Vad kan man äta!? Tips tack!

Vad kan man äta!? Tips tack!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Vad kan man äta!? Tips tack!
  Hizze    

Vad kan man äta!? Tips tack!


Min sambo har sedan många år tillbaka problem med magen, sjukskriven på halvtid, diagnosen IBS. Nyligen var han på ett privat friskvårdsställe och lämnade blodprover som skickades till Tyskland för att testa känslighet mot olika födsloämnen. Resultatet visade höga värden på mjölkprodukter, soja, ägg och de fyra sädesslagen, vilka är det nu (?) Havre, korn, vete och något mer, och nu ska han alltså försöka undvika dessa ämnen.

Dock har vi redan sedan ett par år slutat med mjölkprodukter, något vi upptäckte själva att han mådde bättre av att vara utan. Det finns så bra alternativ till mjölk, men nu ska vi alltså försöka ge upp havre- och sojamjölk också! Någon som har några goda råd? Läste någonstans här att det kan funka med havre i vissa sammanhang? Hur noga ska man vara? Det är knappast glutenallergi, men förmodligen någon slags överkänslighet. Ska man undvika varor som innehåller minsta lilla av soja- eller vete-något? Svårt för er att veta kanske, men några tips på saker som kanske kan funka trots att det innehållsförteckningen innehåller dessa ord/ämnen?

Vad kan man äta!? Tips tack!  skrevs oktober 2010

  Misjan58    
Hej!

Jag bara undrar vilket privatställe ni var på? Är nyfiken, bor i Huskvarna och skulle också vilja lämna prover, som ni gjorde!

Skrevs januari 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag är själv sädeslagsallergiker (vete, korn, råg, havre) och jag kan tipsa om denna sida: www.allergiinfo.se Testa att äta ris, majs, hirs,potatis pcj man kan baka med tex bröd med bovetemjöl eller majsmjöl och rismjöl. Kakor kan man baka av kokos, maräng, mandelmassa, etc

Skrevs januari 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist05 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise110 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade