Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Misstänkt allergi emot ägg-gula

Misstänkt allergi emot ägg-gula

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Höns och Ägg ››
Av    Misstänkt allergi emot ägg-gula
Peter Ericsson    

Misstänkt allergi emot ägg-gula


Tänkte passa på att ställa en fråga som jag funderat över i många år.
Det är mycket som jag är allergisk emot.
Men kan man vara allergisk emot enbart äggulan?

Ja kan äta sockerkaka som jag gör på typ gyttemjöl eller majsmjöl samt ägg.

Men så fort jag äter stekt eller kokt ägg så vänder det sig i hela min kropp & jag får kvälljningar å ibland får födan gratis skjuts upp beroende på mängd.

Försökte mig på äggröra nyss till middagen men det gick inge vidare blev ganska så snabbt illamående.

Får kanske enbart hålla mig till äggvitan i stället som i vanliga fall.

Någon som är insatt i det där med ägg & som kanske kan hjälpa mig?

Misstänkt allergi emot ägg-gula 

Annons   
Gästkonto    
Hej
Oftast så reagerar fler på äggulan än vitan så det är nog inte jätte ovanligt, det är vad allergi läkare har sagt när jag pratade ang att intrudicera ägg på min allergiska dotter. För mig spelar det nog ingen roll jag reagerar lika mycket på båda, vid lite för mycket ägg blir jag illamående, kramper i magen och vid för mycket så för jag diarré och spyr. Jag är inte allergisk (inga antikroppar mot ägg) utan bara överkänslig och märker att jag när jag är pigg, utvilad och har ätit bra så kan jag klara av mer ägg än annars men normalt kan jag få i mig ca 1/4 dels ägg utan att märka av det tillsamnans med annat, vilket gör att jag kan äta en bit mjuk kaka eller tex pannbiffar osv. Skall jag göra plättar eller pannkakor så byter jag ut varje ägg mot bakpulver och det fungerar.(7,5 dl mjölk, 5 dl mjöl, 50 gr flytande smör, 2 tsk bakpulver och salt) om du vill prova...) Hoppas du hittar ett sätt som fungerar för dig och lycka till!




Gästkonto    
Hej.
Jag reagerar på ägg om det inte är tillräckligt tillagat, tex stekt ägg kan ju vara lite för löst i mitten. Sockerkaka däremot är ju tillagat länge i ugnen. Kanske kan det vara en förklaring?




Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfri havredryck nySusni03 dagar
New TopicMjölkfritt i Göteborg nyErica Westermark78 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade