Allt en enda röra...

Allt en enda röra...

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Allt en enda röra...
emilsmamma    

Allt en enda röra...


i familjen finns en 5 mån baby som vuxit dåligt,haft slemmiga "gasiga" diarréer sen första levnadsveckorna och senare även atopiska eksem,som tidvis vätskat.Klådan är speciellt besvärlig nattetid.Vi fick anti-histamin att ge honom,men då man läser biverkningar undrar man om det är tryggt-han är ju så liten och kan inte tala om hur det känns.Eksemen behandlas med kortison.Efter ett normalt bvc-besök sa läkaren"ja det kan ju vara mjölkallergi" och så var det besöket till ända.Väl hemma sorterade jag tankarna och kollade hur jag ska gå tillväga,då jag ammar.Bort med alla mjölkprodukter och vips lugnade lilla magen ner sig.
Eksemen försvann dock inte så jag bad om remiss till barnsjukhuset.Gjordes pricktest och en svag reaktion på mjölk.Ok,beslöts att min diet knappas in ännu mer; inhemska sädeslag,ägg,mjölk och soja bort samtidigt som antibiotikakur och dygnet runt omslag med Sibicort åt sonen.En vecka gick och fina resultat.Fick återta sädeslag,och inom 3-4 dagar var huden sönder igen.Hade ätit YOSA som ska vara 100% mjölkfri,men babyns mage blev sjuk.Har försökt hålla denna strikta diet igen men verkar inte bli nån förbättring;tvärtom.Nu skriker han om nätterna av smärta och jag vet INTE vad vi ska göra.Pricktesten visade som sagt inget.Skulle inte internet finnas vore jag ute på 7 famnars vatten så lite information har vi fått.Ett stoort tack till alla er som gör denna site möjlig,fina recept,råd och känslan av att man är ju inte allena...Super!!

Allt en enda röra... 

Annons   
Pia Nilsson    
Jag håller med dig helt och hållet. Min son är 1 år nu och jag har haft det jättejobbigt med hans känslighet. Mjölk kom jag på efter några dagar, soja och ägg efter 3-4 månader. Det jobbigaste var/är att ingen tror en. På sexmånaderskontrollen ville pratade vi om det här och jag berättade hur det var, när jag ringde några dagar senare och ville ha remiss till en dietist så hade hon aldrig hört om det här. Jag blev förbannad. Nu är det bättre, men han ger inga allergireaktioner på varken blodprov eller pricktest+ att han är dålig sin mage, den blir inte bra. Läste att ett barn inte tål yosa heller. Får väll försöka utan den. Just nu är jag trött på det här vet inte vart jag ska vända mig, men det ordnar sig.

Lycka till alla som har det tufft med överkänsliga barn.Kamilla Höjd    
Hej på er!
Jag har en son på 9 år som har exact samma problem. Det visar inte något på pricktest. Vår läkare sa att vi skulle strunta i testet och gå på hur han mår. Vi fick reda på vad han reagerade på när han var ungefär 1 år.Idag är han fortfarande "allergisk" mot mjölk,ägg och soja. Han får "magsjukan" om han får i sig dessa produkter. Vid ett tillfälle fick han fel korv på sin smörgås till frukost och jag vet inte om det hann landa i magen innan det kom ut. Trots detta reagerar han inte på ett enda test. Han har även astma som utlöser ibland fast vi inte vet orsaken. Ha det bra och stå på er det viktiga är att era barn mår bra inte vad testet visar.
Karin Johansson    
Jag vill bara säga: STÅ PÅ ER! Jag har två barn som har olika allergier. Jag har aldrig fått medhåll av läkare utan nonchalerats bort. Antar att de blivit störda av att jag kommit in och sagt att de tål inte det här och jag tänker ta bort det ur deras kost. Vilka bannor jag fått. Vilket jag inte lyssnat på utan tagit bort ämnena ur deras kost, bl.a mjölk och alla vanliga sädeslagen. När jag sedan kommit in och sagt att de mår bättre så har det låtit lite annorlunda men de har tjatat och tjatat på att jag ska testa in det i kosten igen. Jag vägrar. Inga tester visade något. Tillslut fick dottern göra ett test där de tejpade fast ämnena på ryggen på henne sedan var det ett antal resor fram och tillbaka till sjukhuset under en vecka för kolla detta. Resultatet- jodå jag hade rätt. Vet inte vad detta test heter men som de säger själva deras blodprov och liknande är inte säkra på långa vägar. Så stå på er! Intutionen är det bästa vi har!Yasmin    
Hej på er!
Jag har två döttrar, en på 5 och en på 1 år. Båda har varit allergiska sen de var små. 5 åringen hade ständigt ont i magen när hon var bebis och fick även eksem. BVC sa att det berode på att jag åt jordgubbar, tomater och apelsin så jag tog bort det men det hjälpte föga. Det har alltid gått i perioder och förra året när vi var på 4 års kontrollen så sa jag att jag ville att det skulle utredas. Fick remiss till barnläkaren, det togs en massa prover som inte visade något. Vi fick åka hem med recept på flera olika salvor bland annat kortison. Vi smorde men det blev inte mycket bättre. När lillasystern var ca 1,5 månader fick vi en remiss till barnläkaren även på henne eftersom hon inte gick upp i vikt som hon skulle. Bajset var grön slemmigt och hon hade små röda pricka över hela kroppen. Hon var verkligen super liten. Det gjordes pricktest för mjölk och det blev resultat med en gång. Hon hade även blåsljud på hjärtat. Senare har det även konstaterats att hon inte tål ägg, kvalster, katt, kakao.
Efter mycket letande och läsande på internet började vi fundera på om inte även storasyster är allergisk mot mjölk. Vi pratde med barnläkaren, det togs prover som inte visade ett dugg. Men vår underbara och mycket förstående läkare sa att även om det inte visar något på proverna så kan kroppen reagera ändå. Man måste se på hur barnet mår och inte på vad testerna visar. Storasyster och nu varit på mjölkfrikost sen i januari, hon har nästan inte haft några eksem alls och har till och med kunnat äta jordgubbar och tomater vilket har varit bannlyst i hela hennes liv.
Stå på er och lita på er föräldra intution. Det är ni som känner era barn bäst och inte någon läkare som träffar dem en halvtimma/år.
Jag hoppas att det finns fler underbara och förstående barnläkare de i Gislaved.
Malin Hansson    
Karin.... Som svar på din fråga om vad det testet heter, som man sätter på ryggen.. så kan jag säga att det kallas "lapptest". Min 12-åriga fick detta gjort i våras, då med nio olika födoämnen. Hans läkare har provat detta på flera barn, och han tycker han fått goda resultat av dessa tester.
Själv tycker jag det är ett bra sätt att prova sig fram på, då barnen slipper äta maten, som vid en provokation. Då slipper de bli så sjuka.. För min pojk blev det istället för ont i magen en rejäl klåda (av eksem och nässelutslag). Men hellre det än en utslagen mage... Det han tålde, kunde man sedan provocera fram på vanligt sätt (genom att äta det).
Hoppas fler kommer att få möjlighet att prova detta test framöver....

För övrigt, så lycka till med era barn och deras allergier/överkänsligheter... Man får som förälder till dessa barn kämpa hårt och alldeles för länge.. Det tog mig flera år innan jag hittade en läkare som tror på det jag säger och som ser möjligheter och inte bara svårigheter.. Han tar sig tid och anser att jag som mamma är den som känner mitt barn bäst.. Synd att det inte finns fler av honom.. fler som bryr sig om hela familjen och inte bara om sin egen roll som läkare.

Ge inte upp!

/MalinPia Nilsson    
Hej Emils mamma och alla andra. Min son reagerade oxå på yosa. Läste om dig när det var som jobbigast och det var så skönt att hitta orsaken till att han var så dålig. Har en vännina vars dotter också reagerar på yosa, så vi är allt annat än ensamma. Jag mailade till yosa, men de har inte hört av sig.... Änn en gång lycka till alla föräldrar, stå på er, det behöver våra barn. Det är jobbigt ibland, men oftast går det bra i slutändan.Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmjuka torillabröd nyLena1723,5 timmar
New TopicUppgradering och utveckling av allergimat nyallergimat192 dagar
New TopicTrevlig sida !,Linus Andersson19 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade