Gluten och hudsjukdom/rosacea

Gluten och hudsjukdom/rosacea

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Gluten och hudsjukdom/rosacea
  Elin    

Gluten och hudsjukdom/rosacea


Hej! Jag är en tjej på 19 år som har rosacea. Behandlas med IPL bland annat så är på bättringsväg. Men men, undrar om någon här har rosacea och som har blivit bättre av att utesluta gluten ur sin kost? Eller om någon med allmänna hudproblem blivit bättre av glutenfrikost? Hur lång tid tog det ca innan ni märkte skillnad isåfall? Tacksam för svar!! :)

Gluten och hudsjukdom/rosacea  skrevs maj 2013

  Tanja    
Jag hade massor av problem med huden innan jag fick veta att jag är glutenintolerant. Har främst haft "atypiska" besvär, så ingen som tänkt på att kolla om jag faktiskt varit glutenintolerant. Men nu är det mycket bättre, väldigt skönt. Märkte viss skillnad efter en vecka redan, men den riktiga skillnaden kom efter ca en månad. Vet inte hur det är just med rosacea, men det kan ju faktiskt hjälpa dig.

Skrevs maj 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Är Rosacea en autoimmun sjukdom som psoriasis? Psoriasis blir mycket bättre av att utesluta gluten. Men ta ett glutentest innan du slutar så du vet att du inte har celiaki. Man kan vara intolerant och reagera mot gluten ändå trots man inte har celiaki. Huden är ju ett stort reningsorgan för oss och det brukar handla om matintoleranser när man har problem med huden. Skiten som kommit in i kroppen ska ut. Om inte gluten funkar hade jag provat att utesluta alla mjölkprodukter. Jag hade tom börjat med mjölkprodukter i en månad, därefter lägga tillbaka mjölkprodukterna och se om det gör någon skillnad, ta ett glutentest och sen utesluta gluten i 3 månader. Sen tar du något med gluten igen och ser hur du reagerar. Obs! När du testar med mjölk och gluten måste du köra 100% annars får du inga tydliga resultat. Lycka till!


Skrevs maj 2013

  Elin    
Tack snälla som svarar! Vad skönt att höra att ni båda upplevt en förbättring genom att utesluta gluten! Man vet inte varför man får rosacea men det är en kronisk hudsjukdom som beror på en inflammation i huden. Man har utvidgade och ytliga blodkärl och därför blir man lätt röd och man kan få jobbiga utslag + väldigt känslig hud. Man har bara problemet i ansiktet. Kan tillägga att jag oftast får mest problem i samband med mens, så hormoner kan såklart ha stor påverkan. Men just att det är en kronisk inflammation i huden...det känns som att kosten borde kunna påverka! Mjölkprodukter har jag också hört ska kunna vara en "bov" för många. Ska absolut testa att utesluta all mjölk om gluten inte fungerar! :)

Skrevs maj 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
IPL har jag också kastat bort pengar på, ca 9000.
Jag hade Rosacea i många år tills jag en dag läste om att komjölken vi har med kasein A1 kunde ge inflammationer i kroppen och påverka flera autoimmuna sjukdomar samt även andra allergier och sjukdomar, t.ex reumatism, psoriasis, långvariga luftvägsinfektioner, MS, mfle.
Jag bestämde mej för att ta bort alla komjölksprodukter när jag höll på att få ett skov, bara en kort test. Jag åt getost, alltså fetaost, chèvre o annan får/getist då den inbehåller kasein A2 vilken skulle vara vänligare mot kroppen. Vad händer? Jo efter mindre än en vecka märks en tydlig skillnad o efter en månad var det solklart. Rosacean började gå tillbaka, min hy läkte. Jag slutade äv med gluten av flera skäl, magen, trötthet, mm. Idag mår jag fint! Ingen Rosacea men den finns där i bakgrunden å det visar sej när jag någon gång fått i mej komjölk, en liten klick grädde, en halv glass. Nej nu kan jag avstå helt. Glutenfritt finns det mycket av. I frysdisken goda bröd men många fina recept att göra eget bröd finns ju. Så visst är mjölken en stor bov i dramat :). Se min blogg; http://dalaglitter sök i bloggen "mjölk, rosacea" Hälsning Dallkullan


Skrevs juli 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
http://dalaglitter.com

Skrevs juli 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag har lidit av Rosacea i drygt fem år och testat allt mellan himmel och jord. Informationen på nätet har känts bristfällig, men jag tycker att det har hänt något det senaste året. Jag har hittat fler och fler debattinlägg om just gluten och komjölk. Är laktosintolerant så har därav undvikit mjölk i många år, men bestämde mig för att ta ett krafttag med glutenet. Har nu gått på glutenfri kost i två veckor, märkte resultat bara efter fyra dagar. Jag har haft väldigt mycket minifinnar/blåsor på kinderna. De försvann helt efter fyra dagar och har inte kommit tillbaks. Jag har viss rodnad som jag tror har blivit permanent och måste behandlas med laser för att bli fri från, men väntar med spänning på om den "diffusa" rodnaden på tinningar och käkben ska påverkas av min nya kost. Jag köper inte att Rosacea är en kronisk sjukdom utan är övertygad om att den hänger ihop med någon typ av födoämnesintollerans i kombination med stress. Har man vandrat runt i ovetskap om sin egen känslighet för viss mat i en massa år och ätit saker man inte tål är det klart att kroppen reagerar och att det kan ta sin tid att läka alla de funktioner i näringsupptaget som har rubbats. Jag har verkligen hopp om att man kommer hitta fungerande metoder för att hantera, minska och till och med bli av med Rosacea! Speciellt om folk delar med sig :). Supertacksam för tråden!

Skrevs maj 2014

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria recept nyGästkonto36 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade