Mjölkallergisk dotter?

Annons...
Slippa annonser?

Mjölkallergisk dotter?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Mjölkallergisk dotter?
Emma Lind    

Mjölkallergisk dotter?


Hej!

Min dotter på snart 1,5 år har haft problem med magen i snart ett år. Hennes läkare föreslog mjölkfri kost för att se om problemen lättade. Låter jättebra tycker jag, som kanske äntligen kommer att få se ljuset i tunneln efter så lång tid med ett sjukt barn. Problemet är att vi inte kommer att få träffa dietist förrän om en månad. Helst skulle jag vilja börja med mjölkfritt genast! Finns det någon som har några bra tips på produkter eller annat som skulle kunna hjälpa mig börja med mjölkfri kost åt min dotter? Vad använder man istället för välling till exempel? Tacksam för all hjälp!

Mjölkallergisk dotter?  skrevs december 2004

Annons   
Hanna Maberg    
Hej!! Jag har också en mjölkallergisk dotter i samma ålder som din. Men hon fick sin diagnos när hon var 5 veckor. Rekomendationen är att man ger
t ex. nutramigen istället för välling och i matlagning. Den säljs på apoteket. Du kan gå in här och klicka på "våra produkter" för mer info. http://www.meadjohnson.nu/index2001_se.html Det är rätt dyrt och smakar och luktar illa men våran doktor insisterade på att vi iaf. provade om våran dotter accepterade den. Min dotter har dock aldrig varit intresserad av någon slags välling och var även allergisk mot Nutramigen. Vissa extremt allergiska reagerar på den eftersom det innehåller sönderslagna mjölkmolekyler. Men det är som sagt väldigt ovanligt att man reagerar på det. Sen finns det en gröt som heter EkoGo. Finns på ICA, Hemköp, Spar, Vivo och Billhälls. Den är god. Nu äter min dotter Risgrynsgröt på morgonen, gjord på Pama Minutris och Oatly`s kalciumberikade havredryck. För övrigt lagar vi mat och bakar på havredrycken. Det går lika bra som vanlig mjölk och känns ingen skillnad i smak heller. Såser gjorda på Havredryck blir däremot inte bra om man fryser dem. Vi använder också havregrädde (oatly`s I mat)och deras vaniljsås och glass. Bordsmargarin använder vi Mjölkfria Milda (klart godast)och Carlshamns mjölkfria margarin att baka på. Lihtells har korv och pannkakssmet som är mjölkfria och det är Mamma Scans köttbullar också. För övrigt gäller det att läsa på alla förpackningar. Det kan kännas jobbigt i början men man kommer in i det ganska snabbt. Det som är svårast är att äta och fika ute. Om du går in under "allergier?" här på sidan och läser om mjölk står det väldigt bra vad man ska undvika och vad man ska tänka på.

Hoppas din dotter blir bättre snart!!

Lycka till!!
Hanna

Skrevs december 2004

Anna & Vilma    
Hej
Min dotter är 1 år och vi har efter en höst med bla nässelutslag tagit beslutet att för 1½ vecka sedan plocka bort alla produkter med mjölkprotein (ej bara lactos). Vi tog beslutet själva efter det att inget hände med kontakten på bvc. Jag har läst på mycket här på denna hemsida plus på allergisidan.com. så jag tycker INTE du ska vänta på tiden hos dietisten utan börja plocka bort redan nu. Vi märkte förbättring redan efter 3 dagar.

Vi var också oroliga hur det skulle bli med den "älskade" vällingen och gröten men det var inget problem. Vi har också köpt Otaly´s havredryck den som är kalcium och vitaminberikad (ibland finns den ej då får man ta den andra. Vi gör nu välling på 200 ml havredryck och 2 msk EkoGo gröt. Vet att vissa gör på maizena mjöl men gröten är ävemn den vitamin/mineral berikad så det blir mer näring känner jag. Gröt kokar vi på havredryck och mannagryn. Otaly har många produkter i sitt sortiment (matlagningsgrädde, dryck, yogurt) som går utnärkt till matlagning även för de som inte är allergiska så ni behöver inte laga en sak till er dotter och en annan till er. Det finns även en yogurt som heter EKO YOSA som är mjölk och soja fri. Det finns många produkter som är soja baserade men "därom tvista de lärde" huruvida det är nyttigt i allt för stora mängder så vi undviker det tills vidare. Som pålägg sen finns en leverpastej från Pastejköket som heter Allerto och den är mjölkfri.

Vi har inte heller gett vår tjej Nutramigen, vår tjej tycker inte om det. Vi försöker på annat sett se till att hon äter en allsidig och näringsrik mat.
Lycka till!!! Läs vidare hur andra gör och börja sen plocka bort jag vet att det kan kännas bökigt i början men vips så kommer man in i det.

Skrevs december 2004

Kamilla Höjd    
Hejsan

Beniviva har även de produkter som är mjölk o soja fria. Smakar mer neutralt än oatly´s .Oatly har en glass som finns i smakerna choklad,vanilj och banan otroligt god. Prova den smakar som riktig gräddglass.../Kamilla

Skrevs december 2004

Gästkonto    
Jag har också en dotter som går på mjölkfri kost. Vi slutade med mjölkprodukter när hon var ett år. Vi skulle ge henne Nutramigen men det var inte det lättaste att få henne att äta det.Vi fick rådet av dietisten att blanda Nutramigen med Havremust (Änglamark Ekologisk havremust)
I början kokade vi vällingen med bara en liten del nutramigen sen har vi succesivt ökat på nutramigen mängden och nu går det jättebra. Lycka till med din dotters matvanor
\Helen


Skrevs december 2004

Sari A    
Hallo. Jag har en liten tjej på 16 månader. Hon har troligen varit allergisk mot mjölk sen hon var nyfödd. Men man var inte så uppmärksam förrens hon började testa mjölkprodukter. Då blev hon dålig i magen och prickig och hon har fått eksem på grund av det.
Jag fick rådet av läkaren att börja med mjölkfrikost med en gång. Sen kom jag till dietist rätt sent. Hon gav mig rådet att inte ge Nutramigen efter ett års ålder för barn har redan fått sina smaker för saker och ting. Jag ger henne vanlig havregrynsgröt med antingen havredryck eller rismjölk i och det tycker hon mycket om. Bakar det mesta själv.


Skrevs juni 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade