Hur vet jag att dottern får i sig tillräckligt med näring

Annons...
Slippa annonser?

Hur vet jag att dottern får i sig tillräckligt med näring

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Hur vet jag att dottern får i sig tillräckligt med näring
  sara    

Hur vet jag att dottern får i sig tillräckligt med näring


Har en dotter på 10 månader som har mjölk- och äggproteinallergi och är osäker på om hon får i sig tillräckligt med mineraler, kalcium, järn m.m. Hon dricker nutramien till kvällen som välling ca 2 flaskor vilket hon inte kan göra i allevigthet(hoppas ju på att hon ska sova hela nätter snart), hon gillar inte att dricka det som "mjölk" och ej heller ha det i sin mat. Jag vet ju hur viktigt är med växten och skelett som behöver all näring för uppbyggnad.


Hur vet jag att dottern får i sig tillräckligt med näring  skrevs december 2006

  Carina    
Varför vill du inte ge henne välling? Min son är 3 år och äter ett morgonmål och ett kvällsmål med nutramigenvälling. Då vet vi att han får i sig det han behöver och han tycker det är jättegott.

Skrevs december 2006

  Marie    
Om hon inte gillar smaken, kanske ni kan få byta till nåt annat, tex Profylac.
Att ge vällingen eller blanda ner pulvret i nåt annat hon äter (tex havregrynsgröt) gör ju att man kan känna sig säker på att de små får i sig tillräckligt med näringsämnen.
Å andra sidan om det bara är mjölk och ägg hon inte tål, så funkar det kanske lika bra med kalktabletter? Eller kalciumberikad juice?


Skrevs december 2006

  Lisa    
Jag har två döttrar som varit mjölkproteinallergiska sedan de varit bebis och de har aldrig druckit någon välling utan ätit gröt istället med solhavre till. Jag har kompletterat med en halv kalktablett per dag och de har aldrig haft någon brist på något vad jag vet. Dessutom har de sovit hela nätterna från det att de varit riktigt små. Vällingen är inget måste, gröt är ett jättebra alternativ.

Skrevs december 2006

  Maria    
Hej!
Om jag minns rätt så räknade vår dietist ut att två flaskor nutravälling (12 skopor till två flaskor + 2 dl solhavre) och en portion sinlac gröt (som är berikad) gav min son tillräckligt med kalcium. Han är tre och äter välling fortfarande, men nu dricker han mcyket solhavre, så jag tror han skulle få i sig nog även om vi slutade med välling. Jag tror det är 600mg kalcium som barn ska ha. Annan näring tror jag inte man behöver "räkna" om man äter allsidigt.

Mvh
Maria

Skrevs december 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade