Spår av...

Spår av...

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Spår av...
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Spår av...


Jag tål inte att äta gluten. Är det farligt att äta typ alladinchoklad när det är "spår av" vete. Även i annan choklad är det ju så..Inte kan det bli så mycket att det gör något? eller? Vad är spår av? Hur mycket är det? Snälla svara..älskar alladin../Lars

Spår av...  skrevs oktober 2008

  Nina    
Jag äter inte av sånt det står "spår av vete" på. Åt en choklad från en aladin ask en gång och jag blev dålig. Det enda jag åt den dagen som kunde innehålla gluten var just chokladen från aladinasken.
Finns en ask du kan äta ur, cloetta har en ask med praliner. Dom är jättegoda. Asken är blå och gul/orange.
http://www.mediabanken.se/CloettaFazerProdList/default.aspx?control=showproducts&showproducts.tmid=1953
Den är det.
/ Nina


Skrevs november 2008

  Martina    
Ska man vara riktigt duktig ska man nog inte äta det, men jag är superkänslig och de e verkligen sällan jag känner av när det bara är spår av, och då är jag så känslig så jag inte ens kan dricka julmust som ändå har en tillåten gluteninnehåll. Så jag tror det är sällan som det verkligen är nåt i, till och med läkaren säger att man måste kunna leva med. och att det nu på senare tid står så mycket om spår av är för att det kommit en regel om att det måste stå det om det är bakat i samma kök som nåt som inte är glutenfritt. Genom att skriva spår av så frånsäger sig tillverkarna ansvart för om något händer.

Skrevs november 2008

  Nina    
Precis, dom skriver för att gardera sig. För att slippa stå som ansvariga om någon blir dålig av det dom äter. Men dom skriver ju ut det av en anledning. Och den anledningen är att dom inte kan garantera att produkten är fri från gluten/vete/mjöl eller vad det nu handlar om. Med andra ord kan det mycket väl finnas gluten eller vad det nu är man inte tål i varan man vill äta.
Jag avstår då hellre än att prova. Men alla vet ju själv hur dålig man blir. Blir själv så pass dålig av minsta lilla smula att jag blir spysjuk och sängliggandes. Så av den enkla anledning låter jag bli sånt som kan "innehålla spår av".


Skrevs november 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Tack Ninajoch tack Martina! Änglar finns på allergimat.com
Man skriver en fråga och vipps så får man ett svar! Jag kommer i fortsättningen att äta det som står spår av. Jag är nog inte så intollerant eftersom jag även kan äta pizzor dock glutenfria från vanlig pizzeria. Jag älskar livet och vill leva det här och nu! Tack igen! Lars


Skrevs november 2008

  Marina    
Hej Lars! Låter underbart när du säger att du älskar livet och vill leva här och nu. Visst ska det vara så, men man ska ändå vara rädd om sig. Själv är jag en mamma till en dotter som i våras fick diagnosen celiaki, och mamma till en son som överlevt leukemi. Så jag håller med dig helt och full att livet ska levas medans man kan!
Men du vet väl att när kroppen utsätt för (när du äter) gluten så förstörs tarmluddet direkt och att det tar ca ett halv år innan det är helt återställt.
Och att man inte behöver få besvär när man fått i sig gluten, men att det skadar lika mycket ändå. Samt att man kan få följdsjukdomar längre fram i livet.
Jag hoppas att du fortsätter med ditt positiva sätt att se/leva livet.
Vänligen Marina Johansson


Skrevs november 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist05 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise110 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade