Kan jag dricka öl?!

Kan jag dricka öl?!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Kan jag dricka öl?!
  Anton    

Kan jag dricka öl?!


hejsan. jag undra om någon vet om det är lugnt att dricka öl då jag är gluten alergiker? har hört något om att budweiser ska gå bra? mycket tacksam för svar

Kan jag dricka öl?!  skrevs mars 2012

  Anton    
kan någon vänlig själ svara? :(

Skrevs mars 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej Anton! Min pojkvän är oxå glutenintolerant. Han undviker öl, men det finns sorter du kan dricka. Finns lista på denna sida under "allergier", välj gluten o längst ner på den sidan har de listat några sorter. Du kan även kika på Livsmedelsverkets sida. Lycka till! /Carro

Skrevs mars 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej Jag kan inte dricka öl, julmust,
Systembolaget har lista på vilka ölsorter som inte innehåller gluten.
A-S


Skrevs mars 2012

  Nina    
Hej!

Jag är extremt känslig mot gluten (minsta lilla smula räcker för att däcka mig ett par dagar) och jag har alltid undvikit öl just för att det är gjort på olika sädesslag. Satt och googlade lite för någon dag sedan och fick upp lite olika sidor att läsa på. På en av sidorna (naturligt vis kommer jag ju ihåg vad den heter oxå... not) där dom skrev att tester visar att halten gluten i öl är knappt påvisbar (det jäser bort på samma sätt som när man gör soya). Tänkte, vad 17, jag testar och ser vad som händer, jag vet ju hur jag reagerar om jag får i mig gluten (jag får fruktansvärda magsmärtor, sitter på toa med en hink mellan fötterna och sover gärna bort 1 vecka eller så...). Provade bara lite i ett glas OCH det gick bra! Ökade lite någon dag senare till ½ öl och det funkade bara finfint :) Jag har aldrig varit en älskare av öl dock (fick min diagnos för 13 år sedan) men jag tyckte det var rätt gott faktiskt. Så nu blir det ett glas öl någon gång ibland med nått gott till :)
/Nina

Skrevs april 2012

  Robin    
Som skrivet. Många ölsorter innehåller väldigt låga halter av gluten. Sedan har St. Peters och Saxon helt glutenfria sorter, Saxon innehåller bl.a. kornmalt och St. Peters durra. Så om man är allergisk mot spannmål bör man tänka extra.

Skrevs december 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Tänk på att glutenhalten kan variera kraftigt även mellan enskilda flaskor av samma ölsort, Livsmedelsverket har gjort flera tester man kan ha som utgångspunkt och i något av testerna har jag för mig att de testade fem flaskor av något av de svenska standardölen (minns inte vilken). Två låg under gränsvärdet, en strax över och två väldigt högt över. Utbudet av glutenfria öl har blivit bättre, framför allt Zatac samt Green's ljusa ale är riktigt goda.

Skrevs augusti 2015

  Eva (Ingefäran)    
Hej!
Min man är "ölälskare" och glutenintollerant. Men ett öl som han tycker är jättegott, är Daura Damm, ett spanskt öl som finns på systemet. Glutenfritt.
Alla har vi olika smak, men man kan ju testa


Skrevs juni 2016

  Theres (Tessan)    
På livsmedelsverkets sida står det att man kan dricka öl eftersom värdena av gluten är låga pga jäsningen men det kan skilja sig mellan olika ölsorter - därför finns det glutenfritt öl för de superkänsliga =)

Skrevs november 2017

  Theres (Tessan)    
Julmust innehåller också gluten men man kan dricka 1-2 glas enligt livsmedelsverket


Skrevs november 2017

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist02 dagar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina02 dagar
New TopicMarabou mandel/vete/nöttedietist013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade