Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Fusk med kosten? | |
Gäst K (Gästkonto) |
Fusk med kosten?Någon som fuskar ibland? Vad händer då? Jag är SÅ trött på att äta glutenfritt, efter drygt 2 år med diagnos, och vet inte om jag pallar. Vad är fördelarna liksom? Visst, inte bubblig och ont i magen mer men annars? Inte piggare, inte gladare än innan - snarare tvärtom: bitter och deppig och mer psykiskt nere än någonsin förut. Den mesta glutenfria maten smakar pest och det går inte att äta något mindre avancerat om man vill på stan (typ "bara ta en baguette"), brödet är värst... Fusk med kosten? skrevs december 2007 |
|
Nina | Jag skulle inte fuska om jag vore du. Tyvärr är det en livslång sjukdom detta. Inte kul, jag vet. Och tyvärr är det svårt äta ute. Inte många restauranger som fattar det här med gluten. MEN dom lär sig. Här är lite läsa om gluten. "Gluten skadar tarmen om man är glutenintolerant Glutenskadan är störst i övre delen av tunntarmen där bland annat järn och kalk tas upp. De signalsubstanser och hormoner som normalt kommer från övre delen av tarmen och styr bukspottkörteln och gallblåsan minskar i mängd. Därför störs även funktionen av andra organ som är viktiga för matsmältningen. Tarmens yta minskar Varför är man känslig för gluten? Förutom de ärftliga orsakerna är det okänt vad det är som utlöser glutenintolerans. Det finns teorier om att man kan drabbas av glutenintolerans som en följd av exempelvis en magsäcksoperation eller av en vanlig virusinfektion. Överkänslighet mot gluten behöver inte bryta ut första gången man äter mat som innehåller gluten, utan kan komma senare. En sjukdom som inte går över Dessutom kan celiaki ge en rad följdsjukdomar om man inte sköter kosten. Skrevs december 2007 | |
Nina | Jag skulle inte fuska om jag vore du. Tyvärr är det en livslång sjukdom detta. Inte kul, jag vet. Och tyvärr är det svårt äta ute. Inte många restauranger som fattar det här med gluten. MEN dom lär sig. Här är lite läsa om gluten. "Gluten skadar tarmen om man är glutenintolerant Glutenskadan är störst i övre delen av tunntarmen där bland annat järn och kalk tas upp. De signalsubstanser och hormoner som normalt kommer från övre delen av tarmen och styr bukspottkörteln och gallblåsan minskar i mängd. Därför störs även funktionen av andra organ som är viktiga för matsmältningen. Tarmens yta minskar Varför är man känslig för gluten? Förutom de ärftliga orsakerna är det okänt vad det är som utlöser glutenintolerans. Det finns teorier om att man kan drabbas av glutenintolerans som en följd av exempelvis en magsäcksoperation eller av en vanlig virusinfektion. Överkänslighet mot gluten behöver inte bryta ut första gången man äter mat som innehåller gluten, utan kan komma senare. En sjukdom som inte går över
Skrevs december 2007 | |
Nina | Jag skulle inte fuska om jag vore du. Tyvärr är det en livslång sjukdom detta. Inte kul, jag vet. Och tyvärr är det svårt äta ute. Inte många restauranger som fattar det här med gluten. MEN dom lär sig. Här är lite läsa om gluten. "Gluten skadar tarmen om man är glutenintolerant Glutenskadan är störst i övre delen av tunntarmen där bland annat järn och kalk tas upp. De signalsubstanser och hormoner som normalt kommer från övre delen av tarmen och styr bukspottkörteln och gallblåsan minskar i mängd. Därför störs även funktionen av andra organ som är viktiga för matsmältningen. Tarmens yta minskar Varför är man känslig för gluten? Förutom de ärftliga orsakerna är det okänt vad det är som utlöser glutenintolerans. Det finns teorier om att man kan drabbas av glutenintolerans som en följd av exempelvis en magsäcksoperation eller av en vanlig virusinfektion. Överkänslighet mot gluten behöver inte bryta ut första gången man äter mat som innehåller gluten, utan kan komma senare. En sjukdom som inte går över
Skrevs december 2007 | |
Gäst K (Gästkonto) | lär dig baka ! mina vänner och bekanta bkar mitt bröd sjölva för att det är så gott! har varit glua i hela livet och reser över hela världen! inga problem! ta det lungt du vänjer dig! du blir nog förvånad om du hör efter om inte ditt smörgåshak nte kab ta in lite gluten bröd! lycka till i livet! ryck upp dig! Skrevs januari 2008 | |
| ||
Gäst K (Gästkonto) | Tack - men problemet är också att det glutenfria brödet är så SJUKT äckligt, oavsett om man bakar själv eller köper... Pastan är itne heller något att hänga i granen. Så även om det finns alternativ tillgängligt så är det ju inte direkt något man vill äta, inget man är sugen på. Skrevs januari 2008 | |
Jim | Testa matbrödet på min sida, det är gott och busenkelt att baka: http://www.jimgahnfelt.se/gluten.htm Skrevs januari 2008 | |
Gäst K (Gästkonto) | Sök på nätet. Det finns glutenfria bagerier som bakar färskt bröd, beroende på var du bor..Även en del bagerier kan ta hem fryst bröd från de bagerier som bakar färskt glutenfritt bröd. Förstår dig verkligen, att det är svårt att inte kunna "bara" slinka in och köpa en baugett mm, ja, jag saknar det verkligen själv.. men numer tar jag med mig Egen köpt baugett och så får de i butiken fylla den med det jag vill ha. Man får stå på sig! Fråga, om de vill vara så bussga och hjälpa dig liksom...stammisar gillar de ju! Good luck! Skrevs januari 2008 | |
Gäst K (Gästkonto) | "tar jag med mig Egen köpt baugett och så får de i butiken fylla den med det jag vill ha" - tack för tipset men brödet är ju fortfarande lika äckligt... Skrevs februari 2008 | |
|