Mjölfri kost och glutenfri kost = samma sak?

Mjölfri kost och glutenfri kost = samma sak?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Mjölfri kost och glutenfri kost = samma sak?
  Jaana    

Mjölfri kost och glutenfri kost = samma sak?


Vår son har gått på mjölkproteinfri kost och äggfri kost i 2 år och ändå växer han inte som han ska. Han är mager som en sticka. Därför fick han göra en gastroskopi för att utesluta gluten. Nu hittade doktorn inget som påvisade detta. Idag var vi där igen och han växer fortfarande inte som han ska. Helt plötsligt frågar han om vi har provat mjölfri kost?!?! Då sa jag att det var ju det ni skulle kolla med gastroskopin och han menar att det var ju för celiaki. Någon som förstår detta? Nu ska vi få en tid till dietist för att få lära oss om mjölfri kost. Jag trodde det var samma som glutenfri kost?!? Någon som kan hjälpa mig att reda ut begreppen??

Jättetacksam för svar!!

Mjölfri kost och glutenfri kost = samma sak?  skrevs januari 2008

  Mobi    
glutenintolrans handlar om att inte kunna äta vete.korn,råg o.s.v.Tror det är bra att du pratar med dietisten som kan förklara vad skillnaden är.
Lycka till !


Skrevs januari 2008

  Linnéa    
Hej!
Gastroskopin visar bara glutenintollerans, och gluten är ett protein som finns i vete (ca 7%). Man kan dock ta bort glutenet ur vetet och på så sätt göra tex glutenfritt bröd på vetestärkelse. Vad de menar med mjölallergi gissar jag på att er son är allergisk mot vete, inte bara gluten!


Skrevs januari 2008

  Therese    
För mig har det varit på samma sätt med att fastställa diagnoser för mina allergier...
Gastroskopin visar att jag inte är glutenintolerant men däremot på blodprov och stickprov blir det utslag på vete (samtidigt som jag heller inte tål mjölkprotein, ägg, fisk o skaldjur mm).
Därmed blir alternativet, då väldigt många glutenfria produkter innehåller vetestärkelse, att jag uteslutande äter naturligt glutenfritt.
Har ni frågat er doktor om ni får göra andra tester...? Eller är det kanske redan gjort?
Lycka till!


Skrevs januari 2008

  Jaana    
Tack alla ni för svar! Jag vet dock inte om jag blev mycket klokare. Har pratat med doktorn, men blev inte heller så mycket klokare. Vi får invänta träffen med dietisten...

Skrevs januari 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade