Gluten maltodextrin

Gluten maltodextrin

0 gillar 1
Fråga:
Hej,

Jag blir inte klok på två saker!
1. Maltodextrin, när det står att vete innom parantes har jag hört att man kan och inte kan använda det, vad är det som stämmer och vad är det för något?
2. Glukos fruktos sirap finns i b.la i ohoj-sås där det står vete innom parantes, vad är det som gäller här och vad är det för ngt?

/Mvh Peter A en orolig pappa! Gluten maltodextrin
Svar:
När det gäller Gluten maltodextrin. Du kan läsa om det på
http://www.allergimat.com/page.asp?id=411

maltodextrin och stärkelsesirap hör till undantagen som du ser i informationen ovan

Det är svårt att säga om företagen har deklarerat att det är från vete som en upplysning. Detta kan beröra veteallergiker i så fall eller att de vet att den innehåller gluten eller bara skriver det "för säkerhets skull". Enda sättet att ta reda på det är att ringa konsumentkontakt som står på förpackningen och fråga
Gluten maltodextrin är skrivet av Peter Andersson, svaret är granskat av Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer
2015-11-11  Kath A-S
Jag blir väldigt sjuk av maltodextrin från vete!

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade