Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Spår av gluten?

Spår av gluten?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Spår av gluten?
Mona Arvidsson    

Spår av gluten?


Hur brukar ni göra när det står på produkter att de kan innehålla spår av vete/gluten. Brukar ni som är glutenallegiska äta det eller undviker ni sådana produkter. De kan väl innehålla spår av vete för att de produceras i samma miljö.
Hur gör ni med lösgodis. Äter ni det? Det plockas ju med samma sked och mycket smågodis inehåller gluten.

Spår av gluten? 

Annons   
Marina Johansson    
Hej,
Min dotter är glutenintollerant. Om det står spår av vete så äter hon absolut inte det. Om det innehåller glukossirap och inte är märkt med ursprung vete så ska det vara ok, dvs INTE innehålla vete. Det är många som fått höra olika bud från sina dietister har jag märkt. Min dotters dietist säger att det är ok att plocka lösgodis med samma sked, då det är sån liten spårmängd som kan "fastna". Man äter ju inte smågodis varje dag precis.
>>Marina<<




Gästkonto    
Glukossirap är en av de ingredienser som är undantagna från kravet på ursprungsmärkning. Alltså kan glukossirapen vara baserad på vete även om detta inte framgår av innehållsförteckningen. Livsmedelsverket har nyligen analyserat ett antal produkter med glukossirap, och kommit fram till att glukossirap - oavsett ursprung - är säkert att konsumera för personer med celiaki. Läs mer om det här:

http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=22613&epslanguage=SV

http://www.slv.se/upload/dokument/risker/allergi/K2-gluten_i_%20glukossirap_%202008_tabell.pdf



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicKristyr till äggallergiker? nyGästkonto32 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2018 (19 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade