Glukossirap och vete

Annons...
Slippa annonser?

Glukossirap och vete

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Glukossirap och vete
  Cecilia    

Glukossirap och vete


Jag har varit i kontakt med vissa leverantörer av olika godis märken och ingen av de kan garantera att glukossirap inte har ursprung vete, är det någon som vet om någon tillverkare eller speciell sort godis som är naturligt glutenfritt?

Glukossirap och vete  skrevs augusti 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Ica Maxi där jag bor säljer ekologiskt godis av ett tyskt märke som heter "Eco-Vital" (Ökovital på tyska). Flera av sorterna innehåller majssirap och är naturligt glutenfria. På påsarna är det angivet om godiset är gluten och/eller laktosfritt. De tillverkar dock även vissa sorter som innehåller gluten, så det gäller att läsa på påsarna!

Här kan du läsa mer:
http://www.roesner-vertrieb.de/


Skrevs augusti 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Mina barns dietist sa att de var tvugna att skriva glukossirap(vete) om det var vetebaserat.

Mvh
Maria

Skrevs augusti 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Nej, de måste inte ange vad glukossirapen är gjord av, eftersom glukossirap är en av de ingredienser som undantagits från kravet på att ursprunget ska anges. Reglerna finns att läsa på sid 18 och framåt i detta dokument från livsmedelsverket:

http://www.slv.se/upload/dokument/lagstiftning/2000-2005/2004_27.pdf

Här kan man läsa allmänt om allergimärkning:
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=2580&epslanguage=SV

Skrevs augusti 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Maltodextrin kan också ha vete som ursprung. Har även sett de produkter där maltodextrinet varit gjort av potatis eller majs, men det är mer ovanligt. Detta är en sockerart som ofta används som utfyllnad i olika produkter, halvfabrikat osv.

Skrevs augusti 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Även färgämnet som finns i Cola-läsk, e150d, kan vara framställt av vete.

Skrevs augusti 2008

  Sofia    
Det är jättebra när ni skriver information som den ovan. Har ni tips om fler fällor som kan innehålla vete så är jag tacksam! för dessa

Skrevs augusti 2008

  Maria    
Hej!

Druvsocker och glukos kan vara framställt av vete!

Skrevs augusti 2008

  Anna    
E150d är ett färgämne som oftast är gjort på betsocker eller socker från sockerrör INTE från vete!

Skrevs september 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
E150d KAN vara framställt industriellt ur vete, precis som glukossirap etc. Det innebär dock inte det nödvändigtvis finns gluten kvar i slutprodukten. Här är en bra sida där kan man läsa mer:

http://www.coeliac.com.au/interpreting-ingredients.html

Skrevs september 2008

  carolina    
Jag vet en glutenintollerant som blir dålig av coca-cola, men om det är E150d har vi inte forskat i

Skrevs december 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicButik i Kristianstad nyanna_winer01 dagar
New TopicFrukost i Stockholm nyanna_winer12 dagar
New TopicAllergisk reaktion av te? nyJohan03 dagar
New TopicGodis till alla nyanna_winer13 dagar
New TopicHavreris nyBritt-Marie A...46 dagar
New TopicRisifrutti finns nu i vegansk tappning nyJohan47 dagar
New TopicVad är Xantangummi? nyTina37 dagar
New TopicVardagsmiddag nyanna_winer17 dagar
New TopicBrödkryddoranna_winer010 dagar
New TopicGlutenfritt bagerianna_winer010 dagar
New TopicVegansk buffé?Johan310 dagar
New TopicFilmjölk och banan för att lug...Gästkonto2311 dagar
New TopicPålägg på vegetarisk pizzanJohan611 dagar
New TopicMässa om specialkostanna_winer111 dagar
New TopicBästa vegan-mjölkpulvretJohan311 dagar
New TopicTips på bra mjölmix?Clara Björke...1011 dagar
New TopicIstället för smöranna_winer012 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade