Gluten kanske?

Gluten kanske?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Gluten kanske?
  Tomas    

Gluten kanske?


Hej!

Jag har sen ca 2år tillbaka hafft otroliga problem med magen, började misstänka att det kan va gluten för bara någon vecka sen då jag inte kan dricka mjölk, äta pasta, bröd, såser, choklad ja allt med gluten i osv, även problem med havregryn och blir mykt dålig av öl(älskar kilkenny bla så sånt har det blivit ibland) men allt går i..Det blir att springa på toa, magen är risig och gasig, inte den bästa dofften heller. Även tröttheten har jag kännt av ibland, velat sova en hel dag men trott att det berott bara på depp period, men kan ju även ha en annan förklaring.

Jag har trott att det kunnat vart laktåsintollerans men reagerar endå på endel produkter jag prövat som jag förstått kan innehålla gluten bla?
Även fått mykt kännslig mage genom åren så jag trodde det berodde på magkatarr som jag fått då och då tack vare vissa medeciner jag ätit för deppresivitet under 6år nu, och då mykt på grund av stress.

Nu har jag sen 2 dagar tillbaka bara ätit mat utan gluten och magen är otroligt mykt bättre redan på denna korta tid än va den har vart på 1,5år ungefär, inga gaser och det luktar inget alls när jag vart på muggen. Så tänkte fortsätta med denna kost några veckor och se hur resultatet blir. känner mig mykt bättre redan så jag håller mina tummar.
Ville även pröva på sojamjölk idag, men jag kännde redan effter några min att det började bubbla i magen.

Och jag ska kolla upp det så fort jag känner lusten, har förstått att läkarna inte tar så seriöst på detta jobbiga problerm!?

Även en fråga till om alkoholen. köpte Bacardi Breezer idag som jag tänkte dricka några nu på nyår, har läst här på sidan att det inte ska vara några prblem med den, vill bara få det bekräfftat tack!

Mvh/Tomas som hoppas att det är gluten, allt pekar på det.

Gluten kanske?  skrevs december 2007

  Nina    
Svar Ja! Du kan dricka Baccardi Breezer :) Godast av dom är nog pineapple. Efter den så är nog den gröna bäst.


Skrevs december 2007

  Tomas    
okey det låter bra, då klarar jag lite firande på nyår iallafall:)


Skrevs december 2007

  Tomas    
Hej.
Väntade mig faktist lite mer svar från medlemmar, jag är som sagt ny på detta forum och misstänker starkt glutenallergi.Redan nu 3dagar senare med utesluten glutenkost känner jag mig otroligt mykt bättre, men ser att ni säger att man inte ska börja äta sådan kost innan utredning osv. Sen att läsa om hur kunniga och uppmärksamma läkarna kan va runt om i landet avskräcker ju lite smått från att gå och söka hjälp, speciellt när ni skriver om era besök under FLERA år och endå inte fått svar, sen år av problem så kommer det fram att det va just gluten men läkarna va för jävla inkompetenta för att misstänka sådant.

Ska man behöva hota till sig rejäl hjälp av läkare eller vad är detta? tycker det låter riktigt jobbigt måste jag säga.

Säkert inte många som håller med mig, men detta är min egen lilla åsikt:)

Mvh/Tomas

Skrevs december 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej Tomas!
För mig tog det 2,5 år att få diagnosen. Jag var under dessa år så dålig att jag var helt sjukskriven. Ingen vet hur länge jag lidit av glutenintollerans innan det. Jag kan bara ge dig rådet att stå på dig.
Första testet är ett blodprov, så det är lätt för läkarna att ta. Sen måste det göras en gastroskopi för att fastställa resultatet. Jag fick inte ställa om kosten förrän jag hade fått resultatet av gatroskopin. Detta kunde då äventyra andra prover ifall det inte hade varit gluten.
När det gäller ölen stämmer detta bra med glutenintolerans (tumregel "ju mörkare öl desto mer gluten" undantag finnes).
Jag tycker du ska vänta med att ställa om kosten, men uppsöka läkare snarast. Där ska du kräva att dom tar ett test för gluten.
Lycka till!
Göran


Skrevs december 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hejsan!
I våras började jag äta glutenfritt bröd pga misstankar att jag var glutenintolerant. Min mage blev ganska omgående mycket bättre än på flera år. I maj blev jag akut sjuk pga ledvärk (har tidigare haft ont i lederna men inte så farligt att jag sökt läkare för det). Jag och läkarna trodde att jag hade reumatism. När jag var hos reumatologen i december trodde hon inte att jag hade reumatism utan hon trodde att jag inte tålde säd. Hon tyckte inte jag skulle göra en gastroskopi för det var inte säkert att de skulle upptäcka ngt även om jag var intolerant. Hon hade haft ett antal patienter med ledvärk och svullnad som i själva verket var glutenintolerans och ej reumatism. Jag har helt uteslutet gluten sedan läkarbesöket och mår nu betydligt bättre. Dan före nyårsafton fick jag dock ett återfall och åt ett supergott julbröd. Det straffade sig dock genast genom ledvärk och att jag hade magknip hela nyårsafton. Mår du bättre av att äta glutenfritt så gör det redan nu. Även om du skulle ta prover är det ingen garnati att de visar ngt.


Skrevs januari 2008

  Annelie    
HejTomas.låt inte bli att äta gluten om du ska kolla upp det med läkare, då är det lätt att proverna inte visar rätt. Kolla upp det först, ett enkelt blodprov visar om du är överkänslig. Mvh Annelie

Skrevs februari 2008

  Mobi    
Nej snälla, om du vill veta hur det verkligen ligger till är det nödvändigt att äta gluten före en biopsi,annars får du inte rätt diagnos.Ta kontakt med en BRA läkare som kan informera dig ordentligt.
Lycka till Monica


Skrevs februari 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade