Diagnos

Annons...
Slippa annonser?

Diagnos

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Diagnos
Anna Nordsäter    

Diagnos


Jag är lite nyfiken på hur era barn har fått sina diagnoser. Läser ibland att ni tagit blodprov. Det har aldrig min son fått göra. Han fick sin diagnos genom ett så kallat patch-test. Det sattes fast saker på hans rygg som satt där i 3 dagar. Inte en aning om hur tillförlitligt det är.... Någon som vet???

Diagnos  skrevs december 2005

Annons   
Gästkonto    
vi gör små lätta pricktester på armarna men har även gjort blodtest på vissa saker ,jag vet ju inte vad din son testat sig för men man har kanske olika metoder beroende av vad man testar ?? vi har testat mjölk ägg björk mögel osv fråga gärna igen vi gör tester ofta mvh åsa

Skrevs december 2005

Gästkonto    
Hej!
De gjorde blodprovstest på min pojk när han var liten, (under året) nu gör de pricktester, det verkar som om de tycker pricktesterna är mer tillförlitliga, men kanske inte praktiska att göra på en sådan liten en.

/Maria

Skrevs december 2005

Malin Hansson    
Hej.. Enligt vår allergiläkare är inga tester 100% tillförlitliga .. men de är en vägledning. Tydligen beror detta på vilken sorts allergi eller överkänslighet man har.
Min son, som är multipel födoämnesallergiker, men också har pollen- och pälsdjursallergi och astma, är testad med olika tester.... Han blev lapp-testad i våras och det gav bra resultat.. Även pricktester är gjorda flera gånger, med varierande resultat.. Men med t.ex. mjölk visar testerna olika.. Det visar inget alls på pricktestet, men på lapptestet visade det att han är rejält överkänslig.. Även när han dricker mjölk reagerar han rejält..

Märkligt detta med alla allergier.. Man önskar många gånger man kunde knäpppa med fingrarna och så var de borta...... men... det är ju bara en önskedröm... *ler* nu får man istället leva med det på bästa sätt.. och göra det bästa av det hela....

/Malin

Skrevs december 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade