Vad ska man hitta på??

Vad ska man hitta på??

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Vad ska man hitta på??
  Nina    

Vad ska man hitta på??


Vi har en snart 7-årig dotter som haft diagnosen celiaki i 2 år.Hon var alltid stenhård i magen,aldrig diarreér. Det blev lite bättre sedan hon äter glutenfritt och alla kramper har försvunnit.Jag försöker att se till att hon äter mycket fibrer,mest frukt o grönsaker.Hon har aldrig gillat bröd,flingor eller gröt och därför är det svårt att få i henne fibrer den vägen.Nu skulle jag gärna vilja ha lite tips om annan mat som jag skulle kunna ge henne,så hon inte behöver vara så hård.Går på toa kanske två ggr i veckan och det blir bara "knortar" Vad ska man göra? Tyvärr är hon förtjust i Nesquick men efter att ha läst debatten här så vågar jag inte låta henne äta den. Hoppas på hjälp. Mvh Nina

Vad ska man hitta på??  skrevs juli 2004

  Nina    
Några tips på saker att äta som kan vara lösande...
torkade plommon, päron, messmör (går ju att ha på mackor som pålägg påstår en del :) ).
Blanda i linfrön när du bakar bröd, havregryn om hon får äta det. Sen finns det ett otroligt gott recept på lergrytebröd bland receptena här. Har testat det och det blev otroligt gott och väldigt grovt.
Banan säger en del att det är lösande för dom, men min erfarenhet säger tvärtom. Sonen kan inte äta en banan utan att få stock i magen... (han är inte gluten eller nått sånt, det är jag som är det). Lika äpplen kan vara stoppande, morötter är det med.
Lite ideer var det i alla fall.
Lycka till med tjejen.
/Nina


Skrevs juli 2004

  Lotta    
Om din dotter inte är allergisk mot nötter, så kan du testa att rosta hasselnötter, solrosfrön, pinjenötter. Och låta henne äta som snacks. Kiwi är oxå bra mot trög mage. Lycka till. Mvh Lotta

Skrevs juli 2004

  Helena    
Hej!

Av flera olika anledningar ger vi våra barn linfröolja, som är rik på omega-3. Kanske lite läbbig smak till en början men visst är den också bra för en trög mage!

Hälsn. Helena L

Skrevs december 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade