Hur vet vi om det är gluten hon inte tåler?

Hur vet vi om det är gluten hon inte tåler?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Hur vet vi om det är gluten hon inte tåler?
  Therese    

Hur vet vi om det är gluten hon inte tåler?


Vi har en dotter på 15 månader. Sedan hon började med smakportioner (ca 4 mån) har hon haft lös avföring och sover mycket oroligt på natten. Hon kan vakna 8-10 ggr per natt och bara gallskrika. Hennes avföring är alltid lös och oftast nästan vatten med klumpar i. På vårdcentralen tycker de att hon inte ser ut som ett celiaki barn. Hon följer viktkurvan och är inte jätte trött. Hennes pappa har celiaki så vi är rätt insatta. Har därför testat glutenfri kost på henne och då blev nätterna bättre och avföringen mer kladdig. De har gjort blodprov på henne men det visade inget. Någon som känner igen sig? Någon som har tips på vart vi vänder oss för att gå vidare? Vill så gärna hjälpa vår dotter. Känns fruktansvärt att inte veta om hon har ont i magen. Tacksam för alla synpunkter!

Hur vet vi om det är gluten hon inte tåler?  skrevs januari 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Kontakta BVC/Lars

Skrevs januari 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej !

Hur har det gått?
Har en pojk på drygt 3 år som har varit förstoppad, kräks upp maten i perioder, haft ett vansinning humör.
Blodprov visade inget, ska röntga strupen, läkaren tror eventuellt på något "mekaniskt".
Det är väl en gastroskopi som är nästa steg antar jag.
Den som är glutenintolerant och äter pankakor gjorda på vanligt vetemjöl, får den riktigt ont och får svårt att sova mm?
Han sover för det mesta utan problem på nätterna.
Han har även klagat på att det gör ont när maten kommer ner i magen.....

Läkarna litar jag inte helt på så det känns som att man behöver själv vara påläst.

Skrevs juni 2011

  Marie    
Jag har just fått veta att jag har IBS. Alltså inte celiaki. Men vi med IBS/irretabel tarm mår inte bra av gluten. Det er vældigt olika hur mycket gluten man tål men i stort sett så ska vi væll undvika gluten så mycket vi kan. Det jag tænkte nær jag læste var att jag sjælv reagerar mycket værre på pannkakor. Det er nåt med konsistensen. Det blir alldeles før svårsmælt. Før mig er pannkakor bland det værsta jag kan få i mig av gluten produkter. Jag får många olika symtom bla magont och problem med sømn, ofta blir jag helt utmattad och svag i armar och ben.

Skrevs juni 2011

  Therese    
Hur kom ni fram till att du hade ibs? Vad gör du åt det nu?
Jo Tilde har börjat dagis och äter en allsidig kost. Nätterna är ibland lite bättre och ibland sämre, men över lag sover hon mycket oroligt. Avföring har blivit mycket bättre "normal". Har varit hos en specialist och de sa att de kan göra en biopsi på henne men inte säkert att de ser något där, om det inte är gluten. De tyckte att vi skulle avvakta om det inte blev värre. Det har vi gjort och så småningom när hon blir äldre så kan hon säga om hon har ont.


Skrevs juni 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej Therese!
Min son är 15 år idag. Sen födseln har hans mage varit katastrof. Vi har besökt läkare men där är långa väntetider mellan varje besök och många olika teorier. Vi gjorde til slut ett besök hos en terapeut. Sonen fick göra ett matintoleranstest, ett blodprov som skickades till Cambridge,http://www.camnutri.com/. CNS är godkända av EU. Efter att ha ätit kost enligt provsvaret kunde vi bara konstatera att det stämmer. Sonen mår idag jättebra. Det finns mer att läsa på http://www.yinoyang.se/html/matintolerans.html Terapeuter finns lite här och där i hela landet. Lycka till! Hälsningar Anneli Westerlund


Skrevs november 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Min son visade heller inget på blodprovet, men när de gjorde en biopsi (eller vad det nu heter när de går in i tarmarna och tar ett prov) så sa de att det liknar mest en glutenintolerans. Och när vi satte honom på glutenfri kost blev han mkt mkt bättre omgående (inom ett par dagar), han slutade "kissa med rumpan" som han brukade säga.
Det är tydligen ovanligt att man inte visar glutenintolerans på blodprovet men det finns fall.
Man måste vara bärare på en speciell gen för att kunna utveckla glutenintolerans - ungefär 1/3 av befolkningen har den.
Kan tillägga att vi fick kämpa för att få en remiss till sjukhuset, för de tyckte inte att han hade tappat "tillräckligt" i vikt och han hade inte gett utslag på blodprovet, så vårdcentralen trodde inte att det kunde vara glutenintolerans. Hans konstanta diareer trodde de berodde på ngt annat, men de försvann när vi ändrade hans kost.
/Mvh Katarina


Skrevs november 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist06 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise111 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade