Glass såser

Glass såser

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Glass såser
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Glass såser


Är det OK för glutenintoleranta att äta ohojs chokladsås?
På föpackningen står det stärkelsesirap (vetebaserad)
Hoppas på ett snabbt svar.

Glass såser  skrevs augusti 2002

  Pia    
Hej, om det uttryckligen står vetebaserad stärkelsesirap så bör man nog undvika den.. men Santa Maria har chokladsåser som är både utan mjölk och gluten, så såser finns det :)

Skrevs augusti 2002

  Katarina    
Hej. Enligt tester som gjorts skall man som glutenintolerant kunna äta det, medan veteallergiker och andra som äter naturligt glutenfritt, bör undvika det. Jag klistrar in text från Celiakiförbundets hemsida:
"Vetebaserad stärkelsesirap
Livsmedelsverket har testat fem olika prover av stärkelsesirap baserade på vete. I ett av proverna påfanns 23 ppm gluten. I övriga prover kunde inget gluten påvisas. Detektionsgränsen för gluten är 20 ppm. Glutenförekomsten i provet där gluten påvisades var således mycket låg.

För att en vara ska klassas som glutenfri krävs att glutenhalten i den färdiga produkten inte överstiger 200 ppm. För naturligt glutenfria produkter får glutenhalten inte vara mätbar, den ska alltså vara under 20 ppm.

O'hoj glasstopping, Marabous toppingsåser Mjölkchoko, Mintchoko, Noblesse Apelsin och Coco samt Slotts ketchup är några produkter som numera innehåller vetebaserad stärkelsesirap.

Van den bergh Foods (020-33 10 33) har låtit analysera glutenhalten i de färdiga produkterna. Inte i någon vara överstiger de uppmätta halterna gränsen för glutenfritt. Man vill ändå avråda känsliga veteallergiker och andra personer som är i behov av naturligt glutenfri kost från produkterna. För glutenintoleranta går det däremot bra att äta produkterna."
Skrevs augusti 2002

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist05 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise110 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade