Glutenfritt i Köpenhamn

Glutenfritt i Köpenhamn

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Glutenfritt i Köpenhamn
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Glutenfritt i Köpenhamn


Hej,

Ska om ett par veckor spendera några dagar i Köpenhamn. Har läst att det generellt sett är ganska dåligt ställt med utbudet av glutenfria varor i Danmark, så jag tänkte höra mig för om någon har några tips gällande restauranger och/eller matbutiker som är bra i detta hänseende? Tack på förhand!

//Simon

Glutenfritt i Köpenhamn  skrevs mars 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej.
Jag var i Danmark förra sommaren och blev väldigt förvånad och faktiskt arg över att det ingenstans fanns glutenfria produkter. Tex, ett superstort matvaruhus(som typ Ica Maxi) hade 2 olika sorters glutenfria bröd!! Inget annat! Och resten av folket visste knappt vad glutenfritt var. Blev väldigt ledsen över detta faktiskt. Danmark är så nära sverige, och här hemma har varje butik åtminstone en liten hylla med glutenfritt. Så det var en stor besvikelse, gillar ju Danmark i övrigt! Lycka till... Inte så positivt inlägg men kan förbereda dig lite. Ta med eget! mvh/maria


Skrevs april 2009

  Nina    
Var i Köpenhamn för 3 år sedan. Hade med mig översättningskortet och visade det för kocken när vi åt ute. Fungerade hur bra som helst. Vi åt på en turkisk restaurang, minns tyvärr inte vad den heter. Kan dock ta reda på det. Var absolut inga problem där överhuvudtaget. Dom pratade engelska med mig så jag skulle förstå vad om sa. Är inte så himla bra på danska...
Är väldigt känslig men kan varmt rekomendera den restaurangen. Ska ta reda på vad den heter och återkommer.


Skrevs april 2009

  Nina    
Har kollat vad restaurangen heter. Den heter Ankara. Supergod mat har dom och som sagt, var inga som helst problem när jag hade översättningskortet. Väldigt bra priser har dom där med. Vi åt 4 vuxna och 1 barn för 450:- och då var det vin/dricka och sån där kaffedrink efteråt till dom som tålde det.


Skrevs april 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Tack för svaren!

Vi åker nästa helg. Jag ska se till att vi packar ner en väska med bröd o dy, men middag måste man ju ha ändå. Ska kolla upp Ankara, tack så mycket för tipset.

Skrevs april 2009

  Nina    
Skriv ut och ta med ett översättningskort. Tror det är bra om du inte är mycket duktig på danska. (som jag inte är.... hihi)

Skrevs april 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade