Är människor olika känsliga mot gluten?

Är människor olika känsliga mot gluten?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Är människor olika känsliga mot gluten?
  Linus    

Är människor olika känsliga mot gluten?


Hej! Fick diagnosen glutenintolerant för drygt ett år sedan och har hållt en strikt glutenfri diet sedan dess. Intoleransen upptäcktes genom ett blodprov (som ledde till biopsi) i helt annat sammanhang, eftersom jag aldrig mått dåligt pga. intoleransen. Jag fick då rådet av läkaren att aldrig äta minsta lilla mängd gluten om jag kunde undvika det.

Det jag undrar är varför jag läser att vissa här på forumet tycker att de då och då "kan" äta en bulle/pizza/etc, innehållande gluten? Är det så att olika personer verkligen blir olika påverkade eller är det bara så att dessa människor (som jag) inte märker på utsidan när de får i sig gluten?

Min läkare hävdade nämligen att mina tarmar ändå for lika illa av glutenintag som vilken annan person med celiaki som helst, även fast jag mådde bra. Jag kan inte säga att jag litar på läkaren helt, eftersom det uppenbarligen (som jag förstod i efterhand) finns gränsvärden för hur mycket gluten man kan äta, vilket innebär att mindre mängder gluten vid sällsynta tillfällen kanske är ok?

Är människor olika känsliga mot gluten?  skrevs oktober 2010

  Martina    
Jag har alltid lärt mig att äter jag minsta lilla gluten får jag en skada på tarmen som tar 5 månader att läka, det är vad min läkare har sagt. Men samtidigt känns de logiskt att alla inte är lika känsliga, som jag upptäckte de när jag var 1,5 år, jag hade inte överlevt om de inte hade upptäckt de för var jättesjuk, medans andra kan ha problem länge innan de upptäcker det.

Skrevs december 2010

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicTriumfglass hallonsorbet mjölkrisk nydietist02 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade