Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

äggersättning

äggersättning

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Höns och Ägg ››
Av    äggersättning
Gästkonto    

äggersättning


jag har köpt ett pulver som heter "no egg" som ska funka som ersättning för ägg. det är bra i t ex pannkaka och som äggstanning i paj, men jag har inte alls lyckats med det i mjuka kakor - trots att det står att det ska funka på paketet. är det ngn som har tips på hur man ska göra?

äggersättning 

Annons   
Pia Nilsson    
Finns jättebra recept på det med fiberhusk! Titta bland mjuka kakor på receptsidorna.



Pia Nilsson    
Här är det... Kopierade det till dig.

En bra ersättning för ett ägg vid bakning är att blanda: 1 tsk fiberhusk och 1,5 dl vatten i en kastrull. Koka upp, vid första bubblan ta av kastrullen och vispa i 3-4 min. Vispa sedan ner massan i kaksmeten.

Det går dock bara att ersätta ett ägg om resultatet ska bli bra.
Resterande ägg får ersättas med bakpulversom tidigare. Men man minskar dock risken för att få en bismak av bakpulvret då man kan dra ned på antalet.

Fiberhusk hittar man oftast i hyllan för glutenfritt.

Mvh. Katarina



Annica    
Jag använder no egg och det fungerar fint för mig. Men har du problem så kan du ju prova att ha i sojagrädde/havregrädde istället för äggen.



Siri Cedergren    
Vi använder det (no egg). När man gör pannkakor är det lika bra att låta bli, blir ingen skillnad. samma med köttfärs till köttbullar..
Däremot ska du använda varmt vatten och blanda det blir en annan effekt då. Min man gör omelett på no egg. Måste ha mycket vätska (o då anv.han kallt vatten) och han brukar ha i makaroner och blandar i ost. Jag kan återkomma om det exakta receptet på omeletten..




MaBo    
Hej.
Jag har kommit fram till ett recept på sockerkaka/tårtbotten som jag tycker funkar bra.

3 dl mjölk (alt. havremjölk)
2,7 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk smält smör /margarin

1. Smörj och bröa en form, ca 1,5 liter.
2. Vispa samman socker och mjölk.
3. Smält margarinet och blanda i.
4. Blanda snabbt vätskan med de torra ingredienserna.
5. Häll upp i formen och grädda i 175 grader, 40 minuter.

Lycka till!



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfri havredryck nySusni03 dagar
New TopicMjölkfritt i Göteborg nyErica Westermark78 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade