Gluten + mjölkallergi

Annons...
Slippa annonser?

Gluten + mjölkallergi

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Gluten + mjölkallergi
  Malin    

Gluten + mjölkallergi


Hej!
Jag har ganska nyligen konstaterats vara gluten intolerant och min bebis, 7 månader, är med största sannolikhet mjölkprotein allergisk. Jag hoppas på att få lite tips på produkter som är både gluten och mjölkfria? Finns det någon annan här med samma eller liknande "diagnos"? Just nu känns det lite ledsamt, jag är såklart orolig över att lillan ska få glutenallergi också. Ska få träffa läkare och dietist snart.. men jag skulle gärna få kontakt med andra som är i liknande situation.

Gluten + mjölkallergi  skrevs december 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Jag är ingen expert, men såvitt jag förstått så är allergi och intolerans två helt skilda saker. Glutenintolerant är man från födseln, det är inget man blir, allergier dock kommer och går. Så du behöver inte alls vara orolig att flickan ska "bli" glutenintolerant bara för att hon är mjölkallergisk!
Mvh
Maria


Skrevs december 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Nästan all mat går ju att få mjölkfri med olika ersättningsprodukter Oatley grädde och Solhavre istf mjölk. Mjölkfritt margarin finns i kyldisken. Det flesta bröden är mjölkfria, och pålägg finns också de flesta utan mjölk (Scan har nästan inte mjölk i något). Det som kan vara lite trixigt är "färdigmat" jag tror att de flesta köttbullar från kyldisken är ok men inte från frysdisken. Joghurt finns att köpa i kyldisken, men man kan också blanda själv med "Rapsy" som man kan köpa från de som gör denna sida. Välling kokar jag på Änglamarks havremust och vatten och solhavre. Du kommer nog få Nutra utskrivet från läkaren, den blandar vi i vällingen, men vällingen blir bra utan också (dock inte lika näringsriktig). Det kommer vara en liten tröskel, men tro mig, om någon månad eller så kommer det inte vara några som helst problem!
Mvh
Maria


Skrevs december 2005

  caroline    
Om du har celiaki kan du inte användra havre produkter.

Skrevs december 2005

  Malin    
Tack för alla svar.. vi har varit hos dietisten och fått lite tips. Nu är det "bara" läkarbesöket kvar..

Om det är någon fler som är/har varit i samma situation är jag glad om ni "delar med er" av era erfarenheter..Skrevs december 2005

  Monika    
Undrar bara hur det gick hos dietisten och läkaren. Min dotter har fått samma symptom dvs komjölksallergi, laktosallergi samt glutenallergi. Jag tycker att det är svårt att hitta rätta, varierande produkter som är näringsrika också. Några bra tips efter besöket hos läkaren?

Skrevs januari 2006

  helena    
Hejsan vår son har varit allergisk hela sitt 6 åriga liv o det kan vara knöligt men man lär sig vilka produkter man kan anv. Man kan ta kontakt m de flesta matproducenter för att få en innehållsförteckning på alla deras produkter. Bla har ICA o scan jättebra sådana som man får kostnadsfritt. Det man kan tänka på är att inte anv för mycket soyaprodukter om du ska forts att amma. Man kan nämligen lätt bli känslig även mot soya om man reagerar på mjölk.
Att tänka på är att flera bulj tärn inneh mjölk!
Dietisten brukar vara kanon att ha o göra med
Hoppas allt ordnar sig o ser ljusare ut!!
HelenaS


Skrevs januari 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Hejsan, jag har två döttrar med protein allergier och astma. Min äldsta dotter som fyller 6 i sommar fick sin diagnos när hon var 6 månader. Då hade hon rivit och klöst sönder hela sig i några månader. Idag är hon bara allergisk mot äggprotein, det andra har vuxit bort. Min yngsta dotter är mycket mer känslig än vad den äldsta har varit. Det är vete-mjölk-ägg-fisk-råg protein som mina barn är allergiska mot.
Dessutom stämmer det att glutenintolerans och proteinallergi är inte samma sak. Proteinallergi växer oftast bort.
Jag har nu en fråga och det är om det finns fler som har barn med samma allergi? Jag tycker det verkar som dom flesta är glutenintoleranta.


Skrevs maj 2006

  Marie    
Hej! jag tror att många "chansar" på gluten, men att det istället kan vara tex veteprotein som är boven. Börjar så smått tro det när det gäller min dotter, eftersom hon reagerar på tex vetestärkelse som glutenintoleranta sägs klara bra. Tycker också att hon mår sämre när hon ätit oatlys havremjölk eller glass (fast hon tål sempers 100%rena havre), så den kankse inte är så "ren" från vetespår som man tror. Vi har inte gjort några tarmprover (bara pricktest som inte visade nånting), utan kör på en basdiet bestående av havre, potatis, majs, kött ,profylac och banan. Och provar in nya saker vartefter, nu kan hon även äta ananas och citrusfrukt (det mesta vi provat klarar hon inte..utan börjar kräkas eller får jätteont i magen). Vi har fått hjälp av dietist för att se över näringintaget, och får också tex majspasta o profylac på recept.
Men börjar själv nu undra om jag skulle prova ge henne gluten, tex nåt med kornmjöl för att se om det kanske skulle funka..


Skrevs maj 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicEra bästa tips från naturens skafferi nyJohan110,6 timmar
New TopicAllergisk mot mjölkprotein, kan man ät... nyJohan110,7 timmar
New TopicSemestermat nyanna_winer215,1 timmar
New TopicHerbalife återkallar proteinbar vanilj-... nydietist115,1 timmar
New TopicJordgubbar med tillbehör nyJohan36 dagar
New TopicGlass till alla nyanna_winer07 dagar
New TopicMorotskaka?anna_winer210 dagar
New TopicProteinFabrikken Big 100dietist210 dagar
New TopicVegansk och glutenfri lunch i Helsingborganna_winer310 dagar
New TopicE471, E472a?Marie612 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade