på hur man får barnen att känna sig normala och våga leva ett vanligt liv kan du maila mig.

Jag förstår att känns oöverkomligt och svårt just nu. Men det blir bättre och det blir rutin.
Oroa dig inte redan nu för hur det blir senare.

Kram

Skrevs mars 2009

Marie Nilsson    
Hej Linnea! Hoppar in här fast jag inte varit med från början, hoppas det inte gör något=) Blev intresserad av att höra hur du som barn upplevt livet med allergi. Har en son på snart 5 med allvarliga födoämnesallergier och funderar hur han upplever de ständiga begränsningar som han tvingas leva med. Aldrig kunna gå på kalas själv, följa med kompisar hem efter dagis, ta en mjukglass på Ikea osv, allt det där i vardagen som blir så krångligt. Skulle därför vara kul att få lite tips om hur vi kan få honom att känna sig "speciell" i positiv bemärkelse!

Ha det bra, hälsningar Marie/Felix mamma=)

Skrevs april 2009

Erica Persson    
hej... hoppar också in i diskussionen. Med tre barn från tonåren ned till sju år och med olika typer av allergier, så förstår jag din oro. Mina två tonåringar är allergiska mot många saker, varav den ena är den som ses mest "svår" i kommunen om man ser till maten i skolan.
Men för att trösta dig, så lär sig barnen att leva med det. De vet att de inte mår bra av det som andra barn klarar att äta. Man blir som förälder van att sända med mat på kalas etc. Jag brukar ringa upp mamman eller pappan till barnet som har kalas och kolla vad de tänker bjuda de andra barnen på och anpassa mina barns medskickade mat så den är så lik de andras som möjligt.
Men är barnen allergiska mot mat i "luften", hur det tillagats i huset dit de kommer, ja då vet jag inte... men det går nog att lösa också.
Tappa inte sugen, allt ordnar sig.
kram erica


Skrevs april 2009

Petra Varenhed    
Hejsan! Jag har 2 multiallergiska tjejer 12 o 13 år och vill gärna ha kontakt med äldre multiallergiker samt andra mammor. Ibland blir det tungt och det skulle hjälpt gnm åren om man haft ngn att prata med som förstår att ens barn ex.kan dö av mjölk som finns överallt,,hur ska man förklara för folk??? Jag förstår att du "tappar motivationen" men du hittar den snart igen, som mamma gör man det. Barn är tolerantare än vad man tror, det gör mest ont i oss föräldrar när man ex.ser andra barn med årets första mjukglass i handen osv. Mvh [email protected]

Skrevs april 2009

MaBo    
Hej!
Jag har två pojkar, 12 och 9 år gamla, som bägge har haft och har allergier. Jag håller med om att det kan kännas nästan overkligt jobbigt ibland, men nu när vi har hittat vår "modell" i familjen som fungerar för alla kan jag se att allt arbete har fört mycket gott med sig. Vi äter hela familjen mycket nyttigare mat än vad många andra gör (IKEA-glassen, vad innehåller den egentligen?), vi har blivit vana vid att laga och äta mat i huvudsak hemma - vilket gör småätandet i princip obefintligt, dessutom har en del allergier "vuxit bort" eller blivit mildare tack vare den noggranna kosten vilket har gjort livet enklare. Jag vill inte alls påstå att det är lätt, men jag tycker absolut inte att vi bara har förlorat på allergierna vi har vunnit en hälsosammare livsstil!

Hälsningar Maria

Skrevs maj 2009

Gästkonto    
Hej! Min son är snart 11månader, också multiallergiker mot många av de födoämnena du nämner. Han kan äta allt kött och fisk så vitt jag vet ännu.
Du frågar om det går att göra någon typ av välling.
Det gör det!
Jag gör välling på neocate + rismjöl som du måste koka upp på spisen i några minuter. Blanda det kallt för annars blir det väldigt lätt klumpigt. Se till att röra i det hela tiden, det fastnar lätt i botten. Jag blandar 300 ml vatten, 10 skopor Neocate och knappt 3 skopor (samma som till Neocate) med rismjöl.
Tycker det blir en lagom tjock konsistens och sonen älskar det!
Stort lycka till!!
MVH Linda


Skrevs maj 2009

Anna Sjöberg    
Hej! Jag har två multiallergiska barn som hunnit bli 4 och 2 nu. Känner igen mig i det du skriver, men kan peppa dig med att man vänjer sig med tiden... Tänkte egentligen bara säga vad vår dietist sagt flera gånger att "barn är bara glada om de slipper variera sin mat, de gillar att äta vad de känner igen. Får de bara i sig tillräckligt med Neocate så behöver man inte oroa sig!" Lycka till! Anna

Skrevs maj 2009

Birgitta Jonsson    
Hej! Läst alla era inlägg nu och funderar på en sak? Hur kunde de konstatera era barns allergier? Min 7 månader tjej har haft röda etriga utslag/ eksem ända från början. Men det är alldeles nyss jag börjat fått hjälp med att reda ut vad det kan bero på. Det har gjorts en massa prick tester och tagits blodprov. Men allt jag fått till svar är. Ja men de har testerna är aldrig pålitliga, det kan vara så här/ eller inte??? Jaha? Läkaren tror att det är mjölk fast det har bara visat äggvita på tester. Men fast än vi inte äter dessa så uppstår det nya fula prickar. Hon har aldrig varit riktigt bra. Så nu alla mammor och pappor med samma besvär. Har ni några tips till mig! / MVH Ledsen, förvirrad småbarns mamma!

Skrevs september 2009

Ylva    
jag har 2 barn som är allergiska mot havre,vete,korn,råg,mjölk, soja, baljväxter. Dom tog ett patchtest på dom för att få reda på d.

Skrevs januari 2010

Gästkonto    
Hej
Min dotter hade mycket svår kolik och gick inte upp i vikt som hon skulle från det hon var född, så jag misstänkte tidigt att det var fler orsaker än bara kolik. Hon blev bättre med mjölkprotein fri kost och tillägg med Nutramigen, men var ändå inte helt ok i magen, så när vi började med smakportioner så var jag väldigt noga med att ha koll på vad hon hade fått och att hon fick samma sak minst två dagar i rad- om det inte blev helt kaos av livsmedlet i fråga, som t.ex. majs, där hon skek, kaskad spydde och matvägrade av. Enligt läkare så är ju barn inte allergiska mot majs så det var nog bara magsjuka så vi skulle pröva igen, andra gången vi prövade majs slutade det med att vi blev inlagda på sjukhus och när jag sedan läser på innehållsförteckningen så innehåller Nutran majs. Då fick hon Althera, men det gick inte heller så nu äter hon Neocate och vi fortsätter att pröva vanlig mat. Nu är hon nio månader och tål fler saker än vad hon inte tål och vikten har blivit normal så det är jätte skönt, men visst har det varit/är jobbigt ibland...


Skrevs februari 2010

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicost nyFredrik73 dagar
New TopicDum fråga? nyTina Ronnerfors46 dagar
New TopicEstrella Chips nyGästkonto116 dagar
New TopicGlad midsommarLinda Eriksson611 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade