Godis i lösvikt

Godis i lösvikt

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Godis i lösvikt
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Godis i lösvikt


jag vet att man ska vara försiktig med det men jag har alltid ätit det ändå och det har inte varit några problem - förrän nu på sistone. Magen blir bubblig och gasig... Hur har ni andra reagerat?

Godis i lösvikt  skrevs april 2008

  Catarina    
Min yngsta dotter är gluten och hon blev strängt tillsagd att ABSOLUT inte äta lösviktsgodis. Man vet inte vad det är i godiset eftersom man inte kan läsa innehållsförteckningen för varje produkt, dels är slevarna man tar med inte rena.

Skrevs april 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Innehållsförteckning finns alltid där jag har handlat, det är det här med slevarna jag oroar mig för. Får sluta med lösgodis helt enkelt!


Skrevs april 2008

  Eva    
Hej.
Även om man kan läsa innehållsförteckningen på lösgodiset... är det VARNING, för skopan man tar godiset med kan/har varit i det andra godiset med vetemjöl och allt vad det kan innehålla, som man inte tål vilket är väldigt individuellt.

Jag köper BARA gogis som är förpackad i slutna påsar för att vara helt säker på vad Jimmie får i sig, han har gluten, nötter. Min stora dotter har även soja, nötter och rött färgämne. Själv har jag laktos och ägg, nötter.
Så man måste hela tiden vara på sin vakt!!! För det kommer nya saker hela tiden eller så ändrar de i recepten el annat.



Skrevs april 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag beställer lösviktsgodiset i förhand, plockar ut de sorter jag vill ha och butikspersonalen plockar ihop från förslutna förpackningar på lagret. Funkar jättebra!!!

Skrevs april 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Hallå
Enligt vad den dietisten som jag har frågat ska det vara ok att äta lösviktsgodis om man kan läsa vad det innehåller. Jag frågade oxå om skedarna man tar med och hon sa att det är sån liten mängd om det skulle finnas något på skeden. Men jag vet inte riktigt. Alla får nog avgöra och känna efter själv. Mvh Malin


Skrevs april 2008

  Emma    
Jag tycker de är jätte bra att handla Lösgodis på Godishuset i Jönköping....dom har små prickar som visar olika allergier...+ så kan man få en ren slev !!

Skrevs maj 2008

  Birgitta    
Slevarna är ett bekymmer men det är lite beroende på hur mycket man kan klara av.Dottern kan ta med slevarna utan problem,fast ibland får man hoppa över lövikten om det ser för grisigt ut.Vi har faktiskt ett ställe här som varje kund får ta en ny slev och använda och sedan diskas dom.Men det är ju naturligtvis inte stensäkert heller eftersom alla tar ur samma lådor.Annars så har Godiskungen väldigt mycket godis som glutenintlleranta kan äta.Kolla in deras hemsida,mycket finns färdigt förpackade.

Skrevs juni 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag antar att man fråga om en ny ren slev...Sen så har även min diestist sagt att så små mängder som slevarna i affären har inte spelar någon som helst roll. Även tarmspecialisten säger samma sak att en liten mängd mjöl om dagen, alltså liten, typ en halv t-sked inte har någon betydelse. Jag har inte märkt av något magproblem och är inte supernoga. Är nog viktigt att inte sjukdomen får för stora "proportioner" utan man ska kunna leva också!!! Gött alltså!

Skrevs augusti 2008

  Doris    
Vi köper glutenfritt godis i lösvikt. På en del lådor står det ingen innehållsförteckning och då hoppar vi över det. Hon använder samma slev som alla andra och hennes senaste biopsi visade att hennes tarmar var bra så då fortsätter vi som vi alltid gjort.

Skrevs oktober 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist07 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade