Alkoholdrycker??

Alkoholdrycker??

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Alkoholdrycker??
  Robin    

Alkoholdrycker??


Tjoo! ja undrar vilka av de vanligaste sprit och alkoläskerna man får dricka? alltså tex, barcardi, malibu, smirnoff.. eller vet ni kanske någon sida där det står vad man kan och inte kan dricka?

thx!!

Alkoholdrycker??  skrevs april 2007

  Nina    
Hej!!
På systemet här i Skellefteå var dom väldigt hjälpsamma och kollade upp vad man kan dricka och inte när man är glutenintolerant.
Bacardi är helt ok. Det är rom och det är gjort på socker. Vin är ok, calvados är ok (men superäckligt). Sen var det något mer som jag inte minns. Men öl, cider, vodka och annan sprit (utom rom då) går inte. Champange frågade jag inte om, tycker lika inte om det ;)

Men Bacardi går ju att göra mycket gott på om man vill. Dessutom finns den ju i många olika smaker. Bäst hittills tycker jag att Lemon är. Har inte hunnit prova raspberry ännu, men dom som provat säger att den är oslagbar.

/Nina

Skrevs april 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
så det innebär att man inte kan dricka vanlig X-ider och liknande? detta hade jag ingen aning, vore jättebra om någon som vet kan berätta vilka man kan och inte kan dricka.

mvh
Stina i Örebro

Skrevs april 2007

  Nina    
Hej!

Ja, som jag fattade på dom så innehåller även cider gluten. Dom avrådde direkt från att dricka allt utom det jag skrev i förra inlägget om man är glutenintolerant.
Men det finns ju Bacardi Breezer (eller hur det stavas). Den innehåller ju bara Bacardirom och typ fruktjuice eller smaksättning. Och den funkar. Finns i många olika smaker dessutom. Bättre än cider. Inte lika sliskig.

/ Nina

Skrevs april 2007

  Louise    
Hej!

Angående x-ider var jag inne och kollade på tillverkaren carlsbergs hemsida. Där finns ingrediensförteckning på de flesta cidersorterna. Enligt den innehåller exempelvis Xider Wasabi Lemon följande: Kolsyrat vatten, äpplejuice, äpple- och päronvin, socker, syra E330 och E331, konserveringsmedel E202, aromämnen, färgämnen E104 och E131 samt naturligt wasabi extrakt.

Ingen fara för glutenintoleranta alltså, vad jag förstår..

//Louise

Skrevs april 2007

  Jenny    
Den här sidan hittade jag idag: celiac.com - en amerikans sida tror jag. Där finns en lista på vilka spritsorter som är glutenfria: http://www.celiac.com/st_prod.html?p_prodid=271&p_catid=&sid=91hH9H1kB9yo4O5-11107288890.cfSkrevs maj 2007

  Mia    
hej ! Som många andra undrade jag vad man som glutenintolerant kunde dricka för alkohol drycker.

Så jag sände ett mail till system bolaget och fick följande svar.

"De produkter som säkert inte innehåller gluten är:* Vin (rött, vitt, rosé, pärlande, mousserande)* Starkvin (alla typer)* Cognac* Armagnac* Brandy* Grappa* Marc* Sprit av frukt (t.ex. Calvados)* Rom"


Skrevs september 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag har sökt och kollat väldigt mycket om de här, de drycker ni skrivit innan garanterar de att de e glutenfria, men efter va ja har läst så e ofta även t.ex. vodka glutenfritt även om de e tillverkat på vete, själva gluten försvinner under destilleringen, men de kan inte garantrea de alltså kan de inte säga att de e gluenfritt, men allt som destilleras ska vara glutenfritt.

Skrevs mars 2008

  Fannie    
Det med att det är gluten i tex cider är bara strunt! För den som är osäker så läser man på innehållsförtecknings. Har den någon glutenform* där så kan man ju kolla vidare! och många cider är då fruktjuice, vatten koldioxid, alkohol* osv!

Skrevs mars 2008

  Ullis    
Enligt min dietist är det inte mycket man INTE får dricka, SLV har gjort vissa tester på bla öl se länk: http://www.slv.se/upload/dokument/risker/allergi/0510_WEBsorttillverkare.pdf

Det ska tydligen inte finnas spår av gluten i spritdrycker som vodka heller efter destillationen. Cider ska vara helt ofarligt enligt henne.

Att läsa på innehållsförteckningen är alltså "inte nog", då blir vi snuvade på mycket gott :-)

Sen är det ju som vanligt, man får prova o känna efter om man är skeptisk. Jag försöker tex hålla mig till öl som enl listan har max 20ppm men har både druckit öl som ska vara OK o fått ont i magen o öl som innehåller 200ppm utan att känna nått... Har även druckit "olistad" öl om den varit ljus utan problem.

Hoppas nån blev gladare eller klokare :-)

Skrevs mars 2008

  Joel    
Dessutom finns det en garanterad glutenfri öl som heter Saxon. Är märkt "naturligt glutenfri". Den är faktiskt riktigt god. :o)

Skrevs mars 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag är själv glutenintollerant och jobbar som bartender. Som en del redan har skrivit, så destilleras glutenet bort. Men som t.ex whiskey är ett stort frågetecken. Jag själv har inga problem med att dricka det, men om man vill och vågar testa kan jag isåfall föreslå en bourbon whiskey som är TVUNGET att innehålla mellan 51-80% majs. (resten är råg eller kornmalt) exempevis Jim Beam. (Bertender - Kursbok i barteknik av Laila Johansson, Liber Bokförlag)
Vad det gäller öl är det bättre att dricka ljusa ölsorter t.ex Corona, San Miguel och Sol.
Mörkt öl innehåller ofta rostad malt (karamellmalt eller färgmalt) vilket innebär att det i stort sett är krossat rostat korn som ger ölen färg och smak. Nu är detta en väldig förenkling om hur det egentligen är men hoppas att ni blir lite klokare på vad som kan drickas och inte när det gäller öl och whiskey.
Måste tillägga att personalen på systembolaget inte alltid kan ha rätt när det gäller glutenfria alternativ!


Skrevs oktober 2008

  Agnes    
Hej! Jag är Nordens mest allergiska mot spannmål dvs gluten.
Jag kan försäkra er om att den glutenfria ölen som påstås vara glutenfri är inte glutenfri, då den fortfarande är gjord på sädeslag. Jag fick en kraftig reaktion av saxon, så om ni nu ska vara nyttiga och glutenfria skippa ölen helt. Vodka & whisky är absolut inte glutenfritt. Endast vissa cider är glutenfria då 50% är även gjorda på malt.
Vin, sherry, portvin, cognac, Rom & armagnac, madeira är 100% glutenfritt.

Varsågoda.

Skrevs april 2016

  Stefan L    
Vodka är glutenfritt. Destilleringen fixar det.

Skrevs januari 2023

  …. �    
Vissa får reaktioner från sprit med gluten spannmål i sig, men jag skulle föreslå smirnoff som är gjort på 100% majs, bourbon då de måste innehålla minst 50% majs.

Gin har du flera som är gjorda på potatis och melass om du googlar.

Skrevs den 2 april 2023

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist06 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar011 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade