Är havremjölken glutenfri?

Är havremjölken glutenfri?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Är havremjölken glutenfri?
  Marina    

Är havremjölken glutenfri?


Hej,

Min dotter har celiaki och nu ska vi även prova att utesluta mjölk ur hennes kost då hon fortfarande har väldiga besvär med sin mage. Har i stort sett inte fått någon hjälp från dietisten förutom en broschyr om vad vi ska undvika.

Jag undrar om det är någon som vet om havremjölken är "glutenfri". Vet såklart att den innehåller havre, men är det så lågt ppm att den räknas som glutenfri?
Har ni andra tips eller kloka råd tas de tacksamt emot. Känns en aning besvärligt att få en bra både gluten och mjölkfri mat, när jag inte kan ngt om mjölkprotein.

>>Marina<<

Är havremjölken glutenfri?  skrevs september 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej,

På Oatlys hemsida står "Samtliga Oatlys produkter innehåller under 100 ppm gluten från vete, korn och råg." http://www.oatly.se/

Vilket dock inte är att klassa som glutenfritt, men det har mycket låg glutenhalt.
”Mycket låg glutenhalt” får innehålla upp till 100 ppm. Nivån är godkänd för personer med celiaki. Märkningen används sällan i praktiken. » Det överkorsade axet betyder att produkten är glutenfri och får innehålla högst 20 ppm gluten.

Ica har också en havremjölk och säger "Även ICA Gott liv Solhavre och Oatlys havreprodukter innehåller ren havre." https://www.ica.se/hallbarhet/halsa/allergi-och-intolerans/gluten/

Skrevs september 2010

  Marina    
Tusen tack! Glider genast ut på dessa sidor o läser.

*Marina*

Skrevs september 2010

  Helena    
Hej Marina!
Är de säkra på att hon är komjölksallergiker? Hon kan även vara extra känslig mot gluten och behöva naturligt glutenfri kost. Det blev min dotter bra av när vi provade det. Hoppas hon snart mår bättre :)


Skrevs september 2010

  Karolin    
Hej Helena!
Jag undrar hur man vet att ens barn är extra känsligt för gluten? Jag har en misstanke eftersom min dotter uppvisar symptom och har förhöjda värden vid test. Läkarna jag talat med verkar dock inte anse att det är en möjlighet utan tror att hon fått i sig större mängder av misstag. Är enda sättet att ta reda på det att prova naturligt glutenfritt och i så fall hur länge? Hur gjorde ni?


Skrevs november 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
Havremjölk är inte glutenfritt, innehåller ca 100 ppm gluten och gränsen för att få kallas glutenfritt idag är 20 ppm. Det finns specialtillverkad havremjölk från GoGreen som är tillverkad av sk glutenfri havre och den håller 20 ppm. Vanliga Oatly och Solhavre klarar inte den gränsen.Skrevs mars 2016


Joakim W
   
Det finns ett bra test och en guide av olika havredrycker (liknande Oatly iKaffe) att ha i kaffet på Kaffebryggan. Olika produkter markerade glutenfria eller inte. Är havremjölk glutenfritt eller inte?/Skrevs december 2020

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist06 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise111 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade