Vete, mjölk och ägg

Vete, mjölk och ägg

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Vete, mjölk och ägg
  Maria    

Vete, mjölk och ägg


Hej!
Min son på 15 månader tål inte ägg, vetemjöl och mjölk. Jag undrar om det finns någon annan med samma problem som man kan utbyta erfarenheter/recept med?
Mvh
Maria

Vete, mjölk och ägg  skrevs april 2005

  Irene    
Vi har en son på 10 år som är mycket allergisk. Olika förslag

Mjölk= Havremjölk, Rismjölk och sojamjölk men går inte om man är sojaallergisk som vår son är.

Ägg= Grötrisvatten kan man använda eller så fiberhusk (finns på hälsokost)

Vetemjöl= Har fått höra att Dinkelmjöl SKA inte vara samma som vanliga mjölet, den skall ha vattenlösligt gluten. Annars finns ris- majs och bovetemjöl som man kan göra lite småkakor med.

Skrevs april 2005


Louise M (dietist)
   
Dinkelvete, speltvete etc är INTE glutenfritt.

Skrevs april 2005

  Lena    
Hej! Jag har en 4-åring som inte tål mjölk, ägg och vete. Soja fanns tidigare på den listan men vid sista provet visade det 0. Man lär sig med tiden så fråga gärna så ska jag försöka hjälpa dig. //Lena

Skrevs april 2005

  Nina    
Hej
Min dotter på 3,5 år är också allergisk mot ägg, vete och mjölk samt fisk. Mjölk har hon dock börjat kunna äta i mat men hon kan inte dricka det. Ett vanligt fel är att alla tror att det är gluten hon reagerar på men det är det ju inte utan det är vete, jag gissar att det är samma sak för er. Dottern har varit allergisk sen hon var 1 år så jag börjar vänja mig nu. Vi har även en 5 månaders son som är allergisk mot mjölk. Du får gärna höra av dig.

/Nina

Skrevs april 2005

  Maria    
Hej!
Vad snällt! Jag hör av mig till er som sagt ni kan hjälpa mig. Ytterligare en sak har hänt, han fick en allvarlig reaktion, troligtvis på godis från golvet på en bensinstation som blev akut, så nu är det inte bara bra att ha koll på hans mat utan livsnödvändligt. Suck!


Skrevs maj 2005

  Pernilla    
Hej Maria
Vet precis hur det känns när barnen är VÄLDIGT känsliga.
Har en pojke som är 2,5 år gammal och som är allergisk mot; mjölk, ägg, soja, fisk, skaldjur, nötter, röda bär, morot, tomat, nötter, ärtor, bönor, baljväxter m.m. Jag kan fortsätta i evigheter....
Han har varit sjuk sedan födseln och klarar inte ens hudkontakt med dom olika ämnena. Tänker på den dagen han ska börja skolan....!
Fråga gärna om det är något!
Skönt och prata med någon som har samma besvär!
Kram och lycka till!


Skrevs maj 2005

  Jenny    
Hej Maria!
Jag och mina två flickor är känsliga mot mjölk,vete,jäst,socker,baljväxter, tomat och säkert nåt mer.. Vi har blivit rekommenderade att äta lactobaciller och enzymer för att hjälpa tarm och det immunförsvar vi har i mage och tarm. Jag har/haft troligtvis candidasvamp vilket orsakat våra magbesvär. Vi håller oss i någotsånär balans men det är tufft. Har ni allergitestat er på barnkliniken eller som oss fått hjälp av alternativmedicin? Kontakta mig gärna då detta ämne är högintressant!


Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
hej jenny hur vet man att barn är allergiska mot socker morötter mm
min son är allergisk mot komjölk o ägg vad jag vet men tröst är att dom blir bättre med tiden!!!
du som har en son som åt godis från golvet du vet att lös godis kan innerhålla ägg?? har du fått akut piller av läkarn? mvh åsa


Skrevs augusti 2005

  Caroline    
Hej!
Jag har en dotter som är två år och är allergisk mot ägg och vete och överkänslig mot mjölk!
Det är jätte jobbigt! Hur reagerar din son när han får i sig de ämnen han inte tål? Det sätter sig jätte mycket på humöret på vår dotter...


Skrevs augusti 2005

  Maria    
Hej!
Vi upptäckte det mesta medans jag ammade, och då reagerade han med eksem och sömnsvårigheter. Nu när han äter själv har vi bara provat med mjölk, och då fick han nässelutslag, det får han även om man spiller mjölk på honom. Han reagerar också med nässelutslag om han kommer i luftkontakt med rått ägg. Han kräks också upp mjölk och mjöl när han får i sig det, har dock inte upptäckt nässelutslag av mjöl. Han har ju aldrig ätit mycket av det han inte tål, men jag antar att han skulle nog skulle kunna bli påverkad i humöret, men vi har ju en sådan snabb indikator i eksemen, så han får ju aldrig i sig mycket.


Skrevs augusti 2005

  Maria    
Caroline, har du lyckats med något bröd din tjej gillar? Min kille ratar allt bröd jag bakar och äter mest frasbröd och riskakor. Han är nu 1.5 år. Han störtvägrar också våfflor och pannkakor jag försökt göra på mixer och havredryck.
/Maria


Skrevs augusti 2005

  Caroline    
Jag hade också problem med att min dotter inte ville äta något bröd. Men jag har hittat ett recept som hon tycker om... Som också är lätt att göra!

Havrebullar!
3 dl havregryn
6 1/2 dl glutenfri mix
1/2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 pkt jäst
5 dl degspad. (Jag brukar ha solhavre)
2 msk smält matfett

Häll alla torra ingredienser i en bunke. Helst hushållsmaskin om du har.
Blanda degspad (solhavre) och smält matfett. Värm till fingertemperatur. Smula ner jästen. Häll över de torra ingredienserna. Arbeta degen ordentligt. Ca 5-10 min i maskin.
Låt jäsa övertäckt i bunken i ca 30 min.
Arbeta igenom degen på nytt ca 30 sekunder.
Klicka ut degen i en muffinsplåt, dvs 12 bullar. Låt jäsa övertäckt i ca 20 min.

Grädda!

Ugn: 250 grader. 12-15 min

Jag brukar även ha i lite brödkryddor för att få lite smak. Att använda muffinsform är jätte lätt och smart. Lätt att få bullarna att lossna. Havregrynen gör att brödet inte blir så kompakt.

Har du några frågor får du gärna fråga!!

Skrevs augusti 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGo Gren helt bovete gluten nyLouise02 dagar
New TopicGlutenfria bröderika tornqvist49 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade