Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Buljong

Buljong

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Buljong
Sofia    

Buljong


Finns det naturlig glutenfria buljongtärningar?

Buljong 

Annons   
Liselotte    
Hej. Euroshopper har en nat. glutenfri buljong, både kyckling och grönsaks-, den är billig, men kanske inte världens godaste. Alldeles nyss hittade jag dock en som är väldigt god (och betydligt dyrare), märket heter Natur Compagnie (klar hönsbuljong) och är både KRAVmärkt och ekologisk. Jag hittade den i en välsorterad ICA-affär!



sofia    
Nu blir jag förvirrad, använder knorr´s buljong, vad är det som innehåller gluten i den?



Gästkonto    
Använder också alltid Knorr - inget gluten i det utom möjligtvis i mörk oxbuljong.




Liselotte    
Det var så länge sen jag köpte den så jag har inte kvar något paket jag kan läsa på , men jag kan tänka mig att det är t.ex maltodextrin i den...



Gästkonto    
Alltså, maltodextrin har inget med gluten att göra - kommer från majs...



Mobi    
Ja,läser i ingredienslexikon: maltodextrin innehåller ej gluten.

Mvh Monica



Ellena    
Hej
Angående Maltodextrin, följande information finns i Celiakiföreningens (Skåne Län)
"Nyhetsbrevet" Nr1:2008
"Det har tydligen visat sig att Maltodextin ibland är tillverkad av vete, så man bör kontakta tillverkaren för att vara säker."
mvh Gina




Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2018 (19 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade