Biopsi eller blodprov?

Biopsi eller blodprov?

3 gillar 0
Fråga:
I våran familj har vi många saker som vi inte tål att äta. Mamma Lilian Gluten, mjölk ej testad. sambo Ragnar gluten,mjölk,soja,baljväxter,nötter,(kan ej äta vetestärkelse under 0,3%). biopsi gjord dec-99 får forfarande stora bakslag i mellan åt. Läkaren säger att det kan ta upp till ett år?? innan det blir bättre. har fått tid för biopsi nr.2. i feb.2001.Max 8 år gluten, biopsi gjord för 5 år sedan, Ella 6 år gluten och mjölk endast llktos laktosbelastad.

Nu har jag hört att en i min bekantskapskrets har gjort en test där barnet endast behövde äta några smörgåsar och ett blodprovtagits,detta gjordes i Göteborg. Går det att testa mig (Lilian) och barnen för att kolla gluten igen. Max har endast gjort en biopsi. Ella skulle ha gjort en biopsi, men blev så dålig att hon inte orkade vara hos dagmamma, enligt läkare så var hon tvungen att äta vanlig mat i 3 månader innan test kunde göras, jag orkade ej med att se Ella så dålig, då avstyrde jag biopsin och satte tillbaka henne på glutenfri kost och hon blev frisk och kry frammför allt pigg. Finns denna test som jag efterlyser?? Är osäker på om det bara var blodprov eller om det gjordes biopsi. Tacksam för svar. Detta är kanske inte in fråga för dig men i så fall var kan jag vända mig??.
(Jag har många fler frågor)

Hälsningar
Lilian Ågren
Biopsi eller blodprov?
Svar:
När det gäller Biopsi eller blodprov?. Om ni blir uppenbart dåliga av gluten kan jag inte se anledning till förnyad biopsi eller som i Ditt fall ny biopsi, om det inte är i något särskilt syfte som förskrivning av glutenfria produkter eller liknande.
Det kan ta lång tid att bli bra om man har gått med obehandlad glutenintolerans länge, ibland inte helt bra om skadan varit grav.
Jag rekommenderar Dig att ta kontakt med ågon mag-tarmspecialist/allergikunnig läkare och dietist. Var Du vänder dig beror på var Du bor.
Bara några smörgåsar verkar vara ett osäkert sätt att få ett tillförlitligt svar men jag föreslår att du frågar den som gjort detta test vilken läkare/mottagning det var och kontaktar dem med frågan.
Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg
Biopsi eller blodprov? är skrivet av Lilian, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Biopsi eller blodprov?


© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade