Glaktozym, ny medicin???

Glaktozym, ny medicin???

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Glaktozym, ny medicin???
  Pia    

Glaktozym, ny medicin???


Blev helt chockad när jag läste här på forumet om ett kosttilskott som ska funka för att kunna äta gluten. Om de nu håller på och forskar utomlands, och inget verkar hända där. Hur kan det vara möjligt att de har tagit fram en sådan medicin här?? Funkar det verkligen, och hur? Det är ju inte direkt någon utförlig information hos återförsäljarna. Det står dessutom:"Vid akut allergi eller svår kronisk överkänslighet rekommenderas istället att man helt undviker dessa livsmedel." Vaddå svår kronisk överkänslighet??? Har man gluten så har man ju kronisköverkänslighet, det är ju liksom inte direkt så att man kan vara mer eller mindre intellerant (även om alla har olika grad av känslighet innan de får symtom som märks). Jag blir inte klok på detta. Någon som vet mer?

PiaGlaktozym, ny medicin???  skrevs februari 2011

  Nina    
Om jag ser till mig själv så skulle jag nog aldrig prova någon "medicin" som inte är framforskad och noga studerad för att hjälpa mot gluten. Naturläkemedel som jag förstått detta är, finns det ju inte allt för ofta stora studier om.... Så jag väntar tills det kommer en riktig medicin där dom forskat fram på ett ordentligt sätt och där det är väl testat för att fungera som det ska. Det ska finnas tester att läsa och dokumentation om testerna tycker då jag. Vet inte ens om jag skulle kalla denna "medicin" medicin. Medicin enligt mig är framtagen med hjälp av vetenskaplig forskning och väl testat så man noga vet olika biverkningar och dyl.

Skrevs februari 2011

  Nina    
Haha, läste just om den "produkten kan innehålla spår av majs och KORN". Just det ja.... glutenintollerans och korn... går ju som hand i hand... eller inte! Jisses

Skrevs februari 2011

  Pia    
Ja visst verkar det helt knäppt!! Både beskrivning och innehåll talar ju för att de som tagit fram kosttilskottet (medicin var fel ordval av mig) är helt oinsatta i ad glutenintollerans innebär. Men å andra sidan så undrar man ju om de får marknadsföra något sådant här om det inte är noga testat? Det är ju farligt för en glutenintollerant person att ta detta medel i tron om att det fungerar om det ändå skadar tarmen!! Någon som vet vad de får och inte får göra, och vad de gör och inte gör? Antar att de inte chansar om de kan bli stämda???

Skrevs februari 2011


Louise M (dietist)
   
Jag har uppmärksammat Livsmedelsverket på detta och fått följande svar

Hej!

Din fråga: GlaktoZym, sålt av Alpha Plus: er bedömning av denna produkt och marknadsföringen av den

På Internet står det om denna produkt se nedan beskrivning:

http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/glaktozym-60-kapslar

DETTA UTLOVAS: Med enzymer som bryter ner laktos, mjölk- och glutenproteiner samt goda bakterier som verkar i tarmsystemet.

LIVSMEDELSVERKET ANSER att denna produkt inte är seriös. Enzymer som finns i produkten bryts ner och kan inte fungera som enzymer. Det finns speciella produkter på marknaden till de personer som behöver undvika laktos, mjölk och gluten.

Eftersom du ställt frågan kontaktar jag vår Kontrollstödsenhet för att se om man kan göra tillsyn på denna produkt.

Vänliga hälsningar

Anita Laser Reuterswärd
Upplysningen


Box 622, 751 26 UPPSALA
Tel. 018-17 55 00
www.livsmedelsverket.seSkrevs mars 2011


Louise M (dietist)
   
Galaktozym har anmälts till Kontrollstöd
Ärendet har förts över till kommunen för kontrollåtgärd.

Vänliga hälsningar

Anita Laser Reuterswärd
Upplysningen


Box 622, 751 26 UPPSALA
Tel. 018-17 55 00
www.livsmedelsverket.seSkrevs mars 2011

  Nina    
Det ska bli intressant att höra vad dom har att säga om denna produkt. Känns inte direkt seriöst... jag menar, står det på en produkt "kan innehålla spår av korn (vete, råg osv)" då undviker jag den produkten helt o hållet. Det är ju av de sakerna jag blir dålig... så hur ska denna produkt hjälpa mig??

Men som sagt, ska bli intressant höra vidare om detta :)

Skrevs mars 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Hur går det med utredningen? Är det ett botemedel att satsa på??
Vill så gärna kunna äta mat med gluten i, tycker det är besvärligt trots flerårig kunskap.


Skrevs augusti 2011

  N    
Hejsan Gästkonto,
Glaktozym har anmälts till livsmedelsverket (som det står ovan) och man har även skrivit om den i Sydsvenskan och varnat för bluffprodukten.
Man bör inte använda den för att "bota glutenintolerans" för det finns i dagsläget inget botemedel för det. Däremot finns det många företag och personer som försöker tjäna pengar på falska botemedel.

Svenska dagbladet:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/expert-varnar-for-bluffprodukt_6331968.svd

Mvh Lise-Lotte,
Webbmaster www.matintolerans.se

Skrevs september 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria recept nyGästkonto37 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade