Max pommes frites innehåller gluten

Max pommes frites innehåller gluten

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Max pommes frites innehåller gluten
  Per    

Max pommes frites innehåller gluten


Fick höra av personalen på Max hamburgerrestaurang att pommes friten innehöll gluten. När jag sedan tittade på deras hemsida skrev de att de inte kunde garantera att det var glutenfritt eftersom pommes friten samfriterades med "gluten" mat. Självklart tänkte jag, men detta borde vara så på McDonalds och Burger King också, eller? Är där någon som har erfarenhet av detta? Kan man äta pommes friten?

Max pommes frites innehåller gluten  skrevs april 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej. Just nu när McDonalds har en kampanj med klyftpotatis går det inte att äta pommes fritsen eftersom de innehåller gluten och personalen tar de båda med samma skopa. jag råkade av en händelse se detta. Jag påpekade detta för McDonalds svaret jag fick att det visst är glutenfri pommes. Men jag vet att eftersom de tar med samma skopa är det INTE det. Smulor kan ju fastna på skopan och hamna i det glutenfria och då är det ju inte glutenfritt längre. Så var försiktig. Men när McDonalds bara har pommes går det bra att äta. Då är det glutenfritt. Vad gäller oljan de friterar i så har de en separat olja till pommes fritsen.

Burger Kings pommes innehåller gluten eftersom de friterar allt i samma olja vare sig det är gluten eller inte.

/Maja

Skrevs april 2007

  Jessica    
Hej,
McDonalds pommes är INTE alltid okej att äta!! Det är många av restaurangerna som använder samma olja till allt =( Ofta tycker jag att personalen är osäker och "chansar" på svaret. Har slutat fråga (och äta) pommes de få gånger jag besöker hamburgerrestauranger. MAX har förövrigt en mycket utförlig "allergi-pärm" som man kan få låna och bläddra i. Där står precis vilket som innehåller vad!
/Jessica


Skrevs april 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
jag syftade på en speciell McDonaldsrestaurang. Inte alla. I den är pommes fritsen glutenfria när de inte serverar klyftpotatis.
/maja


Skrevs april 2007

  Marit    
Oj, vad jag lär mig av era svar! Men PUH! vad jobbigt det blev. Konstigt att Sv Celiakiförbundet säger i sina skrifter att de tre stora hamburgerkedjorna serverar GF....! Nu ska jag kolla med "Frasses"//Marit

Skrevs september 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200gdietist08 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade