Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Pizzerior

Pizzerior

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Pizzerior
Gästkonto    

Pizzerior


Jag älskar pizza kan inte äta någon med gluten i.. Hur gör man ?
Finns det "riktiga" pizzabottnar? Inte sådana där små man kan köpa i frysdisken eller torra i paket..alltså "riktiga", kan man beställa någonstans ifrån och ta med sig till pizzerian? Längtar så..

Pizzerior 

Annons   
Erica Persson    
Här där vi bor finns det pizzerior som gör glutenfria pizzor.. finns det inte hos er??
De har t om mjölkfria pizzor med soyaost om man tål det.




Helena Larsson    
Vi håller på att ta fram pizzabottnar i folieformar 30 cm i diameter. Förfrågan kommer från Norge, där tar man med sin pizzaform och får den iordninggjord i folieformen. Kanske något att ta efter även i Sverige!



Gästkonto    
Hos oss i Lund har jag hittat en pizzeria med glutenfria pizzor - den var dock så miniliten så det var löjligt :(. Jaja.



lotta gustavsson    
köper man glutenfri pizza i en pizzeria så är den inte glutenfri, det är så mycket mjöl i luften och i ugnen där dom värmer pizzan, själv skulle jag aldrig ens köpa en sallad i en pizzeria eftersom det finns spår av vete i den.



Nina Åström    
Jag säger samma sak. Det är fel att kalla en pizza som är bakad på en pizzeria glutenfri. På bagerier får dom inte säga att dom har glutenfritt bröd för att det är mjöldamm i luften där. Alltså borde det vara på samma vis på en pizzeria. Där slänger dom dessutom omkring degen som en trasa.
Skulle aldrig våga prova en "glutenfri" pizza pga mjöldammet både i lokalen och ugnen. Inte ens äta deras sallad....




Gästkonto    
Fick ett startpaket från semper där det låg en dvd från celiakiföreningen. Där sa läkaren att det inte var så "farligt" med gluten.. utan en tesked om dagen gjorde inte så stor påverkan.. kanske lite individuellt, och ej något att rekomendera. Men alltså att göra en pizza i ett "mjöldammigt" rum kan väl inte skada??



Nina Åström    
Ja, alltså pizzan är ju inte glutenfri längre då det är mjöldamm på den. Jag skulle aldrig kunna äta en sked mjöl om dagen, räcker ju med en smula i mitt smörpaket för att jag ska ligga och vara dålig flera dagar.
Den läkaren som har sagt det tror jag inte själv har provat på att vara dålig... för det är ingen hit.




Cathrine Hagander    
Hej! Jag har en zon som inte tål gluten, de gånger vi äter pizza tar jag med mig egen botten som jag gjort och förvarar i folieform. Helt perfekt att göra några på en gång och frysa in. Däremot håller jag med andra inlägg om att lite vanskligt är det med allt mjöldamm..//Cathrine



Eva-Lena åsberg    
Erica Persson.Ang glutenfria pizzerior.Var bor du?



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2018 (19 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade