Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Pizzerior | |
Gäst K (Gästkonto) |
PizzeriorJag älskar pizza kan inte äta någon med gluten i.. Hur gör man ? Finns det "riktiga" pizzabottnar? Inte sådana där små man kan köpa i frysdisken eller torra i paket..alltså "riktiga", kan man beställa någonstans ifrån och ta med sig till pizzerian? Längtar så.. Pizzerior skrevs januari 2008 |
|
Erica | Här där vi bor finns det pizzerior som gör glutenfria pizzor.. finns det inte hos er?? De har t om mjölkfria pizzor med soyaost om man tål det. Skrevs januari 2008 | |
Helena | Vi håller på att ta fram pizzabottnar i folieformar 30 cm i diameter. Förfrågan kommer från Norge, där tar man med sin pizzaform och får den iordninggjord i folieformen. Kanske något att ta efter även i Sverige! Skrevs januari 2008 | |
Gäst K (Gästkonto) | Hos oss i Lund har jag hittat en pizzeria med glutenfria pizzor - den var dock så miniliten så det var löjligt :(. Jaja. Skrevs januari 2008 | |
lotta | köper man glutenfri pizza i en pizzeria så är den inte glutenfri, det är så mycket mjöl i luften och i ugnen där dom värmer pizzan, själv skulle jag aldrig ens köpa en sallad i en pizzeria eftersom det finns spår av vete i den. Skrevs februari 2008 | |
| ||
Nina | Jag säger samma sak. Det är fel att kalla en pizza som är bakad på en pizzeria glutenfri. På bagerier får dom inte säga att dom har glutenfritt bröd för att det är mjöldamm i luften där. Alltså borde det vara på samma vis på en pizzeria. Där slänger dom dessutom omkring degen som en trasa. Skulle aldrig våga prova en "glutenfri" pizza pga mjöldammet både i lokalen och ugnen. Inte ens äta deras sallad.... Skrevs februari 2008 | |
Gäst K (Gästkonto) | Fick ett startpaket från semper där det låg en dvd från celiakiföreningen. Där sa läkaren att det inte var så "farligt" med gluten.. utan en tesked om dagen gjorde inte så stor påverkan.. kanske lite individuellt, och ej något att rekomendera. Men alltså att göra en pizza i ett "mjöldammigt" rum kan väl inte skada?? Skrevs mars 2008 | |
Nina | Ja, alltså pizzan är ju inte glutenfri längre då det är mjöldamm på den. Jag skulle aldrig kunna äta en sked mjöl om dagen, räcker ju med en smula i mitt smörpaket för att jag ska ligga och vara dålig flera dagar. Den läkaren som har sagt det tror jag inte själv har provat på att vara dålig... för det är ingen hit. Skrevs mars 2008 | |
Cathrine | Hej! Jag har en zon som inte tål gluten, de gånger vi äter pizza tar jag med mig egen botten som jag gjort och förvarar i folieform. Helt perfekt att göra några på en gång och frysa in. Däremot håller jag med andra inlägg om att lite vanskligt är det med allt mjöldamm..//Cathrine Skrevs april 2008 | |
| ||
Eva-Lena | Erica Persson.Ang glutenfria pizzerior.Var bor du? Skrevs maj 2008 |