Symptom trots glutenfri kost

Symptom trots glutenfri kost

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Symptom trots glutenfri kost
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Symptom trots glutenfri kost


Jag fick diagnosen gluten i somras. Så fort jag slutade blev jag bra i magen. Hade haft ont i magen/illamående/uppsvälld efter i stort sett varje måltid i ett par månader innan. Var dock ingen som nämnde gluten trots att jag sökte 3 gånger för detta. Det var jag själv som till slut efter goooglande misstänkte gluten och då ringde och frågade om jag inte kunde få ta blodprov. Tog oxå laktos, men det visade inget. Även om jag blev bra så har jag ändå återkommande problem. I perioder får jag ont i magen, mår illa och vissa gånger kräks jag upp allt jag ätit. Detta efter vissa måltider (inte alla). Vad jag vet så har jag inte fått i mig gluten vid dessa tillfällen. Varför är det så här när jag äter glutenfri diet? Är det något annat jag är allergisk mot, eller beror det på att tarmen inte är läkt? Jag gjorde en gastro i somras, för de ville utesluta magsår (alltså innan jag hade kommit på glutenteorin), men då sa de inget om att tarmen var skadad, därför undrar man ju lite varför tarmen var ok om man har gluten. Enl dietisten verkade det konstigt. Kan det vara gluten även om tarmen inte är förstörd? Och varför får jag ont(mår illa??). Jag börjar bli helt deprimerad, kan ju knappt äta längre. När blir man fri från detta???

Symptom trots glutenfri kost  skrevs november 2009

  N    
Hejsan,
det kanske är så att du missat någon ingrediens som innehåller gluten eller stärkelse?
Alternativt att det är flera saker du inte tål?
Prova en dag med bara mat som du absolut vet inte innehåller gluten, och se hur du reagerar. Dubbelkolla alla produkter och leta efter stärkelse (kan vara av vete).


Skrevs november 2009

  Martina    
för de första vill jag bara säga till du den andre som svara vetestärkelse innehåller vete men inte gluten alltså e de helt okey för glutenintoleranta.
vad jag vet tar man blodprov först för att ställa en diagnos, men blodprov visar bara att de kan va gluten men kan inte säkerhetställas via blodprov utan man går ner med en slang och kolla tarmen också, om det inte ändrats nyligen så är det så,

Men var uppmärksam på olika mat och dryck.
till exempel proviva innehåller gluten (tog lång tid innan jag upptäckte de)
julmust och cornflakes ska vara godkänt men jag klarar inte de då blir jag sjuk.
så kolla om det är något du kan få i dig, även dryck kan ju innehålla malt och sånt.

Jag själv har en allmänt känslig mage hänger nog inte ihop med min glutenintolerans, men till exempel när jag utsetts för mycket stress så kan jag spy och må illa, och magen blir helt bubblig.
så du kan ju helt enkelt ha en känslig mage.

Skrevs november 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Martina, angående corn flakes så har ju buden varierat genom åren. Du vet säkert om det redan, men nuvarande rekommendation är att Kellogg's corn flakes inte funkar för glutenintoleranta. Tidigare har de bedömts ok, men någonting hände i deras tillverkningsprocess för något år sedan som gör att de nu har glutenvärden klart över gränsvärdena. Känner flera som inte fått info om detta av sina dietister och blivit sjuka.

Skrevs november 2009

  N    
Hejsan igen,
när jag nämde stärkelse syftare jag just på vetestärkelse. Det är korrekt Martina att har man glutenallergi/överkänslighet kan man tåla vetestärkelsen :)

Däremot kan det vara så att man inte tål hela baljväxten och då tål man inte heller stärkelsen.

Det finns gluten och stärkelse i många saker som man inte tänker på. Det kan även vara så att man är känslig för havre fastän många glutenkänsliga kan äta det.

Mitt råd är att ta en dag, och laga mat ifrån grunden med så få halvfabrikat som möjligt och se hur magen och kroppen reagear då :)

Skrevs november 2009

  N    
Astma och allergiförbundet har en bra sammanfattning om olika typer av födoämnesöverkänslighet:

http://www.astmaoallergiforbundet.se/Page.aspx?catid=78&pageid=291

Hoppas det hjälper lite :)

MVH Lise-Lotte, www.instruktor.nu

Skrevs november 2009

  Kari    
Alla glutenintoleranta tål inte de glutenfria produkter produkter som är baserade på vetestärkelse, så du kan ju börja med att testa naturligt glutenfritt. Hjälper inte det så är du nog allergisk mot något eller har en känslig mage.

Skrevs maj 2010

  Alexander L    
Glutenfri vetestärkelse tål jag inte dom har celiaki måste äta 0 ppm

Skrevs den 23 april 2023

  Diana    
Astma o allergi förbundet är bra men det finns en bok som är en expert bok på allt om födoämnes allergi samt orsak o hjälp mot pollen o pälsdjur allergi o mycket mer matnyttigt står i den. Gluten & Mjölk källan till våra moderna sjukdomar av Mikael Håkansson. Det är en vetenskap idag att lära sig kring kroppens funktion o matallergi samarbetet mage, tarm o immunförsvaret. Kunskap hjälper oss förstå varför- hur o vad! Han har även Handboken för ett gluten och mejerifritt liv att ta med när du handlar dina varor. Dessa böcker har varit en game changer i våra liv. Tips! om du lider av pollen o pälsdjur allergi köp Daosin ett naturligt antihistamin (ej samma som apotekens) ta en kur 30 tabl 1/dag före pollensäsongen börjar i mars så blir du helt symtomfri. Första året får du kanske ej full effekt det är lite olika men vid nästa års påfyllnad blir du förvånad. Vi är helt symtomfria varje år o nu kan vi ha katter dessutom. Lycka till alla allergiker där ute!

Skrevs den 14 juni 2023

  Louise M    
vete är ingen baljväxt

Skrevs den 9 oktober 2023

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria recept nyGästkonto35 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade