MJÖLKPROTEINALLERGI 2

MJÖLKPROTEINALLERGI 2

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    MJÖLKPROTEINALLERGI 2
Jennie Löfgren    

MJÖLKPROTEINALLERGI 2


Nu menar jag inte att låta som att jag vill utsätta min dotter för att må dåligt men jag har fått så luddiga svar så jag undrar:
Hur allvarlig är denna allergi?

Vad är det värsta som kan hända?

Jag ammar än vilket innebär att jag undviker allt med mjölk efter som det går över i bröstmjölken. vad händer om jag får i mig av misstag?

Får hon ondare ju mer jag fått i mig eller har mängden ingen betydelse, utan har jag fått i mig får hon ont kort och gott vare sig det är lite el mycket?

Motarbetar man "tillfrisknande" ju fler gånger hon råkar få i sig?

Skönt att bolla tankar!

MJÖLKPROTEINALLERGI 2 

Annons   
Marie    
Hej! Har en 1½åring som var mjölkallergisk redan från början. För oss var det så att ju mer mjölk hon fick i sig (innan vi visste)desto ondare hade hon. Således mådde hon alltså bäst på natten(skrek nästan ingenting)då hon inte åt särskilt mycket.
Och när vi började med mjölkfritt blev hon gradvis bättre för varje dag, och helt bra efter ca 8 dagar. (Då hade väl all mjölk "försvunnit" ur kroppen.)Senare visade hon sig vara allergisk mot många andra saker också, vete, baljväxter, sten&kärnfrukt mm.
Allergi är ju alltid allvarligt, eftersom kroppen kan reagera på olika sätt (för samma ämne)vid olika tillfällen. Speciellt om man har förkylning i kroppen kan reaktionen bli allvarligare.
Men man lär ju känna sitt barn och dess allergi, så man vet på ett ungefär. Vissa tål att det förekommer "spår" av mjölk, andra inte.
Andra grötar du kan testa är Oldanas majsgröt eller risgröt (behöver inte kokas, vilket är bra när man är "på språng"), finns på allergi/glutenfria hyllor oftast. Havregrynsgröt är ett annat tips. Eller Yosa yoghurt (havrebaserad) och macka, kanske. Lycka till!
Jennie Löfgren    
Tack!Anna    
Olivia är väldigt allergisk, en dryg 5 på den 6 skaliga listan.
Får hon i sig det minsta så väder det omedelbart och tar med sig allt hon ätit på vägen upp. Hon har åxå astma så det sätter sig i luftrören och blir då livsfarligt.
Hon reagerar även med nässelutslag om hon tex lägger handen på ett bord där det legat en bulle eller om man tar i henne utan att tvätta händerna (när man ätit nåt med mjölk)
//Anna
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade