Vad är det han har?

Vad är det han har?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Vad är det han har?
  Sandra    

Vad är det han har?


Hej!
Känner mig mycket villrådig beträffande min snart 3-åriga sons hälsa. För ca en månad sedan visade ett blodprov att han hade mycket högt antal antikroppar mot gluten och läkaren som gjorde biopsin rådde oss direkt efter undersökningen att vi skulle ge glutenfritt eftersom bedömningen var att tarmen var skadad. Nu har vi ca 1,5 månad senare fått svaret på biopsin och då fått info om att han inte har celiaki och att tarmen är normal. Vår doktor pratar nu om att han kan ha "superkänslig" och "ej fullt utvecklad"tarm vilket gör honom känslig för viss föda. Vi har märkt en stor positiv förändring hos honom sedan vi tog bort gluten ur kosten. Kan man lita på att biopsisvaret är rätt och är det någon annan som varit ut för samma sak?

Tacksam för svar!

Vad är det han har?  skrevs februari 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Han kan mycket väl vara Glutenallergiker. Han bör då må bättre när han får glutenfri kost. Prata med läkaren om det. Lycka till.

Skrevs februari 2009

  Marina    
Hej Sandra,
Det låter väldigt konstigt att läkaren sa att ni skulle ge er son glutenfri kost efter det första besöket och blodproverna. Man ska nämligen INTE börja med glutenfri kost innan gastroskopin är gjord, för då kan det provet bli missvisande. Är man glutenintollerant och äter glutenfri kost börjar tarmarna "läka" omgående. Även om det tar längre tid för tarmarna att bli helt återställda, så kan gastroskopin bli helt fel. Jag skulle ta kontakt med de ansvariga läkarna igen och be om ett nytt prov. Du säger ju att han mår bättre med den nya kosten. Som förälder måste man ibland lita på sin egen instinkt och gå emot "de bättre vetande". Jag önskar dig -lycka till, och hoppas att din son snart mår mycket bättre.
>>Marina<<


Skrevs februari 2009

  sara    
min son på tre år har visat negativt på blodprovet vi tog för gluten men visade positivt på lapptestet för gluten. vi har nu haft glutenfritt i ca ett år o ska i mars göra ett nytt prov på honom..hans mage har blivit mkt bättre men desvärre inte hans reflux som var problemet..kram sara

Skrevs februari 2009

  Eeva-Liisa    
Hej,
Normalt säger läkarna alltid efter blodprovet att man absolut inte får ändra dieten, eftersom biopsin då kan visa fel svar då tarmen kan ha börjat läka sig av glutenfri kost. Prata med er läkare om situationen, kanske måste ni låta sonen äta vanlig mat en tid och sedan ta om biopsin. Mvh Eeva-Liisa


Skrevs februari 2009

  Sandra    
Tack alla för era svar. Jag vill dock göra ett förtydligande. Vår son åt vanlig kost dvs ej glutenfri kost fram till dess att biopsin skulle göras. När biopsin var gjord fick vi rådet att ge honom glutenfri kost. Han blev mycket bättre. När svaret på biopsin kom efter ca 1,5 månad fick vi besked om att han inte har celiaki, men han kan fortfarande inte äta glutenkost eftersom han blir dålig av detta. Vad beror detta på?

Skrevs februari 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
det kan ju vara så att han inte är glutenintolerant, han kan vara veteallergiker, och då kan en naturligt glutenfri kost hjälpa tarmen att läka och man blir bättre i magen.Iom att kosten är delvis samma oavsett om det är gluten allergi eller veteallergi. men är han allergisk mot vete finns det vissa glutenfria saker som han inte kan äta alls.

Skrevs april 2009

  Sara    
Hej Sandra
Hur har det gått med din son? Jag är i precis samma situation själv, dvs jag blir mycket bättre av glutenfri kost men biopsin visar ingenting. När jag äter mat med gluten får jag försämrade B12 och järnvärden samt att jag blir trött och somnar lätt mitt på dagen. En vecka efter gluten tagits bort är jag hur pigg som helst och mina blodvärden har förbättrats. Jag har provat äta glutenfritt i två olika omgångar och båda gånger har samma sak inträffat så nu har jag helt enkelt bestämt mig för att äta glutenfritt trots att jag inte fått någon diagnos.


Skrevs juli 2009

  Sandra    
Hej Sara!

Min son har nu ätit glutenfri kost i drygt ett halvår och de senaste månaderna har det verkligen börjat ge resultat. Han har inte varit sjuk en enda gång sen mitten av april samt han är pigg, glad, äter och går upp i vikt. Även min yngste son som nu är 1 år började visa samma symptom när han var drygt åtta månader. Även han mår mycket bättre med glutenfri kost. Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det känns att vi äntligen har kommit tillrätta med "problemet". Mvh Sandra

Skrevs juli 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist011,3 timmar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina01 dagar
New TopicMarabou mandel/vete/nöttedietist011 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade