Mår sämre trots glutenfri kost

Mår sämre trots glutenfri kost

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Mår sämre trots glutenfri kost
  Emma    

Mår sämre trots glutenfri kost


Jag gjorde en tarmbiopsi för sex veckor sedan, och fick veta att jag är glutenintolerant. Sedan dess har jag ätit glutenfritt och jag är 99% säker på att jag inte råkat få i mig något med gluten; jag har dubbelkollat allt.

Jag förstår att det tar längre tid än så innan man mår bättre, men jag mår bara sämre och sämre... Jag har jätteont i magen hela tiden, och det blir bara värre och värre, och är förstoppad. Även trötthet och huvudvärk som inte blir bättre...

Någon som vet vad detta kan bero på? Ska även tillägga att de tog blodprov för laktosintolerans när de tog för glutenintolerans, så jag vet att det inte är det som är felet.

Mår sämre trots glutenfri kost  skrevs november 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Hejsan!
Du har inte skrivit något om ifall du blev testad för veteprotein samtidigt. Eftersom väldigt många produkter för glutenintoleranta är gjorda på veteprotein så får man i sig ganska mycket av den varan. Är du då veteproteinallergiker förstår jag ifall du får ont i magen. Tyvärr testar de inte för det samtidigt... :-((
Mitt tips är att du testar att låta bli alla produkter där det står vetestärkelse på ett par veckor. Märker du att du blir bättre av det så gå till läkaren och kolla. Lycka till! HÄlsningar från en som har både vete och gluten


Skrevs november 2011

  Marie    
Hej! Det låter som att du har IBS. Du har alltså en mage som mår dåligt av før mycket fibrer i kosten. Det har jag och sen jag slutade med gluten och æven drog ordentligt ned på rotfrukter, løk, banan, och frukt i stora mngder så fick jag en helt annan situation. Blev frisk. Huvudværken førsvann, trøttheten och jag kunde æven børja dricka mjøl och æta all værldens mjølkprodukter. Eftersom jag också har en øverproduktion av magsyra hjælpte det också med syreneutraliserande tabletter. Jag fick mycket bra information av min magochtarmspecialist som jag har hr i Norge dær jag bor.

Skrevs november 2011

  Marie    
Kom fhyllium husk (loppefrø) på hælsokosten. Du tar en tesked som du først skjøljer i vatten och sen låter ligga och dra i ett glas vatten i ca 10 min. Sen dricker du det och magen får i sig fibrer av sånt slag som den inte reagerar på. Du kommer inte kænna dig førstopad længre. Helt utan biverkningar!

Skrevs november 2011

  Emma    
Nej, jag blev inte testad för veteprotein, men när min läkare ringde frågade min mamma ifall det kunde vara det och hon sa att nej, det är solklart att det är glutenintolerans.

Vad finns det att äta om man inte kan ha vetestärkelse i? Hur blir det med pasta till exempel?


Marie - har du både glutenintolerans och IBS eller bara IBS?

Skrevs november 2011

  Emma    
Har nu googlat lite och läst om veteallergi, och där står att de allra flesta veteallergiker kan äta vetestärkelse. (http://www.fragadietisten.se/overkanslighet-2/allergier/vad-kan-man-ata-vid-veteallergi)

Du är alltså väldigt känslig?

Skrevs november 2011

  Marie    
Jag har IBS och det innebær att jag inte skall ha gluten och jag reagerar på fibrer t.e.x. grønsaker och frukt. Jag har hittat en diet som passar mig efter att ha lært mig mer om detta så nu ær allt mycket lættare. Jag kan om jag skjøter mig med diet æta glutenfritt brød med lite fibrer i och nån enstaka gång unnar jag mig lite gluten i form av kaka eller godis men det er inte ofta. Best mår jag ju om jag skøter mig.. Men man vill ju njuta också och det går faktiskt att slæppa lite på det nu nr jag vet att det rør sig om IBS och inget annat. Jag har fått livskvalitet och har førstått min kropp efter många års frustration.

Skrevs november 2011

  Marie    
Jag anvænder miniform som jag tar i større æn rekomenderad mengd på førpackningen som min mag och tarmspecialist tipsat om. Det er han som sagt att det er helt ofarligt att ta fler tabletter med miniform. Vi med IBS kan inte gøra oss av med luften som samlas i magen. Det er helt enkelt ganska stopp med luftpassage. Man blir uppblåst...
Jag har æven fått nexium mot før mycket magsyra som gjorde att jag mådde vældigt dåligt och fick inflammation på matstrupen. Det fann de vid gastroskopin. Mår mycket bttre nu nær jag inte dricker kaffe. Att dricka te ofta ær inte heller bra før mig eftersom jag av det också får mycket luft i magen. Viktigt: Motion, aktiva bakterier i form av t.e.x. Biola. OBS Drick inte før mycket aktiva bakterier. Det blir man næmligen också uppblåst av. Jag dricker en liten kopp med biola ca tre gånger till dagen och det biddrar också till att jag tål mer matvaror och rætter. Rekomenderas också av mag och tarm specialisten.


Skrevs november 2011

  Marie    
En sak till. Jag mår hur dåligt som hellst av havre och grovt glutenfritt mjøl. Jag rekomenderar att prova en period att æta mycket egg, ris ( ej grovt) potatis, ost, køtt, fisk, (ej røkt køtt) lite tomater, gurka, skala och koka æpplet i stællet før att æta det rått, samma gæller før morøtter. Undvik allt som er fiberrikt och drick mjølk. Jag tål choclad men inte den mørkaste på 70 % kakao. Køp inte føærdiglagad mat. Gør allt sjælv och krydda inte før mycket med starka kryddor..


Skrevs november 2011

  Emma    
Marie - tack för många bra tips. Jag undrar bara över det du sa om att man inte ska äta gluten vid IBS. Min pappa har IBS och äter gluten och jag har aldrig hört det förut? Googlade men hittade inte direkt något om det... Jag vet ju som sagt att jag är glutenintolerant.

Skrevs november 2011

  Marie    
Har man IBS så tål man gluten i olika stor grad. Doktorn sæger att jag ska anvænda speltmjøl nær jag ska anvænda gluten och att jag måste finna ut hur mycket jag tål av det. Några tål det, andra tål kanske en brødskiva och inte två osv... Jag måste erkænna att jag fuskat med dieten i dag och tit 2 våfflor. Jag kænner det i magen som att det svider i magen och lite huvudværk mm men inga av symtomen er så starka att jag inte ångrar mig. Våfflor ær så gott och nån gång i bland så tar jag det..Hoppas førståss att det hær en dag ska ge sig så att jag tål mat bættre och kan njuta av grønsaker och frukt mer. Tråkigt ær det ju att minska på fibrerna men før mig ær det enda utvægen nær jag ser vilken skillnad det er på hela mig nær jag æter fiberfattigt. PS Jag får lite extra mttnadskænsla av loppefrøna. Før det ær ju annars ett problem nær man minskar på fibrer, man blir snabbare hungrig..:( Hoppas du snart mår bættre vad som nu ska till!!!:) Førtvivla inte, du kommer nog på det!

Skrevs november 2011

  Marie    
Googla inte før mycket. Det avråder min magochtarmspecialist mig starkt før. Han menar att mycket av det som står om magproblem på internet ær føråldrat och att det skapar mer førvirring och ångest åt folk. Jag har gått till homeopat och psykolog och det er inte førrens nu nr jag blev utredd ordentligt som jag fick svar som stæmde, mediciner och levnadstips som går att leva efter utan att man får totalt førstørd livskvalitet. Jag tror homeopati och psykologtimmar ær bra men man blir ruinerad om man har någon diagnos som kræver "riktiga" mediciner. Och de som jobbar med alternativa behandlingsmetoder ær dåliga på att se skillnad på nær de kan hjælpa och nær man faktiskt ær før sjuk och behøver "sjukvård".

Skrevs november 2011

  Marie    
Specialisten sa føresten att IBS ær genetiskt, ærftligt. Så jag skulle inte få panik om mina barn får det och låta de gå i genom långa utredningar och frustration øver olika symtom som hænger med IBS som stelhet i leder mm.. Skulle inte førvåna mig om du också har det om din far har det. Jag ser nu i efterhand att min mamma haft många av de symtom med smærtor och ømhet i leder och bindvæv som jag nu har. Men att det går i olika faser, det ær inte alltid lika påtagligt och besværande. Føresten jag anvænder två olika typer antideprisiva i svag dos också som har hjlpt mig enormt. Det ena ær mot smærtorna i kroppen, Det heter Serotex och ges till personer med fibromyalgi. Det funkar jættebra på mig också.

Skrevs november 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej Emma!
Jag fick min diagnos för snart ett år sedan, och jag blev också mycket sämre i början. Fick så ont i magen att jag knappt kunde stå upp, och undrade också vad det kunde bero på. Min läkare sa att man kan få så ont när "tarmluddet" växer ut, men att det går över med tiden. Det har det också gjort, det tog 3-4 månader och sen mådde jag bra! Håll ut!


Skrevs november 2011

  Emma    
Det är ju skönt att veta... Ja, så ont har jag också ibland. Klarade du ändå av att gå i skolan/jobba eller var du hemma?

Skrevs november 2011

  Emma    
Har stora problem nu... Hade svårt att sova natten till söndag för att jag hade så ont i magen, det var då problemen började. Sedan har det bara blivit värre och värre. Kunde inte sova inatt, bara satt och grät för att jag hade så ont och det är knappt bättre idag. Missar skola, vet inte vad jag ska göra... :(

Skrevs november 2011

Sida 1 av 2    1 2
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria recept nyGästkonto37 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade